לחובבי Vampire: the Masquerade

Super Monkey

New member
עכשיו נזכרתי במשהו ../images/Emo58.gif

לאלו מבינכם שיצא לשחק ב vampire :the masquerade- redemption הישן והטוב: בסיום של המשחק כריסטוף שותה את הדם של הטסימיצי הרשע, הופך לרשע בעצמו ואז מתנפל על הנזירה. תהיתי אם יש עוד סרט סיום למשחק שבו אתה מצליח לגאול את נשמתך, או משהו בסגנון...?

JuffoWup

New member
../images/Emo58.gif אכן יש ../images/Emo58.gif

אם יש לך אנושיות גבוהה, אתה הורג אותו ומשקה את הנזירה בדם שלך וכולם "חיים" בעושר ואושר.

רמץ

New member
../images/Emo58.gif 3 סופים אפשריים ../images/Emo58.gif

אמורים להיות 3 סופים אפשריים: אנושיות 80-100 סוף טוב אנושיות 21-79 סוף רע אנושיות עד 20 סוף ממש רע

Super Monkey

New member
מממ....

אני מניח שאני אצטרך לשחק עכשיו במשחק הזה עוד פעמיים כדי לדעת איך נגמר... אין למישהו את הסרטי סיום במקרה, נכון?

רמץ

New member
That's what you get -

- for being a bad vampire מצטער. כבר מחקתי את המשחק. אולי באינטרנט איפהשהו...

JuffoWup

New member
just google it!

שלושת התקצירים של הסיומים באתר אינטרנט שמצאתי; http://guidesarchive.ign.com/guides/11636/endings.html אני רק קיבלתי את הסיום הטוב...

Super Monkey

New member
המון תודה ../images/Emo13.gif

אין מה לומר, למרות שהמבקרים קטלו אותו הו היה RPG משובח עם אחלה גרפיקה (יחסית לתקופה) ועלילה כתובה היטב... איפה הRPG מהזמנים של פעם לפני שכולם עברו לאון-ליין המחורבנים האלה. לשלם 13$ בחודש רק כדי שאיזה יפני יהרוג אותך בWOW.

רמץ

New member
משחק מדהים, לדעתי

הכניסה לפרטים בו היתה מאלפת. הכי מדהים היה כל הציוד הזה שלא יכולת להשתמש בו כי הוא קדוש... מלבד הדיבוב הבינוני והעלילה המאוד לינארית (שמאפיינת את רוב המשחקים מאותה תקופה בז'אנר) אני חושב שזה היה משחק ממש שובה. הוא אפילו קצת מתעלה על ממשיכו - BloodLines בכל הנוגע לקרבות ודיסיפלינות, אבל מכל בחינה אחרת BloodLines לוקח בכיס הקטן את כל שאר ה-RPGים ששיחקתי אי פעם ביחד בהליכה ובלי מלח(?). אני חושב שאיבדתי על המשחק הזה לפחות 4 נקודות מהממתוצע של הסימסטר הנוכחי.

Serpent Axis

New member
לדעתי, המשחק הזה היה חתיכת נפילה

סתם H&S סטייל דיאבלו והזוי לחלוטין. כל קשר בינו לבין הRPG מקרי בהחלט...

Super Monkey

New member
לינאריות זה לפעמים טוב

זה משאיר אותך באותו קו של עלילה, לפעמים משימות-צד סתם נתקעות במשחק ויש הרגשה שהמפתחים עושים לך טובה ושמים אותם שם רק כדי שלא תשים לב שהעלילה הראשית די דלה. בנוגע לREDEMPTION אל תשכחו שהמשחק יצא לפני שבע שנים בערך (סוף 99') והם עשו אחלה עבודה במסגרת מגבלות הטכנולוגיה. לדחוף כמות מרשימה של טקסט מדובב וסרטונים + סביבה עשירה ומפורטת לתוך 900MB זה די מכובד. המשחק היה יחסית ארוך והיום משחקים באורך משחק דומה כמו KOTOR יושבים על 3-4 ג'יגה. לדעתי המשחק גם מזכיר פחות את המהות של V:TM כמו שBLOODLINES מזכיר, כי רצו לפנות לקהל רחב יותר על ידי רכיבה על הגל הצלחה של דיאבלו בדיוק כמו שעשו עם BLOODLINES כשרכבו על GTA (אם היה אפשר לגנוב מכוניות במשחק זה היה ממש סוג של GTA).

Sabre Runner

New member
הכוונה בחוסר לינאריות היא לא

התפצלויות של העלילה אלא היכולת לסיים אותה ביותר מצורה אחת. אם אני לא טועה היה זה Deus Ex שפרץ לתודעה ראשון כך (אני כנראה טועה והיו כאלה שהקדימו אותו אבל הוא הכי זכור לי) שמנקודה מסויימת (במשימה האחרונה) היית יכול לבחור בשלוש דרכים לסיים אותה וכל סיום היה אחר. Shock 2 הציע לך גם, כבין הראשונים, את האפשרות לבחור בשלוש דרכים לשחק את המשחק כשכל דרך נותנת לך צורות אחרות לפתור בעיות והתקלויות אחרות לאורך המשחק. ועכשיו החברה שהביאה לנו את System Shock עובדת על משחק חדש בשם BioShock שאמור לקחת את כל החוסר-לינאריות לרמה חדשה.

Super Monkey

New member
אבל היו שלושה סיומים שונים

אתה יכול לסיים את REDEMPTION בתור ערפד טוב ואז יש סיום ראשון, ערפד רע בשביל סיום שני, וערפד רע מאוד בשביל סיום שלישי. זה דומה במובן הזה ל- KNIGHTS OF THE OLD REPUBLIC... חוץ מזה שDEUS EX לא היו ראשונים, BLOOD OMEN הראשון, למשל גם הציב לך בחירה. DEUS EX הראשון היה די לינארי עד ה5 דקות האחרונות של המשחק. המשחק הראשון שבאמת באמת היה פרי-סטייל היה PRIVETEER, שהיה סוג של תת-סדרה בעולם של WING COMMANDER ונתן לך לבחור איזה משימות שאתה רוצה, איזה חלליות שבא לך ולסיים אותו ב3 דרכים שונות. ועוד פרט טריוויה קטנטן: קלייב אוון (שמככב לאחרונה בכל מיני סרטים...) גילם את הדמות הראשית במשחק השני, ביחד עם כריסטופר ווקן ועוד מלא כוכבים.

Sabre Runner

New member
מוזר, קודם טענת שהוא לינארי וזה טוב

Privateer לא היה ממש לא-לינארי כמו ש-Freelancer הוא לא-לינארי. הוא איפשר לך לשחק לא את הסיפור הראשי, לעשות אותו אם אילו כלים שמתחשק לך, ולהמשיך לשחק אחריו. בזה הוא כן חידש. תרגיש חופשי לבדוק עוד פעם. אם זה בשבילך לא-לינארי אז אני מקווה ש-KOTOR הוא 'באמת' לא-לינארי (אני משחק אותו עכשיו, לא לגלות). כי אם הוא דומה ל-Neverwinter Nights אז אני אהיה דיי מאוכזב. ועוד פרט טריוויה קטן: אין צורך לחנך אותי במשחקים ישנים. את The Reckonening סיימתי לפני שידעתי מי זה המלט ומה זה Weimar. ואם אתה רוצה משחק שהוא באמת לא-לינארי, משעשע, מגניב, עם סימולטור החלל הכי טוב שאני מכיר ואם ברוס קמפבל... אז תשחק את Tachyon. שם העלילה מתפצלת לחלוטין לשני כיוונים שונים לגמרי בערך ברבע המשחק. ואם אתה מוצא אותו אז גם אני רוצה כי אני לא מוצא את העותק שלי.

Super Monkey

New member
נראה שאנחנו לא מגדירים לינארי אותו

דבר. מבחינתי משחק לא לינארי זה משחק שאתה יכול פחות אותו יותר לעשות מה בראש שלך ושיש לו משימות צדדיות. משחק לינארי זה משחק שאין לך אופציה אחרת חוץ מלהתקדם באותו קו שהמפתחים חשבו עליו. אם אתה הולך באותו קו כל המשחק ורק ב5 דקות האחרונות של המשחק יש לך איזשהי בחירה הוא עדיין לינארי מבחינתי. Tachyon, אתה אומר? נבדוק... אני לא חולה על סימולטורים, האמת. אלא יותר התלהבתי בסדרת WING COMMANDER מהסרטים עם השחקנים שהיו פריצת דרך בזמנו והעובדה שיש לך הרבה בחירה יחסית לסימולטור חלל

Sabre Runner

New member
אז אתה מדבר על משחק מפותח ורחב.

משחק לא לינארי הוא משחק שיש בו נקודת התחלה עלילתית אחת, נקודת סיום עלילתית אחת ומספר נקודת ביניים בעלילה שעוברים דרכם לא משנה מה. בוא נגיד שכל משחק FPS שאני מכיר עד עכשיו הוא לינארי לגמרי. במשחקים כאלה אתה עדיין צריך לרדת לביוב, למצוא את המדען, שייקח אותך למקום מסויים, שם תוכל למצוא מפתח או קוד שיפתח לך את הדרך הלאה. יש משחקים שמאפשרים לך לפרוץ את המחשב או פשוט לפוצץ את הדלת אבל ההתקדמות עדיין לינארית. ב-Privateer אתה מתחיל מנקודה אחת. אתה יכול להמשיך לשתיים או שאתה לא חייב. אתה יכול לעשות את זה עם Centurion או אם Orion, על הצד הטוב של המליציה או על הצד הטוב של הקילראת'י אבל עדיין תעבור דרך נקודה שתיים. ב-Neverwinter Nights יש לך את נקודה אחת ויש לך את נקודה שתיים. ביניהם אתה יכול לסטות לכל מיני מקומות או לעשות דברים אחרים שיתנו לך עוד נסיון או עוד כסף או שאתה לא חייב אבל בשביל לקדם את הסיפור אתה צריך לעבור בנקודה שתיים. ב-Deus Ex, יש לך את נקודת 1, 2, 3 עד 232. אבל אז יש לך 233א', 233ב', 233ג' ו-234א', 234ב', 234ג'. זה לא הרבה אבל זה עדיין לא לינארי. בטכיון, לעומת זאת, יש לך את נקודה 1, 2, 3 ו-4 אבל אז מתחיל להתפצל ל-א' ו-ב'. זה לא מולטיורס חדש אבל שני נתיבים טובים מהאחד. בנתיים, המשחקים הכי לא-לינאריים שאני מכיר הם ה-MMO ומכיוון ששיחקתי רק אחד... בבטא... קצת... מזמן, אני לא יכול להעיד על זה הרבה. כנראה שיש להם יתרונות בכך שאין בהם נקודת סוף ממשית. אין ממש מטרה סופית להשלים ואתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. ב-Jumpgate, פשוט היית צריך להתקדם, להתעלות. בין אם זה לכרות אסטרואידים, לצוד פירטים או לשרת בצבא ההגנה. בכל מקרה, אנחנו כבר גלשנו כל כך אוף טופיק שזה כבר לא עוף, זה דודו.

Serpent Axis

New member
אחת הסיבות שהוא נפל

הייתה הראייה המאוד-לא-"עולם-החשכה" שלו. VTM: REDEMPTION הוא לא VTM, המילה VTM הושחלה שם כנראה בטעות. ערפד טוב? ערפד רע? אין חיה כזאת, לא בVTM. "עלילה" (פסבדו-עלילה) לינארית שאין לשחקנים אפשרות להשפיע עליה - לא משנה מה הם עושים? אני בעד האפקט של "שלשלאות נסתרות" המושכות את השחקנים עמוק יותר ויותר אל תוך האימה, אבל חוסר האפשרות לפעול בתוך עלילה כלשהי ופשוט להיגרר למסע טבח דרך שורות של "משרתי הרוע האיכסים" זה לא VTM - זה דיאבלו עם מסיכה מקרטעת. לאורך המשחק אתה נזרק מקרב אחד לשני כשבין לבין, מדי פעם, יש איזה קטע לא קשור בעליל של דיבורים. דיאלוגים? אין כאן. הדמויות מדברות, אתה יכול לבחור איזו תגובה שלא תשנה שום דבר כריסטוף ייתן ובמי הוא יילחם בכל רגע נתון. משחק תפקידים אין בREDEMPTION, אתה הולך, אתה הורג, אתה מקשקש וחוזר חלילה. כמו בכל משחק מחשב אחר שמתחקה אחר משחק תפקידים - החופש המועט שבאמת יש לך הוא אשלייה מקרטעת. מה לגבי העלילה? ממש לא VTM. האמת, עלילה עלובה ושטופת קיטש - מתאימה לH&S. מה גם שבמהלך המשחק אתה באופן מילולי טובח במספר ערפדים שאין מצב בעולם שהיית מצליח לשרוט במשחק האמיתי.

Super Monkey

New member
מסכים, אחרי קריאה של הספרים

REDEMPTION באמת לא קשור לVTM אבל הוא עדיין היה משחק יפה. דבר ראשון, אני זוכר כשראיתי אותו שהוא היה חדש אז השהגרפיקה שלו היתה מדהימה ביחס לזמנו. התפאורות היו יפות וייחודיות והמוסיקה הייתה ממש טובה. בתור H&S, היה לו הרבה מימד של אסטרטגיה בהשקעה בתכונות ובקסמים הנכונים. בתור עלילה, זה גם עניין של תקופה. היום מביאים לך במאי-על ושחקנים מהוליווד להשתתף בהפקת משחק. לפני שבע שנים היו מקצצים בתסריטים ובאפשרויות למשימות צד מסיבה אחת פשוטה: יכולות מערכת. לא ידעו לפרמט קיבצי סאונד וסרטונים לגודל קטן כמו היום אז פשוט חתכו באפשרויות האלה. אני זוכר שגם בשביל התקופה 900 מגה בהארד-דיסק וכרטיס מסך VOODOO2 8MB היה דרישות גבוהות. תשפוט את REDEMPTION ביחס למשחקים אחרים מאותה תקופה כמו DIABLO2 שיצא חצי שנה אחרי ותגלה שהוא עולה עליו בהרבה, למרות שדיאבלו2 מכר מליוני עותקים וREDEMPION נפל.

Serpent Axis

New member
יחסית לזמנו?

הגרפיקה הייתה די טובה, אבל העניין של "ניהול משאבים" לא ממש עבר טוב בREDEMPTION.

למעלה