לחימום הקנה

לחימום הקנה

מקווה שתהיו אובייקטיבים, לאו דווקא נחמדים. מותר לקטול, מותר לשבח.

קומת קרקע

לשמחת הגננים פה, הוספתי שביל מסביב, באמצעים הדלים שעומדים לרשותי, אז סליחה. כל החלק ביציאה מחדר המגורים יהיה מרוצף.

הקומה מעל

אם תלבישו את הקומות זו על זו תשימו לב שהקומה מעל מצלה על קומת הקרקע בצד דרום, דרום-מערב. כמו כן, לתוהים - גרם המדרגות הנוסף עולה לגג שטוח שיש לו מעקה אבן סביב-סביב ונוף משגע.

פיטנגו4

New member
השביל מסביב

נראה לא כמו סתם חצאית, אלא כמו חצאית טוטו.
ממש איום ונורא (סליחה) עדיף היה אלמלא הוספת אותו, לדעתי. חוץ ממנו הבית נחמד לא ממש הבנתי את כל הבוידמים האלה. את הנוף תראו רק מקומה שניה? לא תראו אותו מהגינה? חסר כמובן גבול מגרש ופיתוח חוץ. מאד חבל.

אם את מדברת ...

על זה שהשרטוט של השביל נורא ואיום - אני מסכים. אין בתוכנה שלי כלים מתאימים לענין הזה. השביל הזה הוא רעיון של המהנדסת - מטר רוחב מסביב לכל הבית. נועד בעיקר להרחיק מים וגם נוח לטיול מסביב בכל החצר. באשר לבוידמים - קודם כל טוב שיהיה מקום איכסון למזוודות ושאר דברים שמשתמשים בהם רק פעם ב. שנית, בכל החללים האלו תחתית הבוידם היא בגובה 220 - מה שהופך אותם לחדרי שירות, והם באמת כאלו, אלא שכדי להחשב לכאלו צריך להנמיך להם את התקרה. משלמים על זה פחות למינהל. שניים הם פריקים - אחרי טופס 4 אפשר לפרק את תחתית הבוידם ולקבל חלל בגובה מלא - 283. זה טוב למשל בחדר ארונות. הנוף - יש לכיוון דרום מזרח ונראה מחדר המגורים אם **עומדים** שם. כמובן שככל שעולים נשקף יותר נוף. מהגג ייראו נוף מדהים של כ 300 מעלות. בגלל זה החלטתי לעשות גג שטוח ולא גג רעפים. הבית נמצא בראש גבעה.

פיטנגו4

New member
כפי שכתבת

זה רעיון הנדסי. לא אדריכלי ובודאי שלא רעיון עיצובי. אין שום סיבה לחצאית הזו, אם יש בעיות איטום - גם "חצאית" לא תמנע אותם. אם אין בעיות - לא צריך את כל הבטון הזה... אפשר לטייל מסביב לבית ולא להיות צמוד לקירות אלא להיות מוקף בצמחיה. השביל לא חייב להיות כולו מרוצף, יש אפשרויות אחרות. הוא גם לא חייב להיות ישר כסרגל. אם המצב הוא כפי שתארת - לא כדאי להגביה קצת את המגרש כדי שתראו נוף?

החצאית ...

בין אם הרעיון הנדסי או אדריכלי (דרך אגב, המהנדסת היא גם אדריכלית, אם כי לא שלי במקרה הזה) נראית לי בסדר גמור. אולי ענין של טעם. מבחינת איטום - קורות הקשר בבנין יימשחו בסיקה בכל מקרה. ובכל זאת, אם בונים את השביל המרוצף בשיפוע קל כלפי חוץ אז המים יורדים לגינה ולא לכיוון הבית. שיקול נוסף (מעבר לזה שאסור) שמונע ממני הגבהת ה - 00 - אם אגביה אצטרך לעוד מדרגה או שתיים כדי להכנס אליו. לא רוצה. גם ככה שתי המדרגות (שלש עליות) כבר מעצבנות אותי. לא רואים בתרשים, אבל ההפרש בין ה 00 לגובה המדרכה בחוץ הוא 70 ס"מ שצריך לגשר עליהם לאורך כ 5 מטר.

גבול מגרש נמצא בשרטוט הראשון.

גם החניה והפילר מסומנים שם. אין הרבה מה לדבר על פיתוח כי המגרש הוא מישורי, כ 40 ס"מ מהקצה הדרום-מערבי לקצה הצפון-מזרחי.

פיטנגו4

New member
אין הרבה?

בודאי שיש !!! איפה תהיה הכניסה? איך יראה השביל שמגיע לבית? מה יהיו גבהי החומות? איך ינוקז המגרש המישורי הזה? איפה על המגרש מוצב הבית? אולי כדי להזיז אותו קצת כדי לקבל שטח גינה משמעותי יותר? אולי כדיא להרים את ה 00 של הבית? להוסיף פתחים לכיוון הנוף? וכד'. אני חוזרת על המנטה הקבועה שלי: בית, בניגוד לדירה, לא נגמר בקירות אלא בגבול המגרש ! יש לתת מחשבה גם לחדר הכי גדול שזה החדר החיצוני ! זה לא דבר שמשאירים בסוף לגנן שיבוא וישתול כמה עצים- אלא דבר שמתכננים כבר עכשיו!

אז ככה

רוב השאלות שלך נענו כבר בשלב הפיתוח שכבר התבצע באמצעות חברה שטיפלה בכל השכונה. הם קבעו היכן החניה, מה גובה הגדרות מסביב, איפה הפילר, אפילו היכן השער. ולא רק זה - כל זה כבר נעשה! אסור להרים את ה 00. באשר להצבת הבית - גם ככה הוא כבר נוגע בקוי הבנין ככה שאין אפשרות להזיז. אם תסתכלי היטב בתכנית תראי שיש פתחים ענקיים לכייון הנוף. במטבח זה אפילו על חשבון אפשרות להשמת ארונות עליונים. בקשר לשטח גינה - שימי לב שביציאה מחדר המגורים יש שטח נרחב. נכון, חלקו מרוצף - אבל זה גם חלק מהחוץ שרצינו. ניקוז - תוכנן, לא הראיתי. חלק יצא אל הרחוב דרך החניה. חלק יצא בפינה השניה דרך חורי ניקוז בגדר/חומה שכבר בנויה. אבל צודקת - אולי אצליח להביא תרשים נוסף שמראה חלק מהדברים שציינת.

פיטנגו4

New member
איך ינוקז דרך החניה?

דרך יציקת הבטון? (אי אפשר) או מלמעלה עם כל הבוץ? (לא ממש חכם) או שעשיתם מה שצריך, אבל לא משורטט, והשארתם תעלה לא מרוצפת?

מלמעלה עם כל הבוץ

כמה דברים 1 - השטח המנוקז בצד החניה אינו גדול 2 - אמנם נביא אדמה גננית, אבל מתחתיה יש כורכר. 3 - נאמר לי שאסור להוביל בתעלה בצד שגובל בשכן 4 - גם אם מותר, תעלה כזאת תהיה על חשבון שטח החניה, ולזה לא הייתי מוכן, כבר עדיף בוץ על החניה

פיטנגו4

New member
מה זה "אדמה גננית"? ../images/Emo6.gif

אין דבר כזה, כבר כתבתי על זה כמה פעמים. (עשה חיפוש). מותר להוביל מי נגר עילי בכל שטח המגרש שלך, גם בגבולות עם השכנים, אבל אסור לנקז אל מגרש שכן, מותר רק לשצ"פ או לבור חלחול. השטח המנוקז הוא לא רק הגינה, אלא גם כל מי הגשמים שיורדים על הבנין וניגרים מהמרזבים. בניגוד למה שכתבת, זה שטח לא קטן. אין לי ויכוח אתך אם אתה חושב שבוץ בחניה הפרטית שלך זה בסדר, אבל, יש לי הרבה ביקורת על ועדה מקומית שמאשרת ניקוז דרך משטח בטון בתוספת לאחוזי שיפוע שקטנים מ 1%. ממש בושה שהציבור מממן אנשים שלא יודעים את העבודה שלהם, (שלא לחשוב על דברים יותר חמורים, והמבין יבין
)

מה זה שפ"צ?

בקשר ל 1% - הפרש הגבהים הוא כ 30 ס"מ לאורך כ 25 מטר - זה דווקא יותר מאחוז אחד. שנית - וכי מה אני אמור לעשות? מסרו לי מגרש, אחרי פיתוח ראשוני, שהוא כמעט מישורי ומחייבים אותי להצמד לגבהים המופיעים בו, כך הבנתי. בקשר למים מהגג - צודקת. אבל חלקית, כי בגג ובמרפסת קומה א' יש שלשה צמ"גים, שרק אחד מהם מוביל לשטח הבעייתי שמוביל לחניה. יוצא ששטח הגג המנוקז שמה הוא פחות מ 50 מ"ר. אדמה גננית היא אדמה שאני מביא מהחוץ במקום הכורכר. היא תהיה ברובה אדמה כבדה ועוד שכבת חמרה דקה.

פיטנגו4

New member
שצ"פ

זה שטח ציבורי פתוח. כלומר: אתה יכול לנקז לכל שטח ציבורי שמסביבך, בין אם הוא רחוב או גן ציבורי או מיועד להיות כזה. אפשר לשחק עם הגבהים של האדמה במגרש, אפשר אפילו לשנות 45 ס"מ ממה שמאושר, ואפשר בהחלט ליצור שיפועים. בשביל זה לוקחים מתכנן גנים ונוף מקצועי שיודע במה מדובר, ויודע גם שלא מערבבים כל מיני סוגי אדמה
בהצלחה

מענין

מיקום חלון שירותי אורחים, בכניסה לבית לא "מזמין" המרחק של הסלון מהמטבח מאד גדול, האם זה תואם את הרגלי החיים שלכם? האם יש או אין פינת אוכל? חדר הורים, המלצתי לא לעשות דלת למקלחת ישירות מתוך חדר ההורים, עדיף דרך חדר הארונות.

יפה שראית!

אבל יש אבל,
גובה החלון הזה הוא 130 מ 00. הוסף לכך 3 מדרגות של 15 ס"מ - כלומר תחתית החלון הזה נמצאת 175 ס"מ משביל הכניסה. הוסף עוד כמה ס"מ על השיש ומסגרות החלון - הגעת ל 185 ס"מ בערך. זה כבר די גבוה לעיניים שמיות. ועוד - החלון הזה סגור רוב הזמן והזכוכית בו חלבית אטומה. נכון, המרחק בין המטבח לסלון גדול יחסית. מצד שני אין חציצה שם, הכל פתוח. כשני מטר מהמרחק הזה נוצרו בגלל המדרגות, לא מצאנו להן מקום אחר. פינת אוכל - בין הצפון שציירתי שם לבין המטבח. כמו כן, יש מספיק מקום במטבח לפינה. לא הבנתי מה רע בגישה ישירה לחדר אמבטיה מחדר הורים. אתה מוכן להסביר? הצעתך - דרך חדר ארונות, בכלל לא ברורה לי - נראה לי רצוי לחצוץ לחלוטין, בקיר שלם, בין הלחות של חדר האמבטיה לבין חדר הארונות.

למעלה