לחובבי הנוסטלגיה

לחובבי הנוסטלגיה

במוצ"ש הקרובה 28/12/02, בשעה 9 בערב תתקיים הרקדת נוסטלגיה בכפר המכביה. ההרקדה היא הסנונית הראשונה המבשרת על כך שבכל מוצ"ש האחרונה של כל חודש תתקיים הרקדה מעין זו באותו מקום ובאותה שעה. בהרקדת הפתיחה ירקידו וירקדו מיודעינו יום טוב אוחיון מהדרום, ירון מישר מהמרכז, ומשה אורון מהצפון. ואפרופו נוסטלגיה, ביום שלישי 31/12 תתקיים בהדר יוסף הרקדת הנוסטלגיה החודשית הקבועה, והפעם היא משתלבת להפליא עם סוף החודש וסוף השנה, ועם הנשיקה המסורתית בערב השנה החדשה. אז אם הריקודים לא מספיק מושכים, מי יכול לעמוד בפני פיתויי הנשיקה? ואם כבר מישהו טרח לקרוא עד כאן, ולא נלאה, אוסיף רק שבערב שבת, 3/1/03, מקיים אייל עוזרי מרתון בכפר המכביה החל משעה 21:30 אל תוך הלילה. ומי שהיה במרתון הקודם יודע כבר שהוא מחולק לריקודי מעגל וזוגות באופן שלא מקפח אף סגנון. במרתון יהיו כיבוד, שתיה, ו... הפתעה חמה.

mosbar2

New member
הרקדות בכפר המכביה

מחיר הכניסה למרתון בכפר המכביה ביום שישי 3/01/03 ולהרקדת הנוסטלגיה במוצאי שבת 28/12/02 של אייל עוזרי - 25 ש"ח בלבד.

נשיקת חצות אחת?

מי אמר שחייבים להסתפק בנשיקה אחת, והעיקר האיכות ולא הכמות.....

נשיקה אחת?

אני חייב להתנצל, אבל אני לא יכול להתאפק מלהגיב האם את מבטיחה תמורה הולמת יותר?

אך מה שחשוב עוד יותר הוא העובדה

שהריקודים הללו לא מאבדים מכוחם ויופים למרות ה"מבול" של הריקודים החדשים. הריקודים הותיקים שאנו מכנים "נוסטלגיה", קלים, פשוטים, נעימים. מה שאי אפשר לומר על הרבה ריקודים חדשים (לא כולם כמובן), שהם מסורבלים, מעמידים למיבחן בכל פעם מחדש את כישוריהם וכישרונם וגמישותם של הרוקדים. ואם רוצים לרקוד עם בן זוג שלא רגילים אליו אז מתחילות כל הצרות והתקלות של מרפקים, מכות בפרצוף, עיקומי ידיים וכו´ :). אשרינו וטוב לנו שישנם שמקפידים לשמור על מסורת הריקודים הישנים, במקום ששם החל הכל. גם אם המניעים שלהם אינם בדיוק שימור הריקודים הללו, בכל מיקרה אנחנו יוצאים נשכרים מכל זה. שבוע נעים לכולם.

הלואי והיו מלמדים...

הלואי והיו מלמדים ריקודים ישנים בקצב בו מלמדים ריקודים חדשים. לפעמים אני בא ורואה הרקדות נוסטלגיה, וממש מתעצב שאין מקום שבו אפשר ללמוד אותם בצורה מסודרת, או שבחוגים "הרגילים" ילמדו, ואפילו ביעף ריקודי נוסטלגיה. אלו ריקודים יפים, עם שירים שעליהם גדלנו... וחבל שלא יהיו נחלתו של ציבור רוקדין גדול יותר

לשימחתי זה קיים אבל לא בקנה מידה

גדול כפי שאני ואתה היינו מקוים. תופעה חדשה ומבורכת, בהרקדות בהן אני רוקדת, שמזכירים ריקודים ישנים שהם בגדר נכס. וישנם מרקידים הדואגים לשלב ריקודים ישנים לצד החדשים. כך הרפרטואר משתנה מדי שבוע ואין חזרה מונוטונית על אותם ריקודים. ולנו הרוקדים הברירה לבחור בחוגים אלו. ושמחה לראות שישנם עוד מי שחושבים כמוני.

בבקשה

ישנה הרקדת נוסטלגיה קבועה בכל יום שלישי בבית ההסתדרות בקרית חיים מערבית. המרקידים משה אורון ויאיר בינו. אחת - נעימה שאתה ודאי מכיר בקרית טבעון בכל יום שני. יאיר משלב הרבה ריקודים ישנים ברפרטואר שלו. ותופעה חדשה במסריק ובאלונים, שם המרקידים מזכירים ריקודים ישנים לצד ריקודים חדשים, וזה הולך וגובר. ושמעתי שגם בשער העמקים, שם לא הייתי. אז לא יכולה לחוות דיעה. אם תרצה פרטים יותר מדוייקים אשלח במייל אישי. והסיבה ברורה.

שילוב מנצח

לפני שבוע הייתי בהרקדה שבה לימדו בסיבוב הראשון של הזוגות ריקוד ותיק, ובסיבוב השני ריקוד חדש יותר... אולי זה קצת מעמיס, אבל השילוב הזה מבטיח רבות

בת כרמל

New member
נפתח חוג ללימוד ריקודים נוסטלגים

מיכל אהרון פרסמה כאן בתחילת החודש כי בינואר יתחיל חוג חדש ללימוד ריקודים נוסטלגיים, אז יש תקווה. היא שלחה לי מסר אישי עם פרטים נוספים: החל מתאריך 7.1.03 בימי שלישי בשבוע. אולם האירועים בית קזנצ´י, רמת אביב, רידינג 38, ת"א. אולם ממוזג. מתחילים 10:30-9:00, הרקדה עד אחרי חצות, חניה, כיבוד ושתיה חינם... להתראות

למעלה