לחיפוי חומה 20 מטר

Matya4

New member
לחיפוי חומה 20 מטר

בחצר ביתנו חומה בגובה מטר עשרים בערך, כולה בלוקים. אנו רוצים לעשות אותה יותרמאסצטית .
חשבנו על חיפוי, כשהאפשרות האחרת היא פשוט לטייח.

הגובה נמוך כך שרשת לא נראית הכרחית. אם מחפים, האם טיט ובונד טוב יספיקו? באיזה יחס?
תודה

Matya4

New member
כזו

הייתה המלצתו של איש מקצוע שבזמנו ראה החומה ואמר שלגובה הזהלא היה מסתבך עם רשת. אחר הסביר כי מספיק טיט ודבק, רק לא פירט היחסים, סוג....

Matya4

New member
כך

עשו אנשי המקצוע אצל השכן והאבנים לא נופלות

וואו, תשובה מהספר !

כשלמדתי את הנושא הזה בדיוק, אמרו לי שאתקל בכל מיני אנשי מקצוע, ובחיי שאני ממש זוכרת את הדוגמה הזו שהבאת בתור מה שאמרו לי שאשמע. כולל ה"לשכן יש והכל בסדר"...

"אנשי מקצוע" חיפו גם מגדלי מגורים (!) בלי קשירות. האבנים התחילו לצנוח אחרי כמה שנים.

dannygi10

Active member
יש תקן ישראלי לבצוע חיפוי קיר

ולמרות זאת אם תפול אבן על אזרח,יתבע אתכם במיליונים
הרשת והמסמרים חובה

nisimc

New member
אם אתם רוצים לחופת באבן אז יש הזדמנות של אבן

יפה לחיפוי

האבן נמצאת אצל קבלן בזכרון (נשאר מפרוייקט גדול )כ 130 מטר..

אשמח לעזור !

dgamim

New member
אתה יכל לחפות בלי רשת...

1.20 זה נמוך...אין סכנה...אולי לגמדים\ות...

אני אישית מעדיף טיח וצבע...

ליצורים גמדיים מוזרים שגובהם מתחת ל 120

קוראים אצלנו "ילדים".
יש גם יצורים שנקראים "כלבים וחתולים".
וחוצמזה, גם למבוגרים זה כואב מאד, כאשר נופלת אבן כבדה על הרגל.

dgamim

New member
אדריכלות מעשית...

יש פה אדריכליות שכנראה משרתות רק את המעמד הגבוהה...
פה זה פורום של בונים שרוצים לחסוך...די להפחדות.
פה הבעיה היא לא רשת...הבעיה שיש בשוק "קבלנים" חפרים שלא יודעים לעבוד.
מיכל תגידי את ממליצה לקשור ברשת את הקרמיקות באמבטיה ?
תתחילי לעזור לשואלים ולא להפחיד אותם...לא הכל שחור לבן.
ההפחדות שלך נובעות כנראה מחוסר ביטחון מקצועי...

בבחן קרסה חומה בגובה 1.2

ושברה לילד שעבר עם אופניים את הרגל.
כל החופש הגדול הוא היה בגבס ואחד ההורים היה צריך להשאר איתו ולהפסיד ימי עבודה, כי מטפלת עלה להם יותר מדי.

אז כן, כן חיפוי לחומה בגובה 1.20 צריך לעשות אותה תקני ולא בעבודה חאפרית כפי שאתה מציע.
אין קשר למעמד גבוה וכל הבולשיט שאתה כותב!
תתחיל לחשוב מקצועי ומעשי ולא חאפרי!

חיפוי חומה באבן

שלום רב.
חומה בגובה 1.2 מטר ניתן לחפות באבן בשיטת ההדבקה. אין צורך ברשת. הדבר נכון לרוב סוגי האבנים ולא לכולן. אבני חיפוי מבוקעות , כורכריות מנסורות וכיוצ"ב בעובי של עד 3.2 ס"מ עובי ניתן לחפות בהדבקה ללא שום חשש. הדבר המטריד בחומה שלך הוא שהיא עשויה מבלוקים. חומות כאלה , גם אם בנויות על ביסוס תקני , וגם אם מוקפות בחגורות בטון עם עמודונים לפי התקן , נוטות להיסדק עם השנים. חיפוי האבן לא ימנע את זה.
על כל פנים הדבק שיש להשתמש בו תלוי באבן שתרצי להדביק. התייעצי עם קבלן רשום. לרוב , יצרני האבן מספקים הוראות להדבקת אבני החיפוי בצורה די מהימנה.

חיפוי אבן או יישום טיח הוא עניין של טעם.

בהצלחה.

בוודאי ובוודאי

תקן 2378 דן בחיפוי אבן על קירות.
תקן 2378 חלק 4 שנוסף ממש לא מזמן (מאי 2011) מאפשר לבצע חיפוי אבן בבניינים בשיטה של הדבקה ועיגון מכני במרכז האבן ובזה התיר לקבלנים לבנות בניינים שלמים
ללא עיגון אבן ברשת בשיטה הרטובה או היבשה.
תקן 2378 חלק 4 , פרק ד - תכנון , סעיף 4.1.1.1 שבעמוד 5 ואני מצטט : "החיפוי באבן ייעשה בהדבקה בשילוב קיבוע מכני כמפורט בסעיפים שלהלן. למרות האמור לעיל , מותר להדביק את האבן לחיפוי בהדבקה בלבד כמפורט בסעיף 4.3.1 במקומות אלה : -ברכיבים שגובהם אינו גדול מ - 2 מ' מעל פני הקרקע....."

כמו כל דבר בבניין - הבעיה היא כשהיישום גרוע או במקרה הנ"ל - כשבונים גדר מבלוקים ולא מבטון.

בהצלחה.

Matya4

New member
תודה לכולם. את החומה

עשה קבלן לפי תקן, לפי דברי השכן שהזמין את העבודה לפני שנים כשהבית עוד לא היה בבעלותינו.
לגבי היותה מבלוקים לצערי אין לי מה לעשות....

תודה

למעלה