לחוקרים בהונגריה

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
לחוקרים בהונגריה

ידיעה ב H-SIG :הארכיון הלאומי ההונגרי עשה דיגיטציה למסמכים של בתי ספר דתיים לא יהודיים - כרטיסי תלמיד וציונים. מאחר שגם יהודים למדו בבתי הספר הנ"ל אז יתכן שתמצאו שם קרובים. אני מצאתי 2 קרובים ו"חשודה" אחת. אפשר לצפות במסמכים וגם לשמור אותם במחשב האישי. הללויה. http://www2.arcanum.hu/2011

בנתן2

New member
אם תוכלי בבקשה לתת הדרכה כתמיד

לאלו שאינם דוברי הונגרית, להתמצא באתר. וכן, באלו מחוזות מדובר?

עב

New member
ברצון

בצד שמאל רואים סרגל עם סוגי הזרמים שהיו להם בתי ספר. אם פותחים אז מקבלים כל מיני רשימות. כרגע אין לי זמן להתעמק. שמתי לב שמופיעים אוונגליסטים, רפורמיסטים, בתי ספר מסלובקיה ורומניה. מתוך התוצאות שקיבלתי ראיתי גם את בתי"ס של הקתולים. חיפשתי בשורות החיפוש למעלה במרכז הדף. Szavak זה מילת מפתח. רשמתי שם את שם המשפחה המבוקש וקיבלתי תוצאות. שורה שנייה זה כנראה כתובת Cim שורה שלישית אם הבנתי נכון זה חיפוש לפי תוכן Keres זה "מצא". האתר מתייחס להונגריה בגבולותיה עד 1918 ולכן קיבלתי תוצאות גם מסלובקיה של ימינו. מקבלים רשימה של תוצאות ממוספרות. לחיצה על המספר תוביל לעמוד הרלוונטי בפרסום. אפשר לשמור את העמוד במחשב האישי ולעיין אחר כך. מה שקיבלתי זה דף ציונים לגבי קרוב אחד וכמה שורות על קרוב אחר בשני פרסומים אבל אקרא בערב. חיפוש נעים! טיפ: אצל ההונגרים עדיף לחפש עם אותיות דיאקריטיות.

אותיות עם כל הצ'ופצ'יקים והנקודות מעליהן

(וכל הכבוד על הוספת השמות לחתימתך. עכשיו רואים אותם היטב!)

מרגו7

New member
לאה יקרה,מהו שם המשפחה שאת חוקרת מDerecske???

האם זיכרמן או אחר??אני שואלת כי משפחת אימי משם וזהו מקום קטן ביותר...

לאה 49

New member
מדובר על דודי אפרים זיכרמן עליו יש לי

אינפורמציה מהספר שנכתב אודות העיר. שם הסתבר לי שהיה חסר ילדים ונפטר לפני השואה מבליעת עצם - שהפך כנראה לדלקת כלומר מסיבוך שהיום הוא פשוט. זה הדהים אותי כי לי יש בעיה דומה בבליעה ואני למשל לא אוכלת דגים עם אידרות, בדיוק מאותה סיבה וזה מדהים. בנוסף מצויין בספר שהתחתן עם אדית קליין, משפחה ענפה ב-דרצ'קה, והיא ניספתה בשואה. עד כמה שאני זוכרת ציינתי את שמה ביד ושם אבל יהיה נחמד לקבל עוד אינפורמציה אודותם ובמיוחד על משפחת אשתו. בעקבות שאלתך אוסיף את משפ' קליין לעיר דרצ'קה. בידידות לאה

מרגו7

New member
גם משפחת אימי שנספתה מופיעה בספר זה....למרות

שהם מכפר קטנטן שכן. את מדברת על הספר של אריה מוסקוביץ'?

friend9

New member
תרגום מהונגרית Google Translate

תרגום בגוגל, מהונגרית (וגם מרוב השפות האחרות) - לא חובה לכתוב עם אותיות דיאקריטיות. לרוב התרגום יוצא די בסדר. כנ"ל בגרמנית, שם גם לא חובה להתחיל שמות עצם באות רבתי. (עדיין לא התגברו שם על תרגום שמות מקומות ואנשים, כאילו כתובות מילים רגילות,ולא שמות פרטיים.)

עב

New member
ככה-ככה

יש מלים בהן האות הדיאקריטית משנה את המובן של המילה. למשל: bor זה יין אבל bőr זה עור. התרגום של הגוגל לא יהיה מדויק ללא האות ő וסוחר העור יהפוך לסוחר יין. באתר שצירפתי על חיפוש תלמידים, רישום השמות באותיות דיאקריטיות נותן יותר תוצאות. יש אתרים שבכלל לא נותנים תוצאות ללא שימוש באותיות דיאק'. למשל אתר ÖRÖKLÉT. צריך לנסות וללמוד את הרגישויות של האתרים השונים.

למעלה