לחזר או לחזר?

• פותח הנושא goso
  • פורסם בתאריך

goso

New member
לחזר או לחזר?

הי ושלום רב!

זה הסיפור שלי ב"קצרה" :)
לפני כחצי שנה פגשתי בחורה מדהימה שגרמה לי להתאהב בה.
אותה בחורה הייתה מאוד סגורה, וכך יצא שדווקא אני זכיתי לגרום לליבה להיפתח ולהתאהב בי.
יצאנו יחד במשך חודשיים הכל היה טוב ויפה, עד הרגע שבו טסתי לחול לכמה חודשים!
טסתי לחו"ל בידיעה שיש לי בת זוג שמחכה, שמרנו על קשר יום יומי בכל אמצעי תקשורת והכל היה יפה בחודש הראשון לשהייתי בחו"ל.
אחרי חודש בת זוגתי עשתה משהו שממש עצבן אותי וגם פגע בי מאוד פגע ב"כבוד שלי" (לא בגידה) וגרם לי להיפרד ממנה.
היא ניסתה לתקן ניסתה להחזיר את הקשר למצב הקודם, אבל ככל שהיא ניסתה יותר התרחקתי יותר מרצון לנסות לפתור דברים באותו הרגע! מתוך פחד להיפגע.
במשך כחודש וחצי לפני שחזרתי ארצה היה לנו תקשורת רק באסמסים ללא טלפון, רוב התקשורת הייתה ויכוחים על כמה היא פגעה בי וכמה לא הייתי בסדר בדרך שהתנהגתי אחרי שנפגעתי!
ניסיתי המון להסביר לה שהייתי ממש פגוע, ולקחתי קשה בגלל סיבות מהעבר שלי ופחד להיפגע ושאני מודע שלא הייתי צריך להתנהג איך שהתנהגתי אבל היא לא ממש הקשיבה למילים שלי.
כשכבר השיחות נהיו יותר טובות ופחות ריבים כשבועיים לפני שחזרתי לארץ, היא אמרה שהיא תשמח אם אני אעדכן אותה מה קורה!
כשבוע לפני שחזרתי היא שלחה הודעה שהיא חייבת לשמוע את הקול שלי, אז התקשרתי הייתה דממה על הקו היא הייתה מופתעת שהתקשרתי מופתעת לשמוע את קולי.
היא ציינה שכשאחזור היא לא מתכוונת לעוף עלי, ואמרתי לה שאני לא מצפה שזה מה שיקרה אבל אני מקווה שנצליח לפתור את הדברים בינינו פנים אל פנים.
כשחזרתי קבענו שנשב לדבר, ואז היא החליטה לבטל ושלא כדאי הסכמתי לבקשתה ולאחר כמה שעות הפתיעה והגיעה אלי הביתה..
היא אמרה שהרסתי לה את החיים ושהיא שונאת אותי וכמה שעשיתי לה רע באותה התקופה, הסברתי שאני יודע שהגזמתי ולקח לי זמן להבין את זה אבל היה לי קשה להתמודד עם זה שם!
היא ציינה שזה שעכשיו אני מבין זה לא עובד ככה שהייתי צריך להבין את זה לפני הרבה זמן, הסברתי לה שאני לא מצפה שהנה אני כאן ואנחנו נחזור והכל יהיה ורוד שאנחנו צריכים לעבוד על זה ביחד! כששאלתי אותה מה היא מרגישה או רוצה שיהיה התשובה הייתה לא יודעת תשובה די "צפויה".
לאחר יומיים כשרציתי שנשב שוב לדבר היא החליטה שהיא לא רוצה לראות אותי שטוב לה כרגע וסירבה בתוקף שניפגש!
מניסיוני למדתי שאם אתה אוהב מישהו אתה תעשה מה שטוב שגם אם זה אומר לשחרר, היא לא רוצה וככה זה היה שחררתי שבועיים מחקתי טלפון הודעות פשוט כלום!
מצד אחד נראה לי שהיא רוצה תשומת לב "צומי" ושאני אוכיח לה את האהבה שלי, מצד שני אולי פשוט באמת די!
אני חושב שהיא כרגע פגועה ופוחדת שוב להיפגע, שהיא מכחישה את ההרגשות שלה ופוחדת להתמודד עם זה מחדש כדי לא להיפגע
השאלה שלי האם לחזר אחריה (להלחם) בפרחים מכתבים וכל הרומנטיקה, ללא טלפונים הודעות פגישות או להמשיך בתחושה שאולי פספסתי משהו בזה שלא עשיתי כלום?

תודה רבה מראש להמלצותיכם!
GOSO

chenby

New member
אם אתה אוהב אותה

תוכיח לה, אם לא, תשחרר..
נראה לי פשוט.
אבל לא צריך דרמה.. היא מחפשת דרמה, בסדר, תבוא פשוט. זה הכי אמיתי.

נראה לי שאס אם אס שמראה שאתה חושב עליה

יספיק בהחלט. משלוחי פרחים ושוקולדים נראים לי מוגזמים במצבכם.

בטח לחזר

היא נראית בחורה עם חומת הגנה אחת עלובה בגדר החיצונית, וזהו, אין יותר חומות בשאר הדרך...

בוודאי שהיא רוצה אותך מאוד. אבל היא רוצה אותך מתרפס בשלב הראשון. אם אתה מסוגל לעבור כמה ימים בהתרפסות, אבל אמיתית, היא שלך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ללכת הלאה

לא מספיק שהיא בחורה סגורה פגיעה, גם יש לכם רקורד של 10% רומנטיקה ו-90% מכות סבל וצער.

עוד לפני התקלה, אתה הרי נטשת לחו"ל. לא משנה מה הסיבות, ואני בטוח שהן היו הכי חשובות, נחוצות, והיה בלתי אפשרי לבטל. אבל העובדה הרגשית נשארת אחת: אתה נטשת קשר טרי ושברירי בעיתוי הכי גרוע: כשהיא כבר נפתחה קצת.

אם היית נוסע אחרי שני דייטים - ניחא. הנזק לא גדול.
אם היית נוסע אחרי שנתיים - ניחא. יש כבר קשר בטוח.
אבל מה שיצא - ואיש לא אשם בזה - זה טוטאל לוס.
ומה שקורה ביניכם זה סירוב להכיר בטוטאל לוס.
אז אני בא פה על תקן שמאי של מערכות יחסים (נגיד) ואומר לך: תשאיר את הקשר הזה במוסך. זה מעבר לפגיעה בשאסי.

מה שכן: תסגור אותו יפה. במכתב ארוך, ושיחה, אבל תגמור.

אם לא תעשה כדבריי, חברת הביטוח לא אחראית לתוצאות!
(וגם אם תעשה כדבריי, כמובן...)

goso

New member
הייתי רוצה לדעת...

נניח שאחליט שכן לחזר אחריה האם עכשיו זה הזמן הנכון אחרי שבועיים שלא תקשרנו או להמתין עוד קצת זמן לתת לה לה להתבשל לחשוב עם עצמה או לא יודע איך לקרוא לזה?

מריוס לגבי מה שאמרת יש דברים נכונים אבל אוסיף פרט מהיום הראשון של הקשר היא ידעה שאני טס לחו"ל זה לא קרה פתאום שהודעתי והיא בחרה שכן להיכנס לקשר הזה!

ולאייבורי היקר, לגזענים כמוך אין מקום בשרשור שלי!

תודה רבה לעונים :)

מריוס זכריה

Member
מנהל
אין זמן נכון

אני אישית מאמין שבחיזורים הזמן הנכון הוא בדרך כלל עכשיו. לא כל כך קוראים סיפורי אהבה גדולים שבהם הבחור חיזר על ידי זה שהוא נתן לכלבה להתייבש קצת. בדרך כלל נהוג להראות לה שמאוד רוצים אותה. אבל לך תדע, יכול להיות שבינתיים שינו את הכללים.

כל הסימנים

שהמשחק הדרמטי שלך היה אמין עד כדי כך שהיא בהיותה מדהימה ורגישה בטעות אכלה את כל הסרט <קורה לכיפות אדומות הכי טובות ביער>. אך אחורי זה הקיצה והבינה שזה מה שהולך להיות איתך דיילי בייסיס. טלנובלה בע"מ.

אם כבר שבועיים יש לך ממנה שקט דממה סימן ש... אין לה מה לומר לך.
תתגבר.

דעתי היא

שהיא מחפשת קצת צומי.
יש אופציה להתנהג כמו בן אדם בוגר ולעזור לה לרדת מהעץ, ויש אופציה להתרפס.
אם זה יתחיל בהתרפסות, בסופו של דבר קח בחשבון שהיא תעשה לך קונצים על כל דבר (וזה לא קשור לזה שהיא סגורה זה פשוט משהו שאי אפשר להסביר שכולן עושות).
אתה צריך להחליט מתי זה תזמון נכון, אבל תשתדל לא להתרגש מכל פעם שהיא מרימה את האף ועושה לך פוזות כדי לבחון כמה אתה גמיש כלפיה, פשוט תחליק את הדברים ואל תיכנס איתה למי אמר מה למה וכמה

אני מתרפס מטבעי כך שברור לי מה הייתי עושה

לא ברור על מה רבתם ובכל מקרה העניין מעסיק אותך ככה שמה כבר יכול להיות אם תנסה עוד טיפונת להתקרב

כמובן שאתה לא אמור להשפיל את עצמך !
יש שיטות התרפסות שמצליחות לשמר חלק מהכבוד העצמי

goso

New member
הריב זה כבר לא העניין

זה היחס המגעיל שנתתי לה אחרי שהיא פגעה בי, המניע לזה היה פחד.
וזה נעשה מבלי לחשוב על ההשלכות יותר מידי!
בסה"כ אני בן אדם ובני אדם טועים. אבל מבחינתה זה הדבר האחרון שהיא זוכרת ממני.
הייתי מעדיף שלא להתרפס כי בד"כ זה רק מעלה לבחורה את האגו ושורף אותך אצלה - מצד שני אין לי מה להפסיד.
אני לא מתכוון עכשיו להיות מתרפס כפייתי ולהתחיל לחכות לה מתחת לבית וכל מיני הטרדות מוזרות :/
אבל אשמח לשמוע דוגמאות להתרפסויות חיוביות עם טוב טעם!
תודה.

דוגמא

סמס:
היי, שיהיה לך יום מחייך :)

זה אמור לעשות את העבודה ולהוריד אותי מהעץ באלגנטיות, ואם היא תנסה למתוח אותך עוד קצת - שתגזגז

goso

New member
נגיד שזה מה שאני אעשה

ונניח שהיא תענה בתודה או בסמיילי!

זה לא אומר כלום!
יכול להיות שמתוך נימוס היא תענה?
או שזה אמור לומר לי משהו אחר?

משהו שלדעתי תקף לרוב הבחורות,

כשהן רוצות, הן הכי נחמדות בעולם. כשלא צריכות או רוצות הן מתעלמות.
כשהיא מבינה שזה מעבר לידידות, לא יהיה שם עניין הנימוס אלא פידבאק להתעניינות שלך.
אין לך בטחון בכלל לפי מה שנראה

seelinewoman

New member
נראה לי שמה שאתה מחפש

ומה ששניכם זקוקים לו הוא סגירת מעגל יפה ונקייה,
שתשאיר אתכם כמה שיותר שלמים עם כך שזה נגמר.
זה הכרחי לצורך החלמה וריפוי הפצעים הטריים שלכם,
וכדי שתוכלו להמשיך הלאה לאהבה הבאה שלכם
עם הפקת לקחים ותקשורת גלויה על הפגיעות שנפגעתם.
לומדים להיפרד יפה רק מניסיון, אז עשו את זה עכשיו.
בהצלחה

לי נראה

שזה לא הם, זה לגמרי הוא. היא דווקא סגרה יפה את המעגל. תחילה חשבה שלא, אבל אחר כך החליטה שכן להגיד לו כל מה שהיא חושבת עליו ולשחרר עליו בחזרה את כל הזיפט שהועמס עליה. זה הוא שנשאר עם 'מעגל לא סגור' כי הוא רק רצה להעביר את הגברת סדרת חינוך שתדע את מקומה, אבל בניגוד לציפיות קיבל טריקת דלת בפרצוף
.
אין כמו נסיון חיים ללמד לא לבצע 'טעויות' כמו בדיקת הרס למערכות יחסים צעירות או מול מישהו שעוד עלול להתייחס אליו ברצינות.

seelinewoman

New member
אדרבה, שתסייע לו לסגור מעגל

כשאני נפרדת ממישהו והוא מתקשה לקבל את זה,
אני יושבת אתו עוד קצת כדי להסביר, כדי להרגיע
וכדי להבהיר שאפשר להיפרד ולשרוד אחר כך.
למדתי בדרך הקשה שדווקא כשאני מסרבת בעקשנות
לעזור למישהו לסגור מעגל, זה חוזר אליי כמו בומרנג,
כל הכעס והתסכול שלו.
הרי הרבה פעמים אנחנו כועסים על ההתעלמות, על המחיקה הטוטלית,
על כך שמישהו הצליח להמשיך הלאה בלעדינו כשאנחנו עדיין תקועים שם.
לזה התכוונתי.
שווה לי לפעמים להושיט יד למישהו לצאת מהבוץ שהוא תקוע בו, רק כדי
שלא אשאיר מאחוריי איש זועם ולא יודע למה.
מקווה שיילך להם.
לקח לי זמן ללמוד להיפרד יפה

למה? היא עובדת רווחה?

הוא הציל את חייה והיא חייבת לו פרידה עם תזמורת?
הוא לא סלל את דרכה בורדים ושושנים, מה שהיה לה שם זה נעלב בהתכתבות שטימטם וסחט רגשית, והעניש בחומרה על משהו שהוא בכלל פגוע עוד מקודם.
ככה שסיום הקשר הוא תוצאה לגמרי לוגית בתגובה להתנהגות כזו. סגירת מעגלים שלו והכלת הפרידה זו תעסוקה למומחה, לא לנערה שברירית ורגישה שכנראה חוץ ממנו כבר אכלה כמה פטריות רעילות בדרך. שיהיה ילד גדול וילמד לשלם על טעויות כמו גבר.

seelinewoman

New member
בואי נסכים שיש לנו גישות שונות

איך לסיים מערכת יחסים.
אל כל דבר חחייבים לקחת מהאגו ומרחמים.
היא הית בת זוגו, ולקשר נחוצים שניים,
כך שגם אם לניתוקו נחוץ רק אחד, עדיין
חשוב בעיניי להיפרד יפה.
את מסתובבת כאן מספיק זמן כדי לדעת מהם היתרונות
של גירושים נקיים ויפים שעוזרים לאנשים
לא להיתקע בכעס ולהמשיך הלאה בלב קל יותר.
מה רע בזה?
למה להתחשבן על כל דבר?
מה, את לא יודעת שאין כזה דבר סימטריה ביחסים
ותמיד יהיה מי שמטפל יותר, מבין יותר, יכול יותר,
ואמפתי ונותן יותר?
ככה זה.
אין צדק בעולם, אין שוויוניות ביחסים.
אז הוא סחט והפסיד בגדול.
הוא לא מקבל פרס אלא היא, אם כבר,
כי היא יוצאת הגדולה מבין שניהם אם תעזור לו.
היא לא רוצה? זכותה.
לא חייבת.

למעלה