לחוצה...

רינת200

New member
לחוצה...

לבן השש שלי יש חשש לסכרת נעורים, עשינו הבוקר בדיקת דם בצום, ואני לחוצה.... הוא התנהג כמו גיבור, בכל זמן הוצאת הדם, יודעת שנקבל תשובות עוד כמה שעות, אבל... אני לחוצה..... קשה לי לחשוב, על הצעד הבא, מקווה שהכל יהיה בסדר, אבל בהחלט חוששת.

אויש.

תעדכני אותנו שתקבלי את התוצאות. יש פה אחת עם המון נסיון בסוכרת נעורים, בטח היא תיכף תגיע.

נייטי

New member
שיט!

יעל של עדי, זה הדבר הראשון שעלה לי לראש. יש לה נסיון רב בעניין. שלחי לה מסר אם אכן זאת התוצאה כי היא לא תמיד נכנסת. אני מקווה כל כולי שהתוצאות יהיו שליליות ויסתבר שאין שום בעיה.

happy

New member
כלכך מבינה אותך

זה סיוט שיש חשש שאחד האפרוחים שלנו חולה. מחזיקה אצבעות שהכל הכל יהיה תקין. תעדכני אותנו

רינת200

New member
לא ברור

התוצאות של הבדיקה היום היו נהדרות, אך לגמרי הפוכות מהתוצאות של הבדיקה שלשום... לא הצלחתי לדבר עם הרופאה,לגבי מה יהיה השלב הבא. תודה על ההשתתפות

הכי גרוע זה לא לקבל תשובה חד משמעית...

מקווה התוצאות הנהדרות יחזרו שוב ותוכלו לחזור לשגרה המתוקה....

אכן באתי

וגם לי לא ברור איך התוצאות לא ברורות. אבל מילא. כמה שאלות: האם הילד שותה הרבה? הולך הרבה לשרותים? האם לשתן יש קצת ריח אצטוני? האם ירד הרבה במשקל לאחרונה? עייף מאוד? מצבי רוח קיצוניים? (טוב, האחרון מתאים להרבה דברים). כשאבחנו לבת שלי את הסכרת, הבדיקה הייתה במקום, יש מכשיר שמודד מהאצבע ואז מקבלים תוצאות על המקום, לא ברור לי למה לא עשו לך את זה, אולי את יכולה לבקש. בכל מרפאה יש. וגם, בדיקת שתן, ישר יש תוצאה. מכניסים מקלון קטן, כמו בהריון ורואים רמת גלוקוז בשתן. אגב, בימי קדם היו מאבחנים סכרת על ידי טעימת השתן... איזה כיף היה להיות רופא?! ואני לא רוצה לחשוב על מחלות שמאבחנים עם הפרשות אחרות.... מקווה שהכל בסדר. אגב, למה חשדו מלכתחילה בסכרת? ואם יש עוד שאלות, אני כאן. יעל

רינת200

New member
הסברים

אז הילד היה קצת חולה,( סטרפ), ועייף בצורה נוראית במשך כבר שבועים, והאמת שאני חשדתי או במחלת הנשיקה או בחוסר המוגלובין, אז כשבאנו לרופא שלחו אותנו לבדיקת דם ושתן לא בצום, אז הסוכר בדם היה גבוהה 183, אך מכיוון שזה לא בצום זה לא ממש אומר הרבה, אבל בשתן היה סוכר וגם קטונים. ההמוגלובין היה נורמלי וזה לא מחלת נשיקה למחרת כלומר הבוקר עשינו בדיקת סוכר בצום שהיה בערכים טובים, 85, אבל זה ממש לא מסביר את הסוכר בשתן מאתמול... HB A1 C היה בתחום הנורמלי גבוהה

נייטי

New member
הבוקר הוא עושה עוד בדיקה?

בהצלחה, שיהיו תוצאות תקינות. תעדכני.

עוד שאלה

אם אפשר, מה זה אומר בתחום הנורמלי גבוה? לגבי הA1C כמובן. הבדיקה הזאת אומרת מה הערך הממוצע של רמת הסוכר בדם בשלושת החודשים האחרונים. אין כאן נורמלי או לא, יש מה רמת הסוכר זה מראה עליה. ברור שאצל סכרתי זה יותר גבוה מאשר אצל "נורמלי" אבל חשוב הערך. יש שינוי במה שכתבת? יש שינוי בקטונים? מה רמתם? עשו עוד רמת סוכר? בדיקת סוכר בדם היא נכון לרגע זה. גם לבת שלי היה לפני ארוחת הצהרים היום 87 שזה בסדר גמור. אבל לא מלמד על כלום. יש רופא טוב שאת מתייעצת איתו? אני מעיקה עלייך? שתגלו שהכל היה שטויות. יעל

רינת200

New member
אז נתחיל מהסוף

את ממש לא מעיקה עלי, אני מודה על ההתענינות.ובהחלט יש בעיה בלהתיעץ עם הרופאה שלו, היא פשוט לא עונה לטלפונים.... A1C הוא לא דבר איבחוני, הוא חלבון שעוקבים אחריו במיקרה שיש סכרת. והערך שלו יצא בתחום הנורמל בדיקת הסוכר בצום יצאה תקינה כך שזה מוריד את הסיכוי שזה סכרת. מכיוון שהבדיקות שתן ודם הראשונות נעשו כשהוא היה חולה, נחזור על הכל עוד כשבוע כש טפו טפו טפו הוא יהיה בריא... ןשןב תודה על ההתענינות ואם משהו ממה שאני אומרת לא נישמע לך הגיוני אשמח להארות הערות וכו

רינת200

New member
עיפות

התחלנו את כל בדיקות הדם בגלל עיפות. הילד שבאופן נורמלי הוא פצצת אנרגיה, עייף. חוזר מבית ספר והולך ביוזמתו לשנת צוהרים ולא קם. אני מעירה אותו והוא לא מתעורר, מבטל פעילויות שהוא אוהב כי הוא רוצה לישון, אחרי שינה של 3-4 שעות בצוהרים, הולך לישון בערב כרגיל ונירדם בשעות הרגילות. בהפסקה אחותו סיפרה לי שהוא משחק פחות עם החברים שלו כי הוא עייף... וכרגע לא מצליחה לדבר עם הרופאה שלו לגבי המשך בדיקות... זה לא המוגלובין זה לא מחלת נשיקה לא CMV ולא EBV

עוד 2 כיוונים

אחד זה לבדוק את המאגר של הברזל (פריטין), ולא את ההמוגלובין עצמו. הכיוון השני הוא כיוון רגשי. לא משהו דרמטי כמו דיכאון, חלילה, סתם משהו רגשי/חברתי שגוזל ממנו הרבה אנרגיה. אני חושבת על זה כי בדיוק אתמול דיברתי עם המורה של הגדול בגלל כל מיני בעיות וקשיים שיש לו לאחרונה.חשבנו תגובה של אחרי-מלחמה, חשבנו המצב הכלכלי, חשבנו ההיריון, חשבנו סתם משבר. מתברר שהסיבה היא כל מיני התרחשויות חברתיות בכיתה ובבית הילדים. שוב - לא משהו דרמטי אבל בהחלט משהו שגוזל אנרגיה מילד. שווה לבדוק. בכל מקרה - בהצלחה!!!

רינת200

New member
נבדק

לפי שיחה איתו הכל רגיל, רק משעמם לו, מה שיכול ליהות אך עדין לא מצדיק את העיפות הקיצונית... וכל מאגרי הברזל ניבדקו כבר...

נייטי

New member
מתארת לעצמי שאת מוטרדת

מאחר ואני מחשיבה אותך שפויה יחסית לשאר הנשים כאן אני מאמינה שלא רצת לגוגל או לכל מיני מנועי חיפוש רפואיים ועשית חיפוש על עיפות ומצאת דווקא את הדברים הכי גרועים. אם בכל זאת עשית את זה, אז מעבר לעובדה שהערכה שלי כלפייך הייתה שגויה, זה גם אומר שבכל זאת צריך להגיד לך שסביר להניח שהתשובות לא נמצאות במקומות הקשים שהגעת אליהם ושבטוח יש הסבר פשוט והרבה פחות מפחיד. יקרה, רגע ברצינות, אני לגמרי מבינה את המוטרדות ואני מקווה כ"כ שהכל יתבהר ויתברר כלא כלום במהרה.

רינת200

New member
הבעיה שבהשכלה

מכיוון שיש לי השכלה רפואית, אני יכולה בלי גוגל למצא המון סיבות מפחידות...סתם ככה, בעיה של השכלה רבה מידי..... ומכיוון שאני בכל זאת די שפויה, אני לא ממהרת לאמץ אותן לליבי כרגע רעיון הסכרת נפסל... מה שמאוד מרגיע ונישארה עיפות, החלטתי לחכות שבוע, ואם זה ימשיך אני אתחיל לבדוק רעיונות יצירתים ושפויים פחות

../images/Emo45.gif

הגעת להחלטה הכי נכונה (וממש ממש לא פולנית) מקווה שהוא ישן מספיק השבוע ושזה יחלוף מעצמו .
+ המלצה לכי גם את
זה אף פעם לא מזיק

למעלה