לחות

Rea Livny

New member
לחות

איך אני דואג שתהיה לחות מתאימה בקופסא של הביצים? איזה אחוזי לחות צריכים להיות? תודה.

Rea Livny

New member
עוד משהו..

איפה מוכרים וורמיקוליט? איפה אני יכל לקנות מד חום דיגיטלי או טרמוסטט?

רן333

New member
על שאלת הוורמיקוליט כבר עניתי לך

לא מזמן, ואפילו הודית לי על התשובה. אני מודה שקצת מתסכל לראות שאתה שואל את אותה שאלה שוב בהפרש זמנים כזה קצר.

אני משתמש בקופסאת חומוס

עם לפחות 3 ס"מ של ורמקוליט לח. אני מרטיב אותו אבל דואג שהביצים לא יהיו על ורמקוליט רטוב אלה רק על החלק הלח. אני קובר את הביצים ומכסה אותן בשכבה דקה של ורמקוליט לח. סוגר עם מכסה עם כמה חורים קטנים ומקפיד לבדוק בערך פעם בשבוע שהלחות בכלי אינה נמוכה מדי ואם כן אני מוסיף קצת מים לורמקוליט, חשוב לא להרטיב את הביצים בזמן שעושים זאת. כשיש קצת איבוי מים על דפנות הכלי זה סימן שהלחות טובה. במקרה והלחות נמוכה מדי אני סוגר כמה חורים עד שמגיעים לרמה הרצויה. ראיתי מד חום דיגטלי שנראה לא רע בחנות חיות כלבו לכלב בנהריה. ורמקוליט אפשר לקנות או להזמין דרך משתלות.

Rea Livny

New member
תודה יונתן../images/Emo8.gif

אני מוכן ומזומן להכל כבר..נקווה שילך כמו שצריך ותמונות בקיץ של הבקיעה

Rea Livny

New member
לגבי החושך...

הביצים צריכים להיות בחושך לא? אם אני יקח דף ויצבע אותו בטוש שחור אז יכל לקרות מזה משהו?

Rea Livny

New member
אבל אני שם

את הקופסא לפני שהנחשה מטילה, ואז היא תטיל בוורמיקוליט ובטח זה יהיה על הוורמיקוליט ולא קבור קצת.

האמת היא שחשבתי על הדגרת ביצי

שממיות מנומרות כשעניתי על השאלה. אני מציע לך ללכת אחורה כמה עמודים לשאלות קודמות שנשאלו בנוגע להדגרה ושם פירטו מספר שיטות הדגרה.

Rea Livny

New member
לא נורא,

מצאתי משהו שרן333 כתב לי, אבל לגבי החושך בקופסא לא מצאתי משהו. בכל אופן, אני יעלה מחר כנראה תכנון קל של הקופסא(גודל),חורים וכו'..ותמונות.

מה הבטיח שהנקבה תטיל בקופסה...

מה הבטיח שהנקבה תטיל בקופסה שייעדנו להטלה אם חומרים ולחות מתאימה? ומה כל כך מייחד את הוורמוקליט שמשתמשים בו? השימוש בו זה רק בגלל שהוא סופח נוזלים או למה?

רן333

New member
הוא סופח נוזלים, והוא גם די אוורירי

אבל זה בשום פנים ואופן לא המצע היחיד שיכול לשמש להדגרת ביצים. היו שנים שבהן הדגרתי ביצי זעמניים אך ורק בחול לח, והכל הלך מצויין.

Rea Livny

New member
רן333 כנס...

שלום רן, אתה חושב שיהיה לי יותר קל לעבוד עם חול לח?(אתה יודע, פעם ראשונה שאני אדגיר ביצים). מה היתרונות של החול?פשוט מרטיבים אותו שיהיה לח?

רן333

New member
המלה "מרטיבים" אינה במקום.

אסור שמצע ההדגרה יהיה רטוב. זה יכול להרוג את הביצים מהר מאוד. מצע ההדגרה (חול, וורמיקוליט, או כל חומר אחר שאיתו בחרת לעבוד) צריך להיות לח במידה שבקושי מורגשת למגע. היתרונות של החול הם שהוא זמין מאוד וזול מאוד. החסרונות שלו הם שהוא כבד יותר (ואם מדובר במיכלי הדגרה גדולים, לביצי פיתונים או משהו כזה, זה עלול להיות חסרון רציני), והוא גם עלול להיות מלוכלך. הדבר שהדאיג אותי במיוחד בנוגע לחול קשור בכך שנהגתי לקחת אותו מאתרי בניה. תמיד חששתי שהחול יכיל סיד, מלט, או חומר אחר שעלול להיות בלתי ידידותי לביצים. אני לא מצליח לחשוב כרגע על יתרונות וחסרונות נוספים. בכל מקרה, כאמור - היה לי ניסיון מצויין עם שני סוגי המצע.

Rea Livny

New member
כן אני מודע

לזה שאסור שהמצע יהיה רטוב, אלא שהוא צריך להיות לח. אני דואג ללחות ע"י שאני משפריץ עם "שפריצר" קצת?כל כמה זמן אני צריך להשפריץ קצת מים?

רן333

New member
אתה אמור לערבב את המצע עם מעט

מים (שוב: בדגש על "מעט") לפני ההדגרה. אין צורך להוסיף מים במהלך ההדגרה, אלא אם כן המצע מאבד לחות ונעשה יבש מדי (ואת זה אתה יכול לבדוק כאשר אתה בודק את הביצים).

Rea Livny

New member
זה היה טוב..

זה תשובה לגבי הערבוב מים שחיכיתי לה. אם אני משתמש בחול, אז החול יספוק תוך רגע את המים..צריך מד לחות או משהו?לחות מסויימת?או שפשוט לראות שקצב לח וזה מספיק?

רן333

New member
החול לא יספוג את המים בצורה אחידה,

וכך גם באשר לוורמיקוליט. את שניהם צריך לערבב היטב. אף פעם לא השתמשתי במד-לחות כדי לקבוע את מידת הלחות של המצע. האמת היא שאף פעם לא ראיתי מד לחות שבודק את הלחות בקרקע (למרות שאני יכול לשער שיש דבר כזה). מה שעשיתי היה להוסיף מים עד לנקודה שבה החול או הוורמיקוליט מתחילים ליצור הרגשה של לחות כשנוגעים בהם. שוב: המצע צריך להיות לח במידה שכמעט ואינה מורגשת במישוש. לא יותר. כפי שכבר סיפרתי לך, נעזרתי גם בשיטה נוספת להעלאת רמת הלחות בחלל קופסת ההדגרה.

למעלה