לחזור לדו קיום

אישלום

New member
לחזור לדו קיום

כל כך הרבה אנחנו מתעסקים ביחסים עם הרשות הפלשתינאית, עד שכמעט ולא מתיחסים למה שקורה כאן בבית ביננו לבין ערביי ישראל. חסר לי הקול הערבי הצלול והברור הקורה דווקא בימים אלה לסוג של פעולה משותפת למען השלום. דווקא הפלסטינאים ברשות יצאו ביוזמה ברוכה (נוסיבה), ובמסגרת זו (שבירה מאוד, יש לציין), מנסים ליזום פגישות ואירועים עם ישראלים למען עתיד טוב יותר לשני העמים. ´שלום עכשיו´ ממשיכה בפעולותיה (בסיקור מינמלי של התקשורת, המיישרת קו עם ההסברה הרשמית) ומה עם ערביי ישראל? ככל שהמצב קשה יותר, ככל שההתדרדרות מהירה יותר, כך יש מקום רב יותר לאנשי שלום מהצד הערבי הישראלי, שאינם שבויים בססמאות של פוליטיקאים רודפי פופלריות ופרסום, להשמיע את דברם. איפה אתם???

mimoon_m

New member
הם נמצאים בכל מקום!

אישלום, אתה לא צריך להתאמץ יותר מדי כדי למצוא את האנשים שאתה מחפש.. מספיק לצאת לחנות הקרובה, או להשתתף בפעילות ערבית יהודית.. למשל בגסעת חביבה, או בבית-ברל ובעוד הרבה מקומות אחרים.. איך אתה מצפה שמישהו ייכנס לפורום הזה, כאשר רוב ההודעות הן ימניות?

כן גם ערבים חייבים להכנס לפורום

אי כניסתם של הערבים (פלסטינאים) אזרחי ישראל פורום, נותנת בדי הימין להפיץ את רעיונותיהם והאשמותיהם ללא כל מעצורים. העובדה שקיימות תגובות מהשמאל היהודי אינה מספקת. גם לשמאל היהודי חשובה ההשתתפות והבעת הדעה ישירות ע"י הערבים ולא באמצעות שליחים. אם אכן הערבים הישראלים חפצים בדו-קיום, עליהם להביע זאת ללא כל חשש ומורא. אני כיהודי "חוטף" הרבה דברי נאצה, בגלל עמדותי ואינני נסוג. אני כמהה להשתתפותכם והבעת דעתכם באופן אמיץ וישיר.

mimoon_m

New member
בשביל זה אני ואתה כאן .

ועוד רבים אחרים. אולי, אולי, מישהו עם דעות אחרות יקלוט משהו.. אולי איש ימין יבין שהערבים דווקא לא כל כך "רעים".. צריך להמשיך לנסות, ולא לאבד תקווה לעולם.

אישלום

New member
לא היאוש

אין סיכוי שמי שמאמין בשלום כהשקפת עולם יתייאש ממנו. עם זאת הכמות עושה (לפעמים, ובאופן חלקי...), את האיכות. ככל שלאזרחי ישראל יהיה ברור יותר, שכשערבי דורש שיוויון זכויות הוא עושה זאת, לא על חשבון של האחר היהודי אלא לצידו, ככל שישתברר ליותר יהודים, שהמיעוט יודע שהשלום עבורו הוא כורח חיים כמו ליהודי החי לצידו, כך יש סיכוי שיותר אזרחים במדינה הזאת ימתנו את עמדותיהם. לשם כך נחוצה חשיפה מסבית יותר של רודפי השלום משני הצדדים. דווקא ההתבטאויות של הימין בפורומים השונים, ´מזמינות´ התבטאויות של רודפי שלום ערבים. איש ימין, שקורא את דברי הנאצה, שמחברים ´חבריו´ לדעה יש סיכוי טוב, שלפחות האנושיים שבהם (ויש כאלה), יבינו שהם במקום הלא נכון. דעות הדוגלות בדו - קיום שיוויוני, היום יותר מתמיד, צריך שישמעו, זקוקות לחשיפה!

למעלה