לחייפאים למינכם

m i k a3

New member
לחייפאים למינכם

ספרו קצת איך החיים בחייפה? איך האוירה שם? אפשר לטייל שם בביטחון? ולמי שלומד באוני' , גם ספרו: נוצרות חברויות מעבר לשעות הלימודים, או שאיש איש חוזר לביתו (כי אני משערת שרוב הסטודנטים שם גרים בבית ההורים)? אשמח לתשובות

הא?

בטח...מדי יום אנו עוטים את השכפ"צים, טוענים את הנשק, עוברים ביקורת דרכונים אצל השומרים ליד החפ"קים הפרושים בכניסה וביציאה מהעיר וכל זמן שאת חוזרת עד העוצר ב 19:00 אין חשש... הדבר היחיד שמטריד הוא התג"פים אחת לחודש ותרגילי הירידה למקלטים אחת לשבועיים..פשוט הגמלים לא מוכנים לחנות ברוורס בחניית מילוט....
מה ז"א "אפשר לטייל בבטחון"?! לא הבנתי את השאלה... חיפה היא העיר השלישית בגודלה בארץ והיא עיר לכל דבר: כמו ת"א, ירושליים, באר שבע, רעננה, כפר סבא, קריית שמונה וכל עיר שתבחרי... למה שיהיה פחות בטוח? אני גם לא מבינה למה את משערת שרוב הסטודנטים גרים בבית ההורים ולמה העובדה שאנשים לא גרים במעונות (אני מניחה שזו היתה כוונתך) משליכה על אי היווצרותם של קשרים חברתיים... ראשית- גם חיפאים שלומדים בחיפה אוהבים לגור לבד מתישהו.. שנית- אולי זה יפתיע אותך, אך האוניברסיטה בחיפה גדולה ומצויינת ומכילה סטודנטים רבים מכל הארץ ש- כן, כן, עברו לגור ב"פרובינציה"...או בדירות שכורות או במעונות. את החברים והחברות הכי הטובים שלי כיום הכרתי בתקופת הלימודים באוניברסיטה, כך שחיי החברה שם נפלאים, אבל זה לא קשור למיקום הגאוגרפי- זה תלוי רק בך. אם את מיזנטרופית, את לא תרכשי חברים גם אם תגורו אחת ב ***של השני. ולהפך. אני אישית מאוד אוהבת את חיפה- גדלתי בקריות ועכשיו אני חיפאית ואני לא רואה את עצמי עוברת בשלב זה למקום יותר מדי רחוק. אז כן- תשמעי ממני רק דברים טובים

מותר לי

New member
תשאירי לי את הבעיה של הגמלים

רוצי למקלט
הרגת אותי מצחוק
עכשיו כל השכנים עוברים ליד החלון שלי וחושבים לעצמם "מה המשוגעת הזאת צוחקת כשהיא לבד בבית?"

למי יש מפתחות חירום?!?!?!?

טוב, אני רצה להסתתר מתחת לג'ארה של קפאין בקפה השכונתי... הכי בטוח..

Laybe

New member
לא ידעת?לא שמעת?

תל אביב הינה ערש התרבות וכדי לצאת לפריפריה צריך ויזה וסדרת חיסונים. אבל מה שחשוב זה שהילידים בד"כ די ידידותיים..

מותר לי

New member
פוווו....

מזל שאני בחוץ עם רגל אחת בירדן
נו, מי בא לבקר את הדודה? היא תביא לכם מתנות מיריחו ופרוטקציות בביקורת גבולות!

m i k a3

New member
פייי..אני אסביר את עצמי טוב יותר

אכן שיערתי לעצמי שרוב הסטודנטים בחיפה הם מאיזור הצפון וכך גם רובם גרים בבית ההורים, ברור שתמיד יש גם את מי שיוצא מהבית למרות שהנסיבות הגיאוגרפיות עצמן לא מאלצות אותו. גם הרבה סטודנטים שאני הכרתי בעצם למדו בחיפה כי האוני' קל"ב. ולשאלה הלא מנוסחת היטב לגבי לטייל בביטחון, למי שגר בקרבת חייפה, שומעים יותר מידי על פריצות/גניבות/אונסים/ וכדומה. אז לטייל לא התכוונתי לארוז תרמיל ולצאת לטייל, אלא להסתובב בשעות הערב והלילה בלי פחד. אז זו הכוונה, ורציתי לדעת איך האווירה הכללית כאשר גרים שם, כי בתור מי שמגיעה לשם פעם ב- זה לא נראה משהו. ולפי התשובה שלך סלולרית, נראה לי שהסקת שאני מהמרכז או משהו,("אולי יפתיע אותךסטודנטים רבים מכל הארץ ש- כן, כן, עברו לגור ב"פרובינציה"...)חבל להסיק ככה סתם, כי אני בכלל מהצפון מ"פרובניצייה" גם ומתלבטת אם לעבור ללמוד בחייפה או בבן גוריון. אז ערב טוב לכווולם ושבוע טוב .

לא הסקתי בכלל ../images/Emo13.gif

הסקתי שאת לא מחיפה ולא מכירה את חיפה ועל כן היא נראית כ"פרובינציה" לא מבחינת המרחק אלא מבחינת ההתנהלות היומיומית שלה. "להסתובב" בחיפה, זה בדיוק כמו להסתובב בת"א. או ברמת גן. או ברעננה. או בכרמיאל. או בצפת. או בגדרה. או בקריית עקרון. או בחדרה. "פריצות/גניבות/אונסים/ וכדומה" יש בכל מקום, לא רק בחיפה. ברור שבכל עיר יש מקומות שנחשבים "טובים" יותר ו"טובים" פחות... אני למשל, לא אסתובב לבד בלילה באיזור התחנה המרכזית הישנה בת"א, למשל, אבל אין לי בעיה לעבור בשכונת הדר בחיפה. עניין של השקפה והרגלים. עצתי לך? תמצאי חברה שגרה בחיפה, ולכי להתארח אצלה כמה ימים. "פעם ב-" זה בטח לא מייצג כלום ולא משקף. תסתוססי בכרמל, בקריות, בהדר, בעיר, בואדי בשעות שונות של היום, באמצע השבוע, בסופ"ש. זה עולם אחר מלראות חלקים מסויימים בחיפה פעם ב-. בהצלחה

יש לך טעות אחת

"להסתובב" בחיפה, זה בדיוק כמו להסתובב בת"א. או ברמת גן. או ברעננה. או בכרמיאל. או בצפת. או בגדרה. או בקריית עקרון. או בחדרה" אני מקווה שרשמת את חדרה, רק בגלל שהיא מתחרזת עם גדרה, כי אחרת אין שום סיבה להכניס את חדרה לרשימה. בחדרה יש ערסים ועבריינים בכמויות גדולות

הוא שאמרתי

עניין של השקפה והרגלים. יש לי חברות שגרות בחדרה ואין להן שום בעיה להסתובב שם. אני למשל, מסרבת להכנס לעיר הזו ללא רכב משוריין
(צוחקת...צוחקת...) אגב- אני גרה בשכונת הדר. הדר זו שכונה שמאוכלסת (בחלקה התחתון בעיקר) בבני דודים ויוצאי חבר העמים. אמנם אני גרה במה שנקרה "הדר עליון/ הדר כרמל" (אמור להשמע פחות מאיים), אבל יש לי חברות שעד היום לא מוכנות לבוא לבקר אותי פה אפילו לא באור יום. בכל עיר יש ערסים ועבריינים בכמויות. פשוט לא כולם מפוןרסמים בתדירות גבוהה (לצורך העניין, בקיבוץ רגבה, חצי משכונת הוילות החדשה והמהוללת שלו, היוקרתית והאיכותית, מאוכלסת בכבוד ראש המאפיה הנהריינית ומקורביו...) בקיצור- מי שמחפש צרות, מוצא אותן בכל עיר..

גם בישוב היוקרתי עומר

יש המוני פריצות ועבריינות שמקורם בעיקר בבדואים אבל לא רק. אף מקום כמעט לא חסין בפני פשע.

Noaal

New member
שכחת לציין את החברות ההיסטרויות

שפוחדות שמא יגנבו להן את הרכב

ובגדרה אין?

שמעתי מחברים מהסביבה שגדרה הפכה להארלם, ערסים תמיד היו ונוספו להם שכונות שלמות של אתיופים עם קשיי הסתגלות שפורצים לעסקים ולבתים פרטיים ובכלל...

Toastie

New member
אני עד, כל מילה אמת

LOL! לא סיפרת לה על המפלצת באגם. ... בעצם, אולי עדיף שלא תדע.

למעלה