לחזור לעניינים

Dry Martini

New member
לחזור לעניינים

הי, לפני כמה שנים, באוניברסיטה, התאמנתי קבוע בחוג קמ"י. מאז שסיימתי את הלימודים הפסקתי גם להתאמן וחבל. החלטתי לחזור לעניינים ורציתי להתייעץ איתכם איזה שיטה כדאי לחפש. אני חי כיום בחו"ל כך שקמ"י זו לא אופצייה. נורא אופנתי כאן הקיקבוקסינג אבל אישית, לא נראה לי. אציין עוד שאין לי כל עניין בתחרויות, אני רוצה להתאמן רק לשמירה על כושר והגנה עצמית. אני בן 35 בכושר לא רע ובעל מבנה גוף גדול. תודה מראש על התשובות.

budoka

New member
תתחיל בבירור מה יש בסביבתך (קל"ב)

אח"כ גש תראה אימון או שניים, דבר עם אנשים מהמכון ומחוצה לו, וקח החלטה מושכלת. כמו שנאמר פה אינספור פעמים בעבר, זה בסופו של דבר עניין של תיאום אינטרסים בינך לבין המורה יותר מכל דבר אחר. בהצלחה!

עצה אישית

אני ממש לא ממליץ ללכת על קיקבוקס, לא בגלל שזו לא אומנות טובה או לא טובה, אלא בעיקר בגלל האופנה הזו (שניתן לראות אות היטב בערוץ הקניות), של כל ה"אומנויות לחימה" למיניהן, שהפכו להיות פופולריות בגלל פרסום זול, שכל מטרתו לגרוף כסף בתירוצים של הורדת משקל (אמריקה, מה...). יהיה טוב אם תתחיל לחפש באזרוך מורה או שיטה (אפשר להציע לך הרבה הצעות, אבל זה לא יעזור אם תחליט ללמוד משהו שהוא במרחק 5 שעות נסיעה...)

Pinky Tuscadero

New member
היי מרטיני דריי

שייקן? סטירד? אני חדשה בפורום הזה (למרות שאני קוראת ברקע כבר הרבה זמן, והרשו לי להביע את התפעלותי הערצתי התפלאותי ושמחתי מכל דברי החוכמה והנסיון שלכם כאן. אתם באמת חבורת אנשים מאוד מיוחדים.) לגבי חיפוש שיטות חדשות, הרשה לי לשתף מנסיוני- אני ניסיתי שיעור קיקבוקסינג בסטודיו B אצל המדריכה רחלי, למרות שכל המתאמנות שם נראו ממש בכושר טוב- זה לא התאים לי כלכלך. גם היה מוסיקה של בריטני ספירס וכל מיני להיטי MTV ברקע, ואני מעדיפה מוסיקה מזרחית, אם כבר, אבל באימונים אני בכלל מעדיפה שקט. לגבי חיפושי שיטה- כך בחשבון שחוץ מהנתונים שלך, מאפייני השיטה והפילוסופיה עליה היא מבוססת, והמורה והקבוצה- יש עניין של סגנון אישי שלך ותנאי התקופה. אני לדוגמא ניסיתי יוגה טאואיסטית, קונגפו חולדה שחורה, איגרוף עם ובלי כפפות- בתקופות שונות, וגם עשיתי די הרבה ניסיונות בכל מיני שיטות אזוטריות יותר או פחות בקיצור, נהיה סלט. עכשיו אני מחפשת שיטה שאני יכולה להתמיד בה לאורך זמן, כדי להעמיק את הידע שלי. מה שגיליתי זה שיותר חשוב מלמצוא את השיטה האולטמיטיבית זה למצוא את השיטה שמתאימה לך לתקופה הנוכחית. זה שילוב של כל הגורמים שפורטו קודם+ להבין מה מתאים לי עכשיו. הבעיה שלא תמיד יודעים לנסח מראש מה מתאים, אבל שיעורי נסיון זו דרך טובה לבדוק, וגם- זה חינם :) הלכתי להתייעץ עם המורה שלי ליוגה, כי הוא חכם נורא, והוא אמר לי- רגע רגע- את רוצה שיטה שתתאים לעכשיו או שיטה שתתאים לתמיד? אמרתי לו- מוטי- אני צריכה דרינק. אח"כ חשבתי על זה קצת, הגעתי למסקנה שמרוב שלמדתי כלכך הרבה סגנונות, גיליתי משהו על מהות ועקרונות. כל עוד אני אבחר בשיטה שלא סותרת את הנתונים הטבעיים שלי (אלו שלא משתנים כל יומיים), שאני מזדהה עם הפילוסופיה שלה, נותר רק לוודא שיש לי כימיה עם המורה והקבוצה והאוירה בדוגו- אם כל אילו ייתנו רקע ובסיס הולם ללימודים שאני רוצה לעשות עם עצמי- יש סיכוי טוב שאני אוכל להתמיד בה הרבה הרבה זמן. לפעמים יש שינויים בתפיסת העולם או בתמונת המציאות ואז צריך להחליף מורה, או שיטה, או דוגו. זה קצת טראומטי אבל לא נורא. הכי חשוב לזכור מי אתה ומה אתה ואיפה אתה עכשיו ומה מטרת הלימודים. כלומר, אימונים. ככה אפשר לסדר את הבלגן, להפריד בין שיטה, עקרונות ומהות. ולבחור בהתאם לאפשרויות שיש לך. אם אתה גר בחול, אני יכולה להמליץ שתכנס לפורומים בנושאי אמנויות לחימה בקרבת מקום מגוריך ותדבר קצת עם האנשים שם- הם בטח יוכלו לתת לך תמונת מצב יותר ריאלית לגבי התנהלות האימונים, האוירה, הגישה, והקודים הנהוגים שם. כל השיטות נראות נורא מעניינות על הנייר, אם אתה סקרן מספיק, חלק מהן נראות ממש כאילו תפרו אותם בשבילך. כשאתה בא לבדוק דוגו- צריך לקלוט את היישום הפרקטי של השיטה. ואז לראות איך זה עובד עם הפרקטיקה שלך. אולי בין כל המורים והמתאמנים הותיקים כאן, וגם מבין החדשים, יש מי שיוכל לתת לך רעיונות על מה לחפש כשאתה מגיע לביקור ראשון בדוגו וגם איך להתנהג. יש הרבה גישות שונות לעניין הזה. ושוב, אין גישה אולטמטיבית, יש רק את מה שמתאים לך. אני מקווה שהמעבר לחול טוב בשבילך ועוזר לך להבין מה מתאים ומה לא. בהצלחה.

לחו"ל נסה את www.cyberkwoon.com

יש הרבה מה לקרוא וכנראה יהיה מישהו מהסביבה שלך, אם אתה חי במערב. לגבי המזרח אפשר לשאול פה את הסינים שמאחורי הקלעים (חנן וניצן).

למעלה