לחיות בגרמניה

noamz

New member
לחיות בגרמניה

שלום רב, אני מאוד אוהב את גרמניה, ורוצה באיזשהי דרך, לגור בה שנתיים שלוש. אתחיל בזה שאני בחור דתי נשוי +1 בן 27, למדתי משפטים לתואר ראשון ואוטוטו מתחיל שני. אשתי עוסקת בתחום הביולוגי/רפואי. אני מחזיק באזרחות גרמנית (אשתי לא). דובר גרמנית בסיסית. אנחנו מחפשים משהו בתחום לימודים מתקדמים בתחום שלי או של אשתי ו/או שליחות חינוכית (יש לי נסיון לא מעט בהדרכה ובמיוחד עם בני חו"ל). האם מישהו יכול לסייע / להכווין אותנו?

למה כן ולמה לא

בוא נתחיל מ"למה לא": אתה דתי, וגרמניה היא מדינה מאוד קשה לחיות בה (ומאוד יקרה) למי שדתי - אין פה קהילות אורתודוקסיות גדולות כמו בבלגיה/צרפת/בריטניה, מה שאומר שאוכל כשר ושאר שירותי דת שחשובים לדתיים הם : א. רק בערים גדולות (לדעתי קהילה אורתודוקסית או חב"ד יש רק בברלין, מינכן, המבורג ופרנקפורט, אולי גם קלן; בשאר הערים מדובר בקהילה ליברלית) ב. יקרים (אוכל כשר הוא בד"כ אוכל מיובא. יש לי חברים אוכלי כשר פה שהפכו לצמחונים כדי לא להתמודד עם זה). חוץ מזה, אם אתה לא עובר במסגרת שליחות (ויש דווקא לא מעט "שליחויות" לדתיים בגרמניה, בדוק אם אתם מתאימים למשל לפרוייקט להב"ה, שנועד לקרב צעירים יהודיים גרמנים/רוסיים אל היהדות והציונות), המצב בשוק פה, כמו בכל מקום אחר בעולם, לא מדהים; וקשה למצוא עבודה ללא הכשרה מתאימה. והכשרה מתאימה = הכשרה גרמנית. בתחום הביו-רפואה יש פה דווקא לא מעט חברות שעוסקות בתחום (באייר, שרינג, וכו' - וגם כמובן מכוני מחקר ובתי חולים). חלקן יסכימו לקבל עובדת שאינה דוברת גרמנית (אך דוברת אנגלית ברמה גבוהה מספיק) ושתלמד גרמנית תוך כדי עבודה. ממכרים שעובדים בתחום והם "זרים" בגרמניה (לא ישראלים), הם הגיעו ברובם דרך חברות השמה/ציידי ראשים/כוח אדם בינלאומיות בתחומם. בתחום המשפטים, לא נראה לי שתוכל לעבוד כעו"ד בגרמניה - המערכת שונה מאוד מבישראל, אבל יכול להיות שלשכות עוה"ד בכל מדינה יתנו לך תשובה אחרת. תואר שני במשפטים יכול להיות רעיון טוב. משרות למאסטרנטים מתפרסמות למשל בעיתון Die Zeit (תוכל למצוא שם אגב גם משרות מחקר בתחום הביו-רפואה). http://marktplatz.zeit.de/angebote/job-und-karriere

noamz

New member
תודה רבה!

כתבת בעיקר למה לא.. :) בכל מקרה אני חושב רק על אחת הערים הגדולות (בעיקר ברלין / מינכן. במקוומת האלה יש קהילה). נכון שעניין הכשרות בעייתי מאוד. אבל כנראה שאם יש במקום הרבה שליחים וחב"ד וכו' - אפשר להסתדר.

למעלה