לחיות בחו"ל

tolyz

New member
לחיות בחו"ל

היי, בקרוב מאוד אצטרף לבעלי לתקופה של 4 חודשים בארה"ב. מה מותר יהיה לי לעשות? מותר לי ללמוד מותר לי להגיש בקשה לאישור עבודה רק לאחר שאנחת בארה"ב. מה א-ת-ם הייתם עושים לאחר נחיתכם בארה"ב? נניח והבקשה שלכם לעבודה מתעכבת, ולטייל לבד זה לא הCUP OF TEA שלכם.. המשך ערב מהנה, וחופשה נעימה לאלו מכם שיצאו לחופש..

RoyG NJ

New member
ראיתי שכבר ענו לך בפורום השכן.

תנצלי את הזמן הממש מועט שיש לך. אולי תעשי בייביסיטר או שיעורים פרטיים/ הליכות עם כלבים וכו' סתם בשביל דמי כיס, לא מעריך שבשביל חודש שווה להוציא אישור עבודה (זה לוקח 90 יום). תטיילו, תנוחו...

eladts

New member
בלי אישור עבודה

אסור גם לעשות ביביסיטינג או להוליך כלבים. זה לא שונה מעבודה בעגלות. בשביל קצת "דמי כיס" שווה להסתבך עם החוק?

RoyG NJ

New member
יש לך ילדים ?

מתי פעם אחרונה הוצאת 1099 לבייבי סיטר ? מתי פעם אחרונה קיבלת חשבונית ממנה על השירות ? מכיר מישהו שמשלם מיסים על הכנסה מבייביסיטר בארץ ישראל ? אם היה לה אישור עבודה - היא הייתה מדווחת על ההכנסה הזאת ? משלמת SS ומס הכנסה ? תראה, ארה"ב את המס לא תקבל בכל מקרה. הבעיה הגדולה שלי עם העגלות זה שמוכרים מוצר שלא שווה כלום , מוכרים אותו ביוקר מטורף עם הבטחות (שקרים), אח"כ אין למי להתלונן, אין כסף חזרה. לא חושב שיש בכלל השוואה. לגבי DOG WALKING אולי אתה צודק - הייתי רוצה מישהו עם ביטוח (וחוקי) כך שאם קורה משהו ...

RakHayom

New member
את הילדים אפשר..

השאיר עם משיהו לא חוקי ובלי ביטוח. אבל את הכלב רק עם חוקי ומבוטח.

RoyG NJ

New member
אל הבית שלי אני אכניס רק מי שאני סומך עליו.

לצאת החוצה עם הכלב.. זה סיפור אחר. אצלנו הבייביסיטר היא אחת מהגננות שלהם,הם מכירים אותה. כך שזה דיי ברור מאיליו.. אבל שוב - אני לא יודע אם אתם הורים לילדים : הבייבי סיטר שלכם חוקית ? בדקתם פעם מסמכים? ביקשתם SSN ? המנקה שלכם ? אתם מוציאים להם 1099 ? הם מוציאים לך חשבוניות ? הילדים שמפלסים לכם את השלג... הם חוקיים ? הם משלמים מס על ההכנסה ? אפשר להצתדק ולהתייפף אבל בתכ'לס בלי קשר לחוקיות מבחינת הגירה יש המון כסף 'שחור' שמסתובב ומחליף ידיים - זה לא פשע מאורגן וזה לא סוד כמוס לאף אחד.

eladts

New member
כן, יש הרבה שעובדים בשחור

אבל גם אם הם יתפסו, הנזק הוא אפסי לגביהם. לעומת זאת אם פותחת השרשור תעבוד בשחור וזה יתגלה הויזה שלה תבוטל והיא תגורשו מארה"ב. יותר מזה, גם אם בעתיד היא תעבור תהליך הגירה ואפילו תתאזרח, הכל יבוטל בגלל הצהרות השקר. בשביל "דמי כיס" הסיכון הזה לא שווה, לדעתי.

RoyG NJ

New member
אני לא בטוח שאתה צודק.

היא זכאית לאישור עבודה, הסטטוס שלה חוקי. היא עוברת עבירה מנהלתית של אי הנפקת EAD שהיא זכאית אליו. זה לא תקין, זה יכול לעשות בעיות אם תתפס - (שאני לא רואה שום SCENARIO כזה - גם אם מלשינים עליה אני לא רואה אנשי הגירה מבזבזים זמן וכסף לגרש צעירה שעושה בייבי סיטר ומרויחה 200$ בשבוע) כמו כן היא מגיעה ל4 חודשים בלבד... אני לא עו"ד הגירה, אני לא מעודד אותה לעבור על החוק, אם היא חושבת שהיא תרוויח יותר מה400$ שעולה לעשות את הEAD שתלך על זה.

למעלה