לחיצות חזה

rafiz

New member
לחיצות חזה

אני עובד על החזה בשכיבה תוך כדי לחיצות כלפי מעלה באחיזה בקצה של המוט ליד המשקולות, על איזה שרירים בדיוק אני עובד בתרגיל זה? בנוסף, אם אני מצמיד את כפות הידיים שיהיו בדיוק מעל החזה באותו תרגיל על איזה שרירים אני עובד ככה? ועוד שאלה מה ההבדל בין לחיצות חזה בשכיבה כמו שתיארתי בהתחלה ללחיצות חזה בישיבה מלאה 90 מעלות ובישיבה אלכסונית כלומר השענות אחורה - גב ב 135 מעלות?

דורון ק

New member
חזה

לחיצת חזה באחיזה רחבה תעבוד על החזה כשריר ראשי,לחיצה צרה(אם זה מה שאתה מתאר) תעבוד על יד אחורית. לחיצת חזה בשיפוע תתן יותר דגש ל"חזה עליון"(CLAVICULAR).

Rיקש

New member
ו...

כאשר אתה מחזיק ליד המשקולות (אחיזה רחבה מאוד!) אתה לא מבצע את כל התנועה של החזה, האחיזה של המוט אמורה להיות ברוחב מעט יותר מהכתפיים. כמו שעושים שכיבות שמיכה, את אותו מצב הידיים העתק למוט. Rיקש.

NaChO

New member
בקשר ללחיצת חזה...

אתמול באימון עשיתי את לחיצת חזה בשיפוע (עבודה על חזה עליון) אבל בכל פעם שתחלתי את התנועה מלמטה יצא לי קנאק בכתף הימנית שלי (יד שמאל היא החזקה שלי אם יש לזה קשר). יש למישהו מושג מדוע, ומה מקור הקנאקים האלה?

קנאקים

הקנקים שאנחנו עושים במפרקים יוצרים שחרור. עצמות המפרק והרצועות נדחסות זו כנגד זו והמפרק נוטה להדק את העצמות זו לזו . כששני סחוסים, שני משטחים דבוקים זה לזה - ע"י קנאקים אנו משחררים את הידבקויות. לכן אם הדבר לא כואב הוא אינו פוגע אלא רק מציק. המלצתי הקפיד לעסות את מפרק הכתף, לבצע חימום ומתיחות לפני תחילת האימון. רוב הקנאקים יעלמו.

NaChO

New member
מתיחות למפרק הכתף??

רמי תוכל בבקשה לתת לי המלצות למתיחות למפרק הכתף ולמתיחות רלוונטיות לאימון חזה?? הרבה פעמים אני נתקל במחסור במתיחות ספציפיות לאיזורים אלו בתודה מראש

גלעד ק

New member
מתיחות למפרק הכתף

פשוט תלחץ על החלק בגוף וזה יראה לך מתיחות לחלק הזה גלעד ק

למעלה