לחוקרים הנכבדים

א77

New member
לחוקרים הנכבדים

הקובץ ניתן להורדה ב "לדעת" גליונות. שבת שלום

א77

New member
כוכה ולאה

הייתי אי שם על פני כדור הארץ, ושם נזכרתי בכם ובכל האנשים הטובים, נפגשתי שם ושוחחתי עם מישהו ש... הכרתם כאן. סיפור לשבת? היום אני מספר סיפורים מסובכים, לא כ"כ לחברי הפורום. שבת שלום לכם...

העיקר - טוב שהגחת לכאן

א77

New member
הגחתי...

שים לב לשעה... אני שמח לראות את הפעילת המתמדת זה שנים. פורום ללא הפסקה.

שרי סילבר

Active member
ברוך השב אלינו, ולו לרגע קט
אנחנו מקווים שליותר, כמובן... אגב, נפתלי ווקשטיין שולח את מאמריו בדוא"ל בקביעות למבקשים ממנו.

כוכה

New member
כמה טוב - אריק איינשטיין

כמה טוב שבאת הביתה כמה טוב לראות אותך שוב ספר מה נשמע, ספר ספר איך היה ולמה לא שלחת גלויה כמה טוב שבאת הביתה קצת רזה, אך מה זה חשוב עשית חיים, עשית דברים ראית קצת צבעים אחרים. אך כמה שטוב אתה כאן כמה שטוב אתה כבר כאן כמה שזה טוב, טוב. כמה טוב שבאת הביתה בית זה אומר כבר הכל היה לך חם, היה היה לך קר אתה עכשיו יותר מאושר כבר יותר מאושר. אז כמה טוב שבאת הביתה כאילו שיצאת, יצאת רק אתמול הכל פה נשאר אותו הדבר אתה עכשיו יותר מבוגר כן, יותר מבוגר.

איזו מתנה! תודה!

כל כך מרתק לקרוא מבקשת להוסיף , למרות שלא זו השאלה ששאת: למיטב ידיעתי-ר' שמעלקא מניקלשבורג הוא דודם של שלושת האחים מברוד עליהם ניתן לקרוא בספר "אגרות שלמה" שהגיעו למראמורש : אברהם מרדכי ושלמה שם קיבלו מהקיסר את השמות אדלר שטרן ופרוכטר ואני מצאצאיהם. ואכן אבא שלי ז"ל , מנחם פרוכטר, ידע לספר על ר' פנחס שקבור בטבריה. האם ניתן לקרוא במחקר זה גם על החיבור לשלושת האחים? תודה, וברוך השב, נעמי.

יעקב 1948

New member
אדלר שטרן ופרוכטר- התוכלי להרחיב????

לנעמי שלום רב, התוכלי להרחיב ולספר כל מה שאת יודעת איך שלושה אחים "קיבלו מהקיסר" 3 שמות משפחה שונים? כידוע לך אופן קבלת או אימוץ השמות באימפריה האוסטרו הונגרית לא נהיר דיו . תודה יעקב רוזן

יעקב 1948

New member
תודה על ההפנייה

אמצע המאה ה 17 לא כל כך מסתדר לנו עם שושלת הרבנים מהמאה ה 19.נראה באם לנעמי יש קצת מעבר לכך. יעקב רוזן

חוה3

Member
סיפור מתן השמות בספר היזכור לבורשה

בעמוד 58 בספר ו-64 במהדורה המקוונת בספריית ניו יורק. "לאברהם הבורשאי אני מעניק את השם אדלר דהיינו נשר (נראה על שם הסלעים מקום משכנם של הנשרים מחמת שבעורקיהם נתגלה הזהב שבגללו ירדה חרדה על בורשה) ואולי העניק לו סמל בית המלכות ההאבסבורגי והוא הנשר הכפול). אתה שלמה שספקתי לי מזוני פרוכטער... מוליך סחורה. ומרדכי שהאירות לי את הדרך שטערן תיקרא כוכב." חוה

dovo11

New member
לפני שבועיים היתה הרצאה על שמות משפחה בגליציה

בבית התפוצות. המסקנה - לא דובים ולא יער(באגדת מחלקי השמות האוסטריים) למעלה מ-70% משמות המשפחה הם מלאכותיים, דהיינו, ניתנו ללא שום הקשר אלא רנדומלית.לדוגמא- גולדברג: המשפוחה לא הייתה גולד (זהב) ולא ברג (הר). כהנים, לווים, בעלי מקצוע וכיו"ב- הם קיבלו שם משפחה שמאפיין את הווייתם.שמות משפחה ספרדיים קדומים יותר נשארו בשם עימם הגיעו לגליציה.

יש מי שבעיניו זה סיפור

במשפחה שלי גדלנו על זה בצורה ברורה נכון שאין זה מלווה בתעודות לידה אך אשמח לשמוע ממי שיודע על בסיס מה שללו את זה בבית התפוצות למשל, ועדין אשמח גם לשמוע עוד מ-א77 , חג אורים שמח, נעמי.

dovo11

New member
נעמי- מסורת משפחתית היא הקובעת

למרות ההרצאה על שמות משפחה, אם יש במשפחה מסורת שעוברת מדור לדור, בכל עניין, היא גוברת על כל דבר.

מרגו7

New member
למרות שסבתי,מוצאה מגליציה המסורת המשפחתית היא

שאנחנו ספרדים במקור ולכן שמרה על שם נעורי אמה.פראדיס. האם תוכלו להאיר את עיני לגבי החוקר שציינתם את שמו?? המון תודה, מרגלית.

חוה3

Member
כדאי לפנות למר ווקשטיין בדוא"ל

גם לספר את הסיפור שלך . במידה שאין לו תשובה ישאל בגליונות הבאים ויהיה אולי מי שידע יותר. חוה

למעלה