לחובבי Crimson וגם לאחרים

giloni

New member
לחובבי Crimson וגם לאחרים

הנני שמח להמליץ על האלבום Exilies של David Cross הכנר והמוזיקאי המוכשר של קרימזון מעידן Red, שיצא ב 1997. באלבום משתתפים, מלבד Cross, גם Robert Fripp, Peter Hammill, John Wetton, עם תרומת מילים של Pete Sinfield ועוד כמה מוזיקאים פחות מפורסמים אך לא רעים כלל (Paul Clark על גיטרה, למשל). כאחד שמעדיף במקצת את קרימזון של ימי התום (In the court, Lizard) על פני העידן האדום, אני דווקא מעריך את הכשרון של קרוס. מה שהוא עושה שם עם הכינור בקטע Fast, הוא קרימזוני לעילא ולעילא, אבל בלי פריפ. פה ושם יש כמה יציאות קצת שונות, כמו הקטע This is your Life עם ווטון כסולן - פחות חזק בעיני והקטע האינסטרומנטאלי Cakes של קרוס וFripp לבד, שנשמע כמו קטע אמביינטי שהיה מוצא מקום נוח יותר באלבמום של Eno. קטע חזק, שמעניק תחושה חזקה מאד של רטרו פרוגרסיבי, כמו שאני אוהב, הוא קטע הסיוםHere, בו מתגלה הוירטואוזיות של Cross במלוא עוצמתה. קטע הפתיחה Exiles הוא קרימזוני במקור ונכתב על ידי פריפ, ברופורד, ווטון, קרוס, פאלמר ג'ונס ומויר. אבל גולת הכותרת בעיני היא לשמוע את פיטר האמיל מזמר על רקע מקצב כמו אפריקאי בשיר הנהדר Troppo. בקיצור אלבום מעניין, עמוס בכשרון ומעל הכל הכנרות המחשמלת של Cross. מומלץ יקי

CaerBannog

New member
וואו!

עשית לי עכשיו ממש חשק לשמוע את זה, דיוויד קרוס ופיטר האמיל ביחד, נהדר... נשמע אלבום ממש מעניין... נ.ב אקסיילס היא הרצועה השלישית בלארקס טונגז...

קרימזון

New member
Exiles

דיסק אדיר, אני מחזק את דבריו של הקולגה שלי. פיטר סינפילד ההיפי הזה... כל פעם שאני נזכר בו עושה לי טוב.

למעלה