לחוקר ליטא

נחי

New member
לחוקר ליטא

ברחוב דוד המלך ליד אבן גבירול הושלכו(היום יום רביעי) ערמות של ניירות של ארגון יוצאי ליטא. בין היתר דפים של ספר על יהדות ליטא בארבעה כרכים (דפים לא כרוכים)וכן חוברות של הארגון.

Melitz

New member
שמעתי את זה אתמול מאוחר בלילה וזה ממש הביא לי את הסעיף, לצערי לא היה באפשרותי לנסוע אמש מחיפה עקב סיבות שונות ואנסה להגיע היום בצהריים למרות שכנראה כבר לא נשאר הרבה - פועלי עיריית ת"א ידועים בחריצותם הרבה,,,,אוף למה אין איזה שביתה שם,,, באם מישהו כבר היה שם אתמול/הבוקר/אסף את החומר/חושב שאין מה לנסוע,,, ב ב ק ש ה שיודיע והמון תודה לנחי על המידע

Melitz

New member
לא יכולתי לעמוד בפיתוי עזבתי את הכל, ביטלתי פגישות ונסעתי לשם,,,, ו,,,,../images/Emo7.gif כלום ../images/Emo7.gif חרשתי את האיזור ו,,,../images/Emo7.gif אפילו לא נייר אחד זהו,,,מה לעשות,,,בעעסה

wow1

New member
מגיע לך צל"ש על המאמץ. ידעת שספרי

חברה קדישא של סוף המאה ה-19 ותחילת ה-20 של קהילות אונטר ואויבר ווישווע נמצאים בין כתבי היד המצולמים בספריה הלאומית? איל.

Melitz

New member
תודה אייל, החומר שאני מתעניין בו הוא לגבי ראדין, סלוצק, סלבודקה, קעלם אני מחכה ל- CD שנשלח אלי מחוקרת ליטא בארה"ב ובו ספר חברת קדישא של סלוצק - נראה מה נגלה שם

ליטווק

New member
העיירה סלובודקה ?

אני מנסה להתחקות אחרי ענף משפחתי מהעיירה סלובודקה SLOBODKA היום בבילארוס בקרבת משולש הגבולות: בילארוס, ליטא, לטביה. בני משפחתי הגיעו מעיירה זו ומשתי עיירות סמוכות בשם דרויה וברסלב. האם סלובודקה "שלך" הינה אותה עיירה או אחת מהעיירות האחרות הנושאות אותו שם ??

ספרן

New member
סלובודקה

אני מאמין שהוא מדבר על סלובודקה, בה הייתה הישיבה המפורסמת (קיימת היום בבני ברק). סלובודקה הזו היא פרבר של קובנא אשר בלטא.

סלובודקה היתה קהילה יהודית נפרדת

מהקהילה של קובנא. כיום הפרבר מהווה חלק בלתי נפרד מקובנא העיר. שמה הליטאי של סלובדוקה הוא: ויליאמפולה. ברישומי הלידות של היהודים בסלובודקה מופיע גם הקיצור ו.פ. (=ויליאמפולה). רוני

הארכיון בוילנא

מי שמחזיק את מרבית רישומי הלידות של סלובודקא הוא הארכיון בוילנא (VILNIUS), ולא הארכיון בקובנא (KAUNAS). את הכתובת (דואר) אעביר בהמשך. בכל מקרה מידע נרחב אודות הארכיונים הרלבנטיים נמצא ב- LITVAK-SIG של הג'ואיש ג'ן דמי החיפוש עומדים על 100$ ולאחר מכן 12$ להעתק הרישום ותוספת של 5$ לתרגום לאנגלית. משך ההמתנה ארוך - אני קיבלתי תשובה ראשונה לאחר 14 חודשים, ואת ההעתקים עצמם תוך שבועיים מיום ששלחתי את השיק הבנקאי הנוסף עבור ההעתקים והתרגום. הרישומים עצמם (מרביתם של אלה שאני קיבלתי, בכל אופן) היו ברוסית וב...עברית/יידיש ומספקים מידע נרחב על שם הילוד, תאריך הלידה, שמות ההורים ובמקרה של זכרים גם מועד המילה ושם המוהל. רוני

כוכה

New member
סלובודקה - עוד קצת נוסטלגיה

סלובודקה אכן הייתה פרוור של קובנה, רשות נפרדת וכך גם היום פרוור אך שייכת. שם התרכזו היהודים ולשם כינסו את כל יהודי האזור ויצרו את גטו קובנה. עד היום - המקום נראה כמעטכמו אז ואפילו הבתים החדשים נבנו באותו סטייל ישן של עץ.

להב אש

New member
השבת נזכרתי ש...

הרב אריה לוין זצ"ל למד בצעירותו ב-סלוצק וכן בדקתי בספר "צדיק יסוד עולם" ושם מסופר כך וגם שרבו בסלוצק היה הרב איסר זלמן מלצר שהיה אח"כ שנים ראש ישיבת עץ חיים בירושלים אולי יש ספר עליו או ספרים שהוא כתב ושם אולי יהיה מידע על העיר ועל האנשים שבה. כדי לאתר ספרים כאלו אפשר לפנות ל- ספריית הרמב"ם (יותר מ-85000 ספרים) כפי שהופיע בגליון שיחת השבוע של חב"ד בסוף העמוד תחת הכותרת "פנינת תורנית בלב תל אביב" שם במפורש מצויין שאפשר לקבל שירות אישי דרך האי מייל שווה לקרוא את הכתבה על ספריה זו.

להב אש

New member
חזק וברוך לך יאמר../images/Emo45.gif

אני מקווה שעזר ה' יתברך עמד ליהודים רוח והצלה ממקום אחר גם בהקשר לספרים אלו. האם לא צריך להפנות שאילתה או מכתב אל אלו שזרקו את החומר שבמידה והם מתכוונים להשליך עוד אז שיודיעו קודם כדי שנוכל לבוא ולאסוף?

להב אש

New member
לחוקרי ליטא/קובנא-וילנא

הנה אתרים שמצאתי מקווה שיש בהם חידוש עבורכם
קובנא השואה בקובנא ועוד אחד

להב אש

New member
עוד כמה אתרים

ישיבות בליטא אנשים ורחובות בגטו וילנא חומר רב על וילנא

להב אש

New member
סליחה

אולי בהקשר לשואה לא הייתי צריך לציין אתרים בפורום זה ? בוודאי לא חומר כללי שאין בו םרטי שמות ומקומות. איתכם הסליחה

כוכה

New member
תעלומת החומר המושלך - איגוד ליטא

מאחר ואני קצת מכירה אותם, לא היה נראה לי שכצעקתה ולכן גם לא מיהרתי לבדוק, אע"פ שמקום העבודה שלי ממוקם 10 דקות הליכה משם. הפניתי אתמול שאלה באימייל לדוד לוינסון ממנהלי איגוד יוצאי ליטא והרי תשובתו: הי ... בתשובה לשאלתך בעניין החומר הזרוק ליד האיגוד העניין הוא כך, לפני כ 30 שנה האיגוד הוציא 4 ספרים גדולים על יהדות ליטא, נשארו באיגוד המטריצות - המקור ממנו מדפיסים את הספרים, אין להן כל ערך וזה תופס המון מקום בארונות, ועכשו מישהו תפס יוזמה והחליט סוף סוף לשלוח אותן למיחזור או לכל מטרה אחרת, כל טוב ולהתראות דוד כך שתנוח דעתנו....

למעלה