לחובבי Order of The Stick:

לחובבי Order of The Stick:

תמונה קבוצתית של החבורה שאני משחק איתה עכשיו. מימין לשמאל:

קאי - בן מחצית, אססין
רובגין - הדמות שלי, בן אנוש, הייבריד של וורלורד וסורדמייג'
פלאיוס - זד, פלאדין של פיילור
פיטר - בן אנוש, ריינג'ר
רוז - בת אנוש, רוג
ארמיל - אלדרין, וויזארד

Nihau

New member
יפה

כבר היו לכם פגישות?
יש לך מעללים לחלוק?

ממש התחלנו את ההרפתקה.

הקבוצה עצמה נפגשת כבר חצי שנה ב"נקסוס" בראשון לציון, לפי גרסא 4 של די אן די, אבל החלטנו להתחיל הרפתקה חדשה עם שה"ם חדש.
בהרפתקה החדשה היו עד עכשיו רק 4 מפגשים, ובמפגש האחרון הצטרף אלינו שחקן חדש.

בעקרון אנחנו מעלים סיכומים לפורום הקבוצה באתר של הנקסוס, ואני לא אלאה אתכם בהם כאן.
זו הרפתקה עירונית, שמתרחשת בעיר הגדולה בעולם. עיר שבה כמעט מליון תושבים. יש כוח קסום מסתורי שקבור מתחת לעיר ומושך אנשים אליה והקבוצה שלנו גילתה שביום שבו יהיו בעיר מליון תושבים בדיוק, הקסם הזה ישמיד את כל התושבים, והשעון מתקתק לקראת היעד הזה. אנחנו מנסים להתחקות אחרי פריטים עתיקים מתקופת הקמתה של העיר, שישמשו בטקס כלשהו שיסתור את הקסם המדובר. עד עכשיו היו כמה קרבות בשכונה הגובלינית של העיר, מנענו התנקשות בראש העיר השכנה, והתעמתנו עם שלדים בבית הקברות הישן של העיר.
זה מתקדם בצורה מבטיחה מאוד, והשה"ם שלנו משקיע בזירות הקרב.

DIDGIN

New member
כמה שאלות והערות

1) שמתי לב עכשיו שאחת מהדמויות היא גם זד וגם פלדין. זה נשמע כמו שילוב מאוד לא שיגרתי. יש משהו בעבר של הדמות שהוביל אותה לכך?
2) האלמנט של הספירה לקראת מיליון מזכיר לי מוטיב שקיים באנימה שראיתי פעם, למרות ששם היו לכך השלכות אחרות.
3) איך גיליתם שהקסם קיים? האם יש עוד אנשים שיודעים על כך?

DIDGIN

New member
קבל ביטול על השאלה הראשונה

לא שמתי לב שענית עליה בתגובה אחרת

בבקשה.

את השאלה הראשונה משכת בחזרה, אז הנה התייחסות לשתי האחרות:

2. אין לי מושג באיזו אנימה מדובר, ואין לי מושג אם השה״ם מכיר או לא מכיר אותה, כך שאין לי שום דרך להתייחס או להשוות. סורי.

3. על הקסם העוצמתי והעתיק שקבור תחת העיר, ידעו כולם עוד מימיה הראשונים של העיר. הניסיון לחקור אותו, להגיע אליו, ללמוד אותו ולהשתמש בו הוא זה שמשך לעיר חלק ניכר מתושביה מלכתחילה. משפחתו של הקוסם שגילה את הקסם כשהמקום היה סתם כפר דייגים עלוב, היא משפחת המלוכה ששולטת בעיר, והיא עלתה לגדולה ככל שהעיר התרחבה.
גמדים שניסו לחפור את דרכם אל הקסם הקבור, באו לעיר בהמוניהם, ואלדרינים שניסו לחקור את הקסם באמצעים עקיפים יוצר פתחו שער קבוע אל הפייוויילד. לשני הגזעים שכונות משלהם, והם לא משתפים פעולה בנושא. כל הניסיונות לברר מה טיבו של אותו הקסם כשלו, למעט כאמורהתובנה שהוא עתיק להדהים והוצנחו להחריד. כמובן שככל שרבו מחפשי הקסם כך גם גדל המסחר בעיר, וככל שגדל בה המסחר כך היא הוסיפה והפכה ליעד מבוקש יותר להגירה, עד שעכשיו היא עיר-מדינה בצורה וענקית, העיר הגדולה ביותר בעולם.
אז לשאלתך איך גילינו שהקסם קיים, אני עונה שזה אולי פריט המידע הנפוץ ביותר בעיר, אם לא בעולם, ולכן אין מה לתמוהה כאן. אך אם תנסח מחדש את השאלה ל״איך גיליתם מה הקסם עושה״....
ובכן, מסתבר שבעיר ישנם כמה יחידי סגולה שהקדישו את חייהם לעניין ודרך מחקר השוואתי מעמיק בין רישומיהם הפזורים של רוב חוקרי העבר, הצליחו להסיק את משמעותו של הקסם - וגם - כיצד ניתן אולי למנוע את הפעלתו ולמנוע כך את מותם של מליון נפשות. פרטי המחקר שמורים בסודי סודות, ואיש מחוץ לאותה קבוצת אנשים לא מודע כלל לעצם קיומה של אותה הקבוצה.
הבעיה היא שאותם אנשי סוד לא מעוניינים למנוע את הקץ, ובטוח להניח שחלקם אף מנסים לקדם את אותו.
חוץ מאדם אחד שידוע לנו עליו: זה הוא הבוס שלנו, ששכר אותנו להשיג בעבורו את החפצים הדרושים לטקס הנגדי. הוא זה שהסביר לנו מה הקסם שתחת העיר נועד לעשות.

הפלאפון מחליף לי מילים באופן אוטומטי...

תיקון שורה:
״למעט כאמור לעובדה שהוא עתיק להדהים ועצמתי להחריד״

DIDGIN

New member

רוצה לספר לנו קצת יותר על הדמויות ועל הקבוצה?

אוקי.

לפי סדר התמונות הנ"ל:

קאי - בן מחצית מתנקש. ההיסטוריה שלו אמורה להיות נסתרת מפני שאר הקבוצה, אז אני לא אפרט אותה כאן. רק אציין שהוא עובד בשירות אחת הכנופיות בעיר. הוא נהנה קצת יותר מידי מהרג ונוטה לאיים על אנשים שמשכמו ומעלה. השיוך שלו הוא סדר נייטרלי על סף הרוע ולא ממש ברור מה מחבר אותו לשאר החבורה, אבל בעברו הוא לא היה כזה בחור רע, ואולי הנפש החצויה שלו תבוא לידי ביטוי במהלך ההרפתקה. נשק מועדף: סכיני טפרים מתלבשים על הזרוע, בסגנון וולברין.

רובגין - בן אנוש היבריד וורלורד/סורדמייג'. הדמות שלי. בן אצולה שסיים בהצטיינות את לימודיו באקדמיה בעיר, ושירת 4 שנים כקצין במשמר העיר. כשאביו נפטר, אחיו הגדול התחתן עם אהובתו ודאג לנשל אותו מהרכוש המשפחתי. גם התעורר החשד שאחיו הגדול אחראי למות האב, וניסיונותיו של רובגין להעמיד את אחיו למשפט גררו לחסימת אפשרויות הקידום שלו במשמר ולהתפטרותו. שיוך טוב סדר, אבל הוא בוחל בשלטון האימפוטנטי והמפוזר של העיר ושואף לסייע בכינון סדר חדש. בחור דיפלומטי ונעים סבר שתמיד יעדיף לטפוח לך על האגו או לשמן לך את הארנק כדי להשיג את מבוקשו ללא צורך באלימות, אבל לא יהסס לעשות בך חורים אם הסיטואציה תקרא לכך. מתמקד בצד הוורלורדי שלו על פני זה הסורדמייג'י, ומנצל את יכולותיו הארקניות בעיקר לצורכי טלפורטציה ותנועתיות בשדה הקרב. נשק מועדף: כרגע משתמש ברפיר, אבל עומד לעבור לחרב ארוכה. לחרב יש את ההקסמה Farbond שמאפשר לזרוק אותה כנשק הטלה, וכסורדמייג' הוא יכול לקרוא לה חזרה לידיו. קצת ג'דאיי מצידו.

פלאיוס - זד פלאדין של פיילור. למצוא זדים שמשמשים כאבירי קודש של אלים טובים זה מחזה נדיר מאוד. הוא מנסה לגאול את התדמית של הגזע שלו, ולהוכיח שזדים מסוגלים לטוב. הבחור גדל כיתום ברחובות העיר ובנה את עצמו בעשר אצבעות. יוצר עם פיילור קשר בלתי אמצעי ואינו מחויב לשום כנסיה. שיוך כאוטי טוב. נשק מועדף: מצוייד בחרב ממזרית קסומה ומגן כבד.

פיטר - בן אנוש, ריינג'ר. שייך למעמד האצולה הנמוך ביותר, תואר שלא שווה יותר מכוסית משקה בחינם כשהוא נכנס לבר. היה בתהליך של חיפוש עצמי, והתחנך ע"י מנטור באזורים הפראיים יותר שמחוץ לעיר. החליט שחיי הבורגנות אינם בשבילו והחליט לצאת ולחפש הרפתקאות. באופו מפתיע למדי, דם וגופות גורמים לו להקיא בפינה ואף להתעלף. השיוך שלו הוא נייטרלי טוב. נשק מועדף: קשת קסומה Farshot.

רוז - בת אנוש נוכלת. גדלה כיתומה ברחובות העיר ואומצה בגיל 11-10 ע"י פיראט שגידל אותה ואת אחותה על הספינה שלו. לפני כמה שנים אביה המאמץ נהרג כשהשתלטו על ספינתו פיראטים אחרים, ואחותה הגדולה כנראה ונהרגה גם כן באותה ההתקלות. רוז חזרה לעיר חסרת כל ועם סיפור מבלבל שלא ברור אם היא מספרת אותו מנקודת המבט שלה עצמה או מזו של אחותה, וחייתה ברובע הגמדי של העיר. למרות חיבה יתרה לטיפה המרה, היא בחורה חיונית ומלאת מרץ שלוקחת את החיים בקלילות וזורמת עם כל סיטואציה. שיוך כאוטי נייטרלי. נשק מועדף: מעבר וורסטילי בין רובה קשת לטווח רחוק ובין פגיונות לטווח קרוב.

ארמיל - אלדרין אשף. הבחור החדש בהרפתקה, שנכח עד כה רק מפגש אחד. לא הרבה ידוע עליו, רק שהוא למד את מקצועו המגי באוניברסטיה שבעיר ושגם הוא, כמו פיטר, מחפש הרפתקאות. הוא עקב אחרי הקבוצה במיוחד כדי להצטרף אלינו, כי ראה אותנו בפעולה והבין שהתמזל מזלו להגיע לאקשן. למרות זאת, הוא מעיד על עצמו שהוא לא מחפש קרבות. נו, חבל. הוא הצטרף אלינו בזמן רע מאוד להיות פאציפיסט. שיוך טוב כלשהו, ועדיין לא ברור מה הנטיה שלו לסדר או לכאוס. נשק מועדף: מטה קוסמים, וחיבה ללחשי קור.

Elad Lerner

New member
הסגרת את עצמך, ליאור!

צירוף התמונה לפורום בנקסוס מתוך תפוז רמז לי על מיקומך הסודי! בזכות חושי החדים, וכושר ההסקה הזריז שלי הצלחתי למצואך כאן, בפורום משחקי תפקידים!

זה נחמד לדעת שנותנים לך מחמאות גם מאחורי הגב
.
רוצים לדעת עוד על מוראלן, מיקום ההרפתקאה? אני אוהב לספר, אבל לא רוצה לחפור יותר מידי
. יש לי קובץ וורד ענקי עם מלא מידע, שאני מוסיף לו ככל שהחבר'ה שלי מתקדמים בהרפתקאה.

DDN

New member
נשמח לשמוע

ואם אתה משחק, נשמח גם לראות אותך פה יותר

Elad Lerner

New member
מוראלן

העיר מוראלן. כולם מכירים את מוראלן. העיר. בעצם, איזה עוד עיר יש? כל שאר הערים מחווירות מולה. מיליון תושבים. כנראה. קשה לספור, מה עם כל היצורים, קטנים כגדולים שחיים פה. שלא לדבר על אותם יצורים שלא רוצים שידעו שהם חיים פה...
מוראלן! העיר בה תוכל למלא את כל משאלות ליבך! תוכל לרכוש ולקנות פה הכל מכל! כל עוד יש לך מצלצלים בכיס, או קשרים נכונים. רוצה גרזן חד? אולי אוכל משובח מקצוות תבל? אני יודע. אולי חשקה נפשך בחומרים... מעוררים? מרדימים? מעוותים? או שמה אולי אישה אתה מחפש? עבור תעוות הגוף והנפש. אולי גבר. אני לא אשפוט. הרי הכל אפשר להשיג כאן... במוראלן!
אנחנו אוהבים את מוראלן! כי מוראלן אוהבת אותנו. יש פה עושר! קסם! כוח... אני בטוח שאחרי שתיכנס... תשתקע... לא תצטער.

היסטוריה

אף אחד לא ממש יודע מתי הקימו את מוראלן. לאף אחד לא ממש אכפת. כפר הדייגים שהיא הייתה בהתחלה היה קטן, מצ'וקמק ולא מעניין. לא נשארו הרבה מסמכים מהתקופה הזאת, וכל מי שחיי אז כבר מזמן מת. גם את הבתים הרסו בשביל מבנים יותר צפופים.
אבל הכפר הזה לא באמת היה מוראלן, כמו שהזרע שממנו הוא נבט, הוא לא מלך הטריאנטים הזקן.

ההיסטוריה האמתית של מוראלן התחילה לפני 550 שנים, עם הקוסם הנווד-לשעבר ג'ונוסטר. במסעותיו ברחבי היבשת הוא עצר בפונדק המקומי. בדרכים נסתרות הוא גילה שקיים כוח קסום אדיר מתחת לפני האדמה. לא מספיק כדי לכשף את כל התושבים, אבל מספיק בשביל שנווד באישיותו יחליט שזה המקום להשתקע.
ג'ונוסטר בנה לו בית על גבעת הטרשים במרחק בטוח מהכפר, והחלק לחקור את הקסם. ההיסטוריה מספרת שהוא לקח לו לאישה אלפית מהכפר. הצאצאים שלהם, חלקם מתוך ההתעניינות בקסם של אביהם, חלקם מתוך נוחות בנו את בתיהם על שאר חלקי הגבעה. במהלך השנים ג'ונוסטר הצליח ללמוד רק מעט על התנהגות הקסם. חוץ מהעובדה שהוא חזק, ותת קרקעי, לא הייתה הרבה התקדמות. לכן הוא שלח מסרים דרך סוחרים, ועוברי אורח. הוא הזמין את כל מי שיכל לבוא וללמוד איתו את מהות הקסם, וללמוד לנצל אותו.

כל מי שאיי פעם אירגן מסיבה בביתו יצא לו להגיד "כולם מוזמנים! תביאו את חברים שלכם! ואת חברים שלהם!" יודע כמה מסוכן המצב. המרחב בין גבעת הטרשים התמלא לאט לאט במחפשי אוצרות, קוסמים, סוחרים, הפמליות שלהם, ובני ביתם. בהתחלה באוהלים, ואז בבתים, ובסוף ברשת מבנים מסועפת עם רחובות. כולם תחת ההבטחה להצלחה. כל אחד רצה חלק מהכוח הקסום לעצמו.
משפחת ג'ונוסטר התבצרה על הגבעה. מסביב לבתיהם בנו חומת עץ גבוהה וקסומה. אנשי מוראלן התחלקו לאלו ששמחו על הפיכת העיירה לאזור משחר משגשג. החלק האחר רצה להישאר עם חיי הכפריות השלווים. לא ברור איך זה קרה, אבל אם ההיסטוריה כתובה על ידי המנצחים, וכרגע מוראלן היא המרכז המסחרי של היבשת, אפשר להניח שידו של מי הייתה על העליונה.
כאשר הם ביתרון אסטרטגי, גם מבחינת מיקום, וגם מבחינת ידע וכוח, משפחת ג'ונוסטר תפסה את השלטון על העיר. מבניין המועצה, שעל החוף, התנהלות מוראלן עבר למבצר ג'ונוסטר. עם הזמן שודרג המבצר למצודה, ובסופו של דבר לטירה. התאגדות הסוחרים, כהגנה על ההשקעה שלהם, החליטו להאריך את חומות הטירה מסביב לעיר, עד לים מצפון ומדרום.

ספונה בחומה, ועם נמל שקולט ספינות מכל קצוות הממלכה, שמועות על העושר של מוראלן הגיעו למקומות הרחוקים ביותר.
כשיש משהו קבור באדמה, במיוחד משהו שמובטח להיות חזק וחשוב, אתה יכול להיות בטוח שיש גמד שיחפור למצוא אותו. וכשהמשהו הזה מספיק חזק כדי שעיר שלמה תבנה מעליו, אתה יכול להיות משוכנע ששבט שלם של גמדים ישתקע מחוץ לעיר הזאת. והשבט הזה הוא במקרה אדבלייק.
יש הטוענים שיזם פזיז רצה למצוא את מקור הכוח בדרכים יותר פיזיות ושכר מספר גמדים, והעסקה יצאה מכלל שליטה. יש הטוענים שסוחר גמדי ראה את הפוטנציאל הכלכלי בלחפור רשת מנהרות מתחת לעיר שכבר מלאה את כל המקום שבו היא גידרה את עצמה.
איך שזה לא יהיה, שכונת אדבלייק התחילה מחוץ לחומות שמאחורי טירת ג'ונוסטר בתור עיירת כורים, וכיום היא מתפעלת את מערכת הובלת השפכים של כל העיר. לשמחתם של הרבה מהתושבים, כמה עמוק שהם לא חופרים, לא נראה שהם מתקרבים יותר מידי למקור הכוח המסתורי.

לעומת זאת, אנחנו יודעים בדיוק איך השער לפייוויילד נפתח. האלדרינים הקשישים ביותר לא מפסיקים לדבר על זה לכל מי שרק רוצה להקשיב. סוחרת אלדרינית ממשפחת לוריסילק פשוט הייתה חייבת לבקר בעיר הזאת שהיא שמעה עליה כל כך. היה נראה כאילו הקסם שם חזק כמו בביתה בפייוויילד. כשהגיעה, היא נשארה פעורת פה ממה שהיא ראתה – גזעים נחותים יותר שמנסים לחצוב באדמה, פשע ומסחר מלוכלך... מישהו חייב לעשות משהו בנידון.
שטח האדמה מחוץ לחומות, ודרומה מישוב הכורים הגמדי, נחכר למשפחת לוריסילק. המשפחה פתחה שער זמני לפייוויילד והחלה להגר. כל אדם שמוחו בראשו יודע שכל מה שזמני – תמידי. לא רק שהשער לא נסגר, אלה הורחב, ומשפחות ואף גזעים שונים מהפייוויילד היגרו למוראלן. המטרות האצילות של אותה נציגה של לוריסילק התפוגגו כמו פעלולי קסם פשוטים. גם שם המסחר עלה, ואתו גם הפשע. (לא לדבר על הגמדים שחצבו מתחתיהם מערכת ביוב משוכללת. הרי האלפים רוצים להישאר נקיים כמו כולם, לא?)

עוד שכונות צצו להן מחוץ לחומות. כאילו שיכבה חדשה של מוראלן, שהעיר הפנימית לא יכלה כבר להכיל. וכידוע, עם גודל, באה הסכנה. בזמן שהשכונות החדשות ניבנו, הן סבלו מהתקפות בנדיטים חוזרות ונשנות. בעיקר מהישובים הסמוכים. נציגים מכל שכונה התאגדו ביחד תחת השם "אזרחי המעטפת", ופנו לשליט העיר.
אחרי מות ג'ונוסטר האב, בנו הבכור תפס את השלטון, ומינה את עצמו לברון הממלכה. את כל אחיו ואחיותיו מינה לאבירים. השליט השלישי משושלת ג'ונוסטר העלה את עצמו לדוכס, ואת אחיו ובני דודיו לברונים. הם בתורם מינו אבירים לפי טעמם האישי. בדור הרביעי, מוראלן כבר הייתה העיר הכי גדולה בממלכה, וכל מיני דיבורים החלו לעלות על פני השטח... דיבורים פוליטיים.
אזרחי המעטפת פנו לדוכס וביקשו חומה, כמו זאת ששומרת על השכונות הישנות. לאחר משא ומתן הוחלט שהדוכסות תממן חלקית את החומה, וכל שכונה אחראית על הבניה והשמירה על חלק החומה שלה. כך נבנתה החומה השנייה מסביב למוראלן – ערבוב של סגנונות. כמו העיר עצמה. מוראלן הפכה להיות הבירה התרבותית, הכלכלית והחברתית של הממלכה.
השלמת החומה השנייה, לא מנע מאנשים נוספים להגר לעיר. הנמל שלה היה המפואר והרחב בתבל, וספינותיו הגיעו לקצוות הרחוקים ביותר ביבשת. השער אל הפייוויילד היווה אוטוסטראדה של עוברים ושבים, ובצדו השני התפתחה אף עיר מקבילה, אם כי לא מרשימה כמו מוראלן. דרכי מסחר נסללו לכל כיוון ולכל ממלכה.
עם הזמן ישובים קטנים צצו על הדרכים המובילות למוראלן, ממש מחוץ לחומות. מעבר למשלח ידם של העומדים בשלטון. כל כך הרבה אנשים נוספו לעיר ב-80 השנים האחרונות, שהברונים והאבירים בטירת ג'ונוסטר לא ידעו מה לעשות. לאזרחי המעטפת היה פתרון. שלטון עצמאי.

בעזרת האנשים המוכשרים ביותר מכל השכונות, חומה שלישית נבנתה מסביב למוראלן. חומה קסומה, אחידה, יציבה וחזקה. המרשימה ביותר שנראתה. חומה שרק אנשים רבים עם מטרה משותפת יכולים לבנות. באותו יום שבו הונחה הלבנה האחרונה על החומה, והוטל קסם ההגנה האחרון עליה, מעל טירת ג'ונוסטר הונף דגל חדש. העיר מוראלן הכריזה על עצמאות, וכעת היא עיר-מדינה.
הדוכס המליך את עצמו למלך, וקרא לעצמו על שם מייסד השושלת – ג'ונוסטר.
השלטון הסיר את ידיו מניהול היום-יום של העיר, והעביר את האחריות לנציגי השכונות.
בהתחלה הממלכה שמסביב לא הייתה מוכנה לשמוע על זה. שעיר תקום ותיקח חלק מהמנדט שלה? לעולם לא! צבא אומן, תכוניות תוכננו... אבל משהו מנע התקפה מבחוץ. יכול להיות שאלו הערים שבדרך שלא רצו שצבאות יעברו בחבל ארץ השקט שלהם. יכול להיות שהממלכה הבינה שמוראלן בנתה חומות, אבל לא סגרה שערים – המסחר בה עדיין שקק. והאמת? הוא היה טוב מאיי פעם! למה להרוג את הפרה, אם אפשר להמשיך לחלוב אותה?

וזה סיפורה של מוראלן. הגדולה שבערים.

דרגורן

New member
תענוג לקרוא
קבל מחיאות כפיים נלהבות

אהבתי מאד!
אשמח לשמוע עוד על המערכה, ככל שהיא מתקדמת

DDN

New member

מאוד נהניתי לקרוא.
כתוב מצויין, ומסקרן.
נראה כמו SETTING מגניב למערכה.