לחימה בג'ו וב-בו

murmur

New member
לחימה בג'ו וב-בו

אני מעוניין ללמוד לחימה בג'ו וב-בו (הזכרון שלי לא משהו, כמדומני ג'ו הוא מקל קצר ובו הוא מקל ארוך). האם יש ג'ודו בו אוכל ללמוד את אומנות הלחימה בהם (עדיף רק אותם ללא קרב מגע) באזור השרון או גוש דן

קצת בעיה

מורמור (סובל מאיוושות בלב?
), לימוד נשק מסורתי, בא בשלב מתקדם יחסית באומנויות לחימה. אני מניח שיהיה לך קצת קשה למצוא מקום/מורה שילמדו אותך רק את השימוש בנשק וכבר בהתחלה - מה גם, שכדי להבין מה אתה עושה עם הנשק, אתה חייב את הבסיס.

murmur

New member
חלילה לא סובל מאוושה בלב

ואם הייתי אומר מה מקור הכינוי אף סנסאי לא היה מקבל אותי לדוג'ו שלו... למה כוונתך בבסיס?

בסיסים ואיוושות...

אני לומד קראטה דו בשיטת גוג'ו ריו אוקינאווה. אצלנו לימוד הנשק מושתת על עקרונות בסיסים של הקראטה. כלומר, כדי להבין יותר טוב את הנשק, חייבים להבין קודם את עקרונות שהשיטה פועלת לפיהם. קודם לומדים לזחול, ורק אח"כ ללכת... בנוגע לשמך - המינוח הרפואי של מורמור זה איוושה.

murmur

New member
אני לא לגמרי קלולס

אני *כמעט* חגורה ירוקה (כעמט כלומר הפסקתי שיעור לפני המבחן)בדניס השרדות (אם אני לא טועה זה משלב איקידו, ג'ודו וקארטה)... שאני חושב שזה אומר שאני כבר יודע לשבת ולהתגלגל
ההפירוש המילולי של שמי, האו איוושה, מלמול, אני אישית מעדיף את הפרוש השני... שהוא למקרה שממש מעניין מישהו דמות קומקיס של רוצח פסיכופט שחותך לאנשים את לשונם, אין כמו רול מודל טוב אה?

עקרונות *השיטה*

לפני שנגשים ללמוד שימוש בנשק מסורתי, יש להכיר היטב את העקרונות של אותה שיטה. חלילה לי מלהמעיט בידע ובנסיון שרכשת, אולם למרות נסיונך בקראטה כחלק משיטת ההישרדות, כדי ללמוד נשק בשיטה X (ואפילו אם היא שיטת קראטה זו או אחרת) צריך להכיר מקרוב את אותה שיטה. (כמובן, שכל נסיון רק יוסיף ויתרום). יש מקומות שבהם ניתן ללמוד שימוש בנשק בתקופה מוקדמת יחסית, אך במקום שאני לומד וברוב המקומות שמלמדים בשיטה המסורתית, נהוג להתחיל ללמד שימוש בנק רק מחגורה שחורה (או בסמוך מאוד אליה).

amir_aikido

New member
אז תלמד Jo וBo בסגנון שלהם

אני יודע זה נשמע מעט חצוף
אבל הרעיון הבסיסי שמאחורי האמירה הזו הוא אותו הרעיון שסלבו ניסה להסביר לך באיטיות. עבודת הנשק היא המשך של עבודת הידיים ולהיפך. רוב המורים היום מעדיפים ללמד קודם את עבודת הגוף של שיטתם בידיים ריקות ורק אח"כ להוסיף כלי נשק. בחלק מהמקומות תדרש להגיע לחגורה שחורה לפני שתלמד כלי-נשק כלשהו, באחרים תדרש ללמוד פרק זמן קצר יותר לפני שתתחיל (אצלנו למשל מתחילים ללמוד Jo רק לאחר כשנת לימוד, בוקן נלמדת בחגורה החומה וBo נלמד כמעט רק לחגורות שחורות). למורים שמלמדים כך יש הגיון, והוא איננו שקודם תדע להגן על עצמך בידיים ריקות ורק אח"כ עם כלי-נשק, אלא שעבודת הכלים נעשית באמצעות הגוף ודרכו, וקל יותר ללמוד את עבודת הגוף כשאין כלי ביד. לכן, הלימוד של תורה אחרת איננו רלבנטי לעניין. יש חריגים, אלו יכולים להשתייך לשיטות שמתמקדות רק בכלי-נשק (קנדו, Jodo וכו') או דווקא לשיטות ג'ו-ג'וטסו מאוד מסורתיות, שם הלחימה בידיים ריקות נלמדה לאחר הלחימה בנשק בעבר (אני לא יודע אם יש מקומות שמלמדים בסדר זה עדיין בארץ או בחו"ל). בהערת אגב, בדניס השרדות אולי משלבים טכניקות של איקידו, ג'ודו וקארטה אך בוודאי לא את התורות עצמן ... אמיר

rowshi2

New member
מתקדם...אתה בטוח?

כי אנחנו ( הקבוצה שלי), התחלנו לעבוד באופן רציני אם כלי נשק, לפני שני קייצים. עבדנו גם בדוג'ו, אבל בקיץ מתאמנים בים...יש הרבה יותר ספייס. בכל מקרה, הייתה לי בערך, חצי שנה נסיון (שזה לא קרוב ללהיות מתקדם, מסכים איתי), אבל בכל זאת התאמנו עם כלי נשק. גם קבוצות אחרות שאני מכיר, מתאמנות עם כלי נשק, לעיתים קרובות למדי. אבל,יכול להיות שזה רק אצלנו בנינג'יצו... למורמור, אין אומנות שתלמד אותך ג'ו, ובו, נטו, בלי שום בסיס. אולי קבודו, אבל אין לי באמת מושג בקשר לזה....

JODO

אנו מלמדים JODO כאומנות לחימה בפני עצמה במרכז הספורט אליאנס ברמת אביב לפרטים נוספים אנא צור עמנו קשר טלפוני יורם 054-443312 יוסי 050-612818

למעלה