לחיים_K

misterb

New member
לחיים_K

I suspect my mechanic connected a water hose in the wrong place, maybe you can verify : (talking about my zx volcan 1.9) in the right side of the engine there is a plastic cover of the thermostat. it had a crack and was replaced. the cover has 2 holes : 1 for incoming water from radiator the other one is unused and sealed. below the cover , from the engine body, ther is an exit for water to the comartment heating (hot air). my question is : shouldn´t the hose for the copmartment heating be connected to the currently unused exit of the plastic cover ? last winter I had great heating after 2-3 minutes driving, now , after replacing the cover, even when the engine temp gets to around 90c, the air is not hot enough ,only after about 15 minutes it gets hotter. I suspect that the water for the heating are mistakingly coming from the thermostat, which means you will get full flow only after a while when the engine is realy hot, and the thermostat is wide open. can you check in your volcan where it is connected to ?

חיים_K

New member
אתה כנראה צודק

המנוע שלי הוא אמנם 2.0 ליטר, זה בפירוש לא אותו המנוע, אבל אני מניח שיש דמיון במכללים ההקפיים ולכן בכל זאת בדקתי. במכסה הטרמוסטט שלי אכן יש שתי יציאות אחת לכיוון הרדיאטור (מים שזורמים אל הרדיאטור, לא ממנו) והשניה מוליכה אל מערכת החימום. יש פתח נוסף, עליון, עם מכסה דמוי ונטיל, שמשמש כנראה לניקוז אויר בעת החלפת נוזל הקירור. אם הפתח הימני שלך סגור, מאד יכול להיות שלא מגיעים מים חמים למערכת החימום, או שהם מגיעים מהמקום הלא נכון. מקווה שעזרתי. חיים

© DrorZi

New member
אם זה אותו דבר כמו ב XSI

אז החלק הזה קרס לפני שבועיים אצלי. 7 שנים הפלסטיק החזיק ואז נמאס לו והוא נשבר, החלק הזה בא יחד עם 2 הצינורות. החלפה שלו כולל עבודה זה 610 ש"ח.
דרור זי, עכשיו חם באוטו...

itzik93

New member
מה ???? 610 ש"ח ?!?!?!

לפי 3 שבועות החלפתי לחבר שלי באוטו את החיבור הזה - רק בלי 2 הצינורות. איך ? היתה בעיה (בחלק פלסטיק עצמו), נזילה שמקורה בסדק (למרות שלא נראה אחד כזה) או שהגומיות היו יבשות/קרועות (ולא הצלחנו לארגן גומיות לזה...) - לבסוף, הלכנו להיפר-חלף (חבר שלו) והוא שלח אותנו לפירוקיה שלו... שם (בפירוקיה שלו), הערבי המטומטם לא הוציא את החלק עם הצינורות אלא חתך אותם... בסוף, בנינו בעצמו מתאמים (לצורך חיבור 2 קצוות של צינורות גומי) בעזרת צינור מתכת (באורך 7-8 ס"מ) ו 2 אזיקונים ממתכת (כל זה, כפול שתיים - עבור 2 צינורות) - עלות המתאמים היתה כ 20 ש"ח (10 ש"ח ליחידה). חזרנו הביתה, הרכבנו/חיברנו - הוספנו מים והכל עובד
כבר כמעט חודש עבר מאז וסוף סוף לא חסרים מים ברדיאטור והחימום עובד מצויין. בכל מקרה, 610 ש"ח על החלק הזה עם עבודה נראה לי מופרך לחלוטין. איציק

© DrorZi

New member
דווקא לא מופרך, זה המחיר

אין מה לעשות, זה מה שהחברה לוקחת עליו... עבודה לקחו לי חצי שעה.
לגבי הבסיס שמחקתי את ההודעות עליו, הוא לא בסיס סודי ולא כלום זה בדיוק כמו שתנסה להסתיר את הקריה או צריפין, אבל לא משנה, נמחק כבר.
דרור זי.

itzik93

New member
תודה

ולגבי הבסיס, אתה יכול לומר כל שם שתחפוץ - רק בבקשה אל תציין את תוכנו ומיקומו . זה שאנשים נוטים לדבר על דברים כאלו בפומבי זה לא הופך את כל העניין ל"כשר" אלא בדיוק ההפך, זה בדיוק מה שדופק לנו את המודיעין. בכל אופן, תודה. איציק - אחרי 4 שנים בחמ"ן, גם בו נשאר מעט "רעל"

itzik93

New member
ולגבי המחיר

זה נכון, אבל עדיין...לדרוש על חלק מסריח כזה מעל 500 ש"ח נראה לי ממש מוגזם. אני יודע שאין מה לעשות, ידוע שמוסכים (ואולי גם החברה המייצרת) לוקחים מחירים מופקעים על חלקים בסגנון זה ומאידך, אני שואל את עצמי, מה כבר יש בחלק הזה ? פלסטיק וגומי... - לא רכיב אלקטרוני כלשהוא או משהו מסובך. איציק

© DrorZi

New member
פשוט מאוד מאוד.

החלק שנמצע על הקיר אש (תרגום מוזר ל fire wall) שמכניס/מוציא את המים החמים למצנן (תרגום של רדיאטור) הפנימי שבתוך הרכב, זה שכשקר לך בחורף עושה לך חם (תרגום של berrrrrrrrrrrrrrrr). בPSA הוא חלק פלסטיק עם 2 צינורות שמחוברים לו ואי אפשר להחליף רק את הפלסטיק אם הוא קורס (והוא זה שקורס) אז החלק מגיע שמחוברים לו כבר 2 הצינורות (שהולכים לכיוון המנוע)
דרור זי, תרגום של DrorZi

למעלה