לחוצה מאנדו' והריון

לורי18

New member
לחוצה מאנדו' והריון

שלום, אני סובלת מאנדו' כבר שנים (כל התופעות מאובחנות אצלי- כאבי בטן קשים בזמן מחזור, שלשולים,הדבקויות...), ורק לאחרונה, ובמקרה הובחנה המחלה אצלי. בצילום הרחם שביצעתי הובחנו הדבקויות וחצוצרה אחת חסומה ובשניה יש זרימה קטנה- לא ממש פתוחה (שכחתי את השם של זה), וכמובן זכיתי בסיצטות. פניתי לרופא שאמור ללוות אותי בכל התהליך ולבצע גם את ה-IVF. למרות שהרופא IVF יודע כי אני סובלת מאנדו', לא התייחס כלל לנושא ולא הסביר לי את ההשלכות של הטיפולים ולמה עלי לצפות. רק אמר שהפיתרון היחיד זה IVF וזהו!. כעת אני מתחילה שבוע שני של הזרקת דקקפטיל. במהלך השבוע האחרון סבלתי מכאבי בטן קשים שלא היו קודם לכן, גם לא עם המחזור. ומאחר ואת הרופא הפרטי מסתבר זה ממש לא מעניין, נאלצתי לפנות למיון. הרופא במיון טען שכפי הנראה זה כתוצאה מהאנדו' ואם ימשכו הכאבים יאלצו לאשפז אותי. קראתי את ההתכתבויות המעניינות בפורום, שפתחו בפניי מידע ואם לאמר את האמת גם דיי מלחיצות- 1. האם בגלל שאני סובלת מאנדו' ולמרות שאני בטיפולי IVF יהיה לי מאוד קשה להיכנס להריון? 2. האם אתן יכולות להמליץ לי על רופא טוב שיוכל ללות אותי בכל התהליך של ה-IVF האנדו', רופא שאפשר להתקשר ולהתייעץ איתו מבלי שיעשה טובה ויכעס? אני מיואשת מהיחס של כל הרופאים, חוסר האכפתיות! 3. האם הזריקות רק יחמירו את התופעה והכאבים? למה עלי לצפות? 4. מה הפתרונות הידועות לכן? אודה לכן על הסבר והכוונה, אני באמת מיואשת ולחוצה . בתודה ובתקווה שתהיה שנה שלווה עם בשורות טובות.

שלום לך

עונה לפי הסדר 1. כל אחת והגוף שלה אי אפשר לדעת כמה זמן יקח עד ההריון....היו שהרו בניסיון הראשון ויש שעברו כבר מעל 10 IVF.....כך שלא ניתן לדעת בוודאות. 2. רופאים טובים שמבינים באנדו ופיריון - פרופ' משיח, פרופ' שולמן, פרופ' זיידמן. 3. בכל IVF שנכשל זריקות ההורמונים "מעודדים" את האנדו ל"התפשט" בגוף...כלומר כל שלילי יכול להחמיר את תוופעות המחלה. 4. פתרונות - למרות שאת בתהליך הפריות לכי לייעוץ גם במרפאת אנדו בתה"ש. במידה ואת ממשיכה עם הטיפולים תשתדלי לעשות הפסקה ולא לעשות IVF ברצף. תחשבי גם על אפשרויות האימוץ ואם שאלתך האם יש פתרון לאנדו' - אז אין... אפשר להקל על הכאבים וההתפשטות בעזרת ניתוח. אפשר להקל על ההתפשטות בעזרת דיכוי בזריקה....או גלולות רצוף - זה במידה ואת עושה הפסקה בטיפולי ההפריה. וטיפ אחרון - לחץ ויאוש הם בהחלט לא תרופה למחלה..... אני כאן

לורי18

New member
תודה

תודה על תגובתך המהירה ועל ההמלצות. דבר אחד שאמרת דיי עשה לי צביטה בלב- כתבת שכדאי לחשוב גם על אפשרות של אימוץ- כי זה האופציה שהינה ראלית לסובלות מאנדו????

התשובה לשאלתך היא - לא

כתבתי את זה כי זו אופציה. יש לא מעט נשים אצלנו בפורום חולות אנדו' שהפכו לאימהות דרך הריון וילדו ילדים אם בטיפולי הפריה, אם בספונטני....ויש בתרומת ביצית יש שהפכו לאימהות כשאימצו ילדים מחו"ל ויש שאימצו בארץ...... אני כתבתי את זה כי IVF לפעמים יכול לעשות צרות במיוחד כ"מתמכרים" לזה...

זואילי

New member
שאלה לי אלייך לורי

כשאת כותבת על אבחנה, האם זה לאחר לפרוסקופיה? או רק מהתסמינים? מי איבחן?

לורי18

New member
היי זואילי

זואילי יקרה שלום, מאז שהפסקתי עם הגלולות למעלה משלוש שנים לא הצלחתי להיכנס להריון טבעי, גם לא עם הזרעות, כשחשבנו שהסיבה היא בעלי- ספירת זרע נמוכה- ואז במקרה הרופא שלי יצא לחופשה ובצעתי אצל המחליף אולטרסאונד, כחלק מתזמון טיפול ההזרעות, סיפרתי לו שהיו לי כאבי מחזור קשים, הרופא בדק באולטרסאונד וביצע על המקום צילום אגן ואמר שהוא חושד שיש לי אנדו'. הרופא שלי לא התייחס כלל לנושא, לא חשב לשלוח אותי לצילום אגן/רחם... בכל מקרה, היום הרופאים רואים את האנדו' בברור באולטרסאונד- סיצטות, בצילום רחם- הדבקויות וחסימה וגם יש לי את כל התסמינים של כאבים קשים מאוד במחזור, חום, שלשולים, כאבי גב ... במשך שנים. בתקופה של הגלולות זה נרגע מאוד. אבל כעת זה ממש משתולל ובעיקר כואב עם הדקפפטיל- שהבנתי שזאת זריקה שלא אמורה להשפיע. הרופא IVF בכלל לא התייחס לנושא האנדו'. כשהייתי לפני יומיים בבית חולים, לאחר שהיו לי כאבים עזים, וגם בהמלצת רופאי בית החולים, פניתי אליו ע"מ לעדכן אותו ולשלוח אליו את האבחונים של הרופאים, הוא אמר שזה לא מעניין אותו, שאני אגיע לביקורת מתי שנקבע לי שזה עוד שבוע וחצי- לפני הצריכת GONAL ואם יש בעיה לפנות לביה"ח שם הם יודעים איך לטפל ומה לעשות. זהו! לא הובחנתי בפרוסקופיה. אשמח לחוות דעתך, תודה רבה. לורי

זואילי

New member
דעתי הבלתי מקצועית בעליל היא

3 שנות נסיון זה הרבה בלי שיחפשו למה זה לא מצליח. ממה שידוע לי, לצעירות, נגיד עד גיל 35 נותנים בדרך כלל לנסות חצי שנה. מתחילים לחפש מה העניינים. ככה עד שנה. אח"כ מתחילים לבחון לעומק את הסיבות. זמן כ"כ ארוך לאנדואית ללא דיכוי ועם טיפולים - זה משהו שצריך להתייחס אליו. רופא פריון, ובוודאי רופא פריון שמתעלם מאנדו - רואה מולו רק בטן הריונית, ולא את מי שנושאת אותה. מציעה לך שוב, תתייעצי עם מרפאת האנדו, תתחילי לגשש לגבי מומחה פריון שמבין גם באנדו ותחליטו יחד (את ובעלך כמובן) מה לעשות. אולי את זקוקה למעט מנוחה מהנסיונות ולטפל עכשיו בגופך. להגיע לבי"ח בגלל כאבים שלא היו פעם והחמירו לך במהלך השנים - זה לא צחוק.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטרפת לקודמותי ואוסיף רק הדגשה אחת משל עצמי- עושה רושם שאינך מקבלת את הטיפול לו את זכאית. אי לכך המלצתי לך היא להחליף במיידי את רופא הפריון שלך לכזה שיתייחס לנושא האנדו' , יגלה מעורבות ואכפתיות ממצבך ויתן לך טיפול הולם!

לורי18

New member
תודה

תודה לכן יקירות, על התגובות והפורום החם. בתקווה לשנה טובה ובשורות משמחות. לורי.

למעלה