בואי נעשה תרגיל. להחליף ../images/Emo218.gif
אני יודעת שקשה שלא להקשיב לכל אלה שחושבים שהם יודעים הכי טוב - הם יודעים הכי טוב מה טוב להם, הם חושבים שהם יודעים הכי טוב מה טוב לך. ובכלל מה טוב לכולנו. אז בואי נעשה תרגיל. תתחילי מעצמך - תשבי ותנסי לחשוב מה
את באמת רוצה. את רוצה ללמוד 4 שנים ואז ללכת לכיוון אחר? סבבה. תסתכלי במבט כזה:
על כל מי שחושב שמדובר ב"לזרוק לפח". הרי למדת. עברת דרך ב-4 שנים שבהן למדת. את לא זורקת כלום לפח - את לוקחת את זה איתך ופשוט משנה כיוון כי הבנת שזה לא זה. צריך הקשבה עצמית ואומץ כדי להחליט את זה. לך יש. להם אין. הם המשונים. הלאה. את עוד לא רוצה להתחתן או בכלל לא רוצה? סבבה. תסתכלי במבט כזה:
על כל מי שחושב שצריך להתיישר לפי כולם, רק לשם ההתיישרות. ומבט כזה
על מי שחושב שיודע מה הכי טוב לך. צריך אומץ כדי להקשיב לעצמך גם אם זה אומר לשמוע צלילים אחרים. לא המיינסטרים של גלגל"צ... איזה כיף לך! את אדם חושב. הם האוטומטים. צר עליהם. אין שום בעיה לשחות בזרם ואין שום בעיה ללכת נגדו. אין שום בעיה עם מי שבוחר להתחתן ולמצוא עבודה קבועה כבר בגיל 24 ועם מי שלמד ואהב את מה שלמד והלך באותו כיוון. יש בעיה עם מי שעושה את הדברים בכלל מבלי שחשב עליה - ועשה אותם רק "כי ככה זה". "כי ככה צריך". "כי ככה כולם עושים". צריך רק להחליף את המשקפיים שדרכם אנחנו רואים את המילים שלהם. המילים נשארות אותן מילים שמנסות ליישר אותן, אנחנו רק יכולים לבחור איך להתייחס אליהן. ואפשר לבחור להתייחס אליהן כעל מילים שאומרות הרבה על האנשים שאומרים אותם. לא עלייך. מה את אומרת? ואגב - החוויה הקיומית שלי היא של חוסר שייכות. לפעמים זה מרגיש כל-כך בודד, את בטח יודעת למה אני מתכוונת. אבל לפעמים, אני רואה את זה קצת אחרת ואני שואלת את עצמי מי בכלל רוצה להרגיש שייכת לעולם השייכים? למי אני רוצה להשתייך? לאלה שמיישרים? לאלה שלא חושבים?