לחילוניות אין עתיד

nissimhania

New member
לחילוניות אין עתיד

כלומר לא עתיד "טוב" יותר ממה שהיא עכשיו. ההודעה הזו מופנית לכל האנשים שמקווים ומאמינים שיום יבוא ולא ישאר זכר ליהדות. המדע כל כך יתפתח שיבינו לגמרי שהדת טיפשית ומיותרת. החילוניות הנאורה והליברלית תשלוט בארצנו ותהפוך כל דתי עיוור לחילוני חכם (ונאור וליברלי). חברים... צאו מזה!!! אין סיכוי בעולם, וכדי להבין את זה כדאי לכם להכיר את הדת מבפנים ולראות את עוצמתה, לראות איזה כוח היא נותנת לאינדיבידואל ואיזה כוח היא נותנת לקהילה, לראות איזה מבנה אדיר השומר על עצמו שהיא יוצרת, לראות את העולם המוסר שלה שלעומתו ה"מוסר" של החילוני נראה חיוור וכחוש, לראות את האידיאל לחוכמה ולידע, והאידיאל לאהבה ולאושר (שלא קיימים בכלל בחילוניות!)... לא יעזור כלום, ברגע שמתחילים להכנס לנסות להבין אותה רואים את עולם מדהים היא מציעה. אני מציע לכל המתנגדים למינהם להתעניין יותר- וממקור ראשון. לא דרך העיוותים של "חופש" ו"דעת אמת", לא צריך את הפירושים שלהם. בעולם שיהיה רק-חילוני הבילבול וחוסר האונים ישלוט. אנשים לא ידעו איפה הם ולאן הם הולכים, יתרחשו לעיתים "משברי ערכים" בחברה, אנשים לא יהיו בטוחים מדוע עליהם להיות מוסריים או לשאוף למשהו בכלל. החברה תהפוך ליותר ויותר חומרנית, ויותר ויותר "רובוטית" וחסרת חיים, והיא תיחלש עד שתגווע. אין סיכוי בעולם. הדת תנצח ואם זה בגלל שאלוהים איתה, או ש"הברירה הטבעית" תבחר בה כי היא יותר חזקה. חילוני לעת עתה.

alond

New member
כוסון? האם חזרת?

לא. אין מספיק קללות וגידופים. ניסים, אתה מוכן לקלל יותר? אני מתגעגע לכוסון של החיים.

nissimhania

New member
לא זכור לי שקיללתי...

אבל אתה יכול לקלל את עצמך אם זה מספק אותך.

alond

New member
אכן לא קיללת.

לקלל את עצמי זה לא כיף. אני צריך איזה כוסון טוב.

begone

New member
המממממממ

"בעולם שיהיה רק-חילוני הבילבול וחוסר האונים ישלוט. אנשים לא ידעו איפה הם ולאן הם הולכים, יתרחשו לעיתים "משברי ערכים" בחברה, אנשים לא יהיו בטוחים מדוע עליהם להיות מוסריים או לשאוף למשהו בכלל" המממממ. אז האם אני צריך להיות מודאג מן העולם החרדי, שבו כולם מפולגים לעשרות חצרות רבנים, עשרות חסידויות, עשרות כתות ועשרות מוסדות פוליטיים שונים ומשונים? האם אני צריך להיות מודאג מן העולם החרדי, שבו כל שני וחמישי זועקים הרבנים שיש משבר ערכים עצום בקרב הציבור שלהם? האם אני צריך להיות מודאג מן העולם החרדי, שכולו געה בבכי כשדרעי נכנס לכלא? והאם אני צריך להיות מודאג מן העולם החרדי, שבו הרב עובדיה התקוטט עם הרב שך עד הרגע האחרון? שבו בנו של הרב עובדיה קילל את כל המשפחה? שבו בניו של הרב כדורי התקוטטו עם הרב עובדיה? שבו דרעי הסתכסך עם הרב עובדיה? שבו המלחמות בין אגודת ישראל לש"ס נראות כמו קרב איגרוף? אני מעדיף להישאר חילוני. תודה רבה.

רון סי

New member
החילוניות לא מתנגדת ליהדות

החילוניות, מעצם הגדרתה, היא אוסף אינסופי של צורות חיים, שהדתיות היא אחת מהן. למעשה, מבחינת החילוניות, צורת החיים הדתית שייכת אליה. ההתנגדות היא לכפיה של אורחות חיים דתיים על מי שאינו רוצה בהם.

nissimhania

New member
"חופש" מתנגד,

ושאני אומר "חילוניות" אני מתכוון לחילוניות שמזוהה עם "חופש", זו היא שאני מתנגד אליה.

preacher

New member
טוב, כל כת מציעה את זה

גם להיות שיעי נותן לך המון כוח. כשאתה מתאבד שיעי העולם מאוד ברור, אתה לא מבולבל, יש לך מטרה. ואם זה מה שאתה רוצה, שיבושם לך.

nissimhania

New member
היחידי שמדבר לעניין...

אתה צודק, להיות שיעי נותן לך המון כוח, ראה הוכחה את העקשנות והנחישות של הפלסטינים. אבל מה? לכוח, כמו לכל כוח יש דרכים לנצלו. אפשר להשתמש הביקוע גרעיני כדי להפיק אנרגיה נקייה, ואפשר להשתמש בו כדי למחוק עמים שלמים! מה שאני רוצה זה להשתמש בכוח הזה למטרות מועילות ומטיבות, וזה גם מה שהדת רוצה ממני. הבעיה היא, שוב, שיש כוח אנשים משתמשים בו לרעה. ואז אתם רואים את כל השחיתויות ומאבקי שליטה בצמרות הקהילה החרדית. זהו יצר רע, והדת לא מסכימה איתו ומזהירה מפניו. מה לעשות שיש אנשים דפוקים? אני סומך על עצמי שכשיהיה לי את הכוח, ארתום אותו לטובת הזולת ולמוסר מוחלט ולא לדברים רעים. אני לא מפחד להפוך להיות מעריץ-אריה-דרעי או מאמין-במילובביץ-המשיח, הכל זה בחירה שלי.

preacher

New member
אבל זה אתה, לא הדת

אני יכול לרתום את החילוניות שלי למעשים טובים. לא שאני מתווכח איתך - אני לא מאמין שהדת תעלם לה והאתאיזם ינצח. אני רואה את זה כמאבק לגיטימי של דעות, בו כל אחד מנסה לשכנע כמה שיותר אחרים בדעותיו. אתאיזם לא מספק לרוב האנשים את ה... כיוון/מטרה/טעם לחיים שהם צריכים, ואנשים בהחלט צריכים את זה, אבל אני מאמין שיש דברים שהם לא דת, ומספקים את אותו דבר.

alond

New member
הממם. בחילוניות אין כוח?

DAMN!!! ואני חשבתי שיש. טוב. כנראה טעיתי. מה עכשיו?

מה שמפחיד אותי בהודעה שלך

"...אני סומך על עצמי שכשיהיה לי את הכוח..." אתה אולי סומך על עצמך, אבל האם אתה סומך עלי שאם הכוח אצלי לא אעשה בו רע? אם לא, למה שאסמוך עליך?

nissimhania

New member
לא ביקשתי שתסמכי עלי,

זה הוא מסע אישי של בנאדם עם עצמו. הוא יכול לפחד, ולא לצעוד דרכו. הוא יכול להעז ולנסות. תראי, יש אנשים שמפחדים ש"ישטפו להם את המוח", אז הם לא הולכים להרצאות למינהם. אני אומר שאני סומך על עצמי, שיהיה לי שיקול דעת עצמי להחליט מה אני רוצה ובמה אני מאמין. אני לא מפחד מזה, אני לא חושב שצריך.

למעלה