לחברי הפורום

yoavl1

New member
הסטטוס קוו הוא אכן פחדנות לדעתי

דוד בן גוריון אמנם נחשב בעיניי כגדול המנהיגים, אבל הסכם הסטטוס קוו נועד אך ורק כדי להקים מדינהכ מו שצריך. זה כמו שעראפת יבטיח לחמאס דברים כדי להקים מדינה בשקט ובתמיכתם. אין דבר וחצי דבר בסטטוס קוו שמורה על פשרנות מצידם. אלא רק מצידנו, החילוניים.

EverMan

New member
יואב , לא היה צורך לריב

בזמנו על המצב. כולם הסכימו שזה מאוד הגיוני. זו הייתה פשרה דיי הגיונית ומתונה למדי בהתאם לטיבה של המדינה ואין בה כל רע.

yoavl1

New member
אבל איפה הפשרה?

נישואים רק דתיים. כשרות. שבת. איפה הפשרה בדיוק?

EverMan

New member
שלטון תורני , כל חוקי התורה הם

חוקי המדינה , אכיפת שמירת דת בצורה קיצונית (אשכרה סטייל איראן). כפיית הדת באופן מילולי.

CANDY MAN

New member
תלמד אזרחות או שתשתוק!

כתוב במפורש שהסטטוס קוו נקבע כדי שיוכלו להקים מדינה בשקט ומהר ושלא יווצרו חיכוחים עם החרדים... זה היה מתאים לאז וזה אפילו היה צודק... אבל היום? זה פשוט פחדנות לשמה!

EverMan

New member
למדתי אזרחות יותר ממך ככל הנראה.

ההבדל ביני ובינך שאתה רואה זאת כפחדנות , אני רואה זאת כפשרה סבירה. זה ההבדל ביני ובינך. אני לא רואה צורך לכפות דברים על משהו של כל העם. זה נכון במאה אחוז שמקומות ממלכתיים ינהגו בכבוד בדתיים ויהיו כשרים ! אני גם רואה לנכון שאדם דתי יוכל לעבור באגד ולא יכריחו אותו לעבוד בשבת. זה ההבדל בינינו , שאני לא חייב לנצח , אני מוכן שיהיה פשרה בשביל שלכולם יהיה טוב.

CANDY MAN

New member
אני מציע אלטרנטיבה... ואתה?

איך בדיוק אתה "מתפשר" כאשר אתה קובע חד משמעית שלא תיהיה תחבורה ציבורית בשבת? מילא היית אומר שלא תעבור תחבורה ציבורית בירושלים ובבני ברק ובישובים שחיים שם חרדים... זה נקרא להתפשר! אבל איך זה קשור אלייך? אם היית אומר שלחיילים תיהיה אפשרות לאכול כשר או לא זה נקרא להתפשר! אבל להחליט חד משמעית? ממש התפשרות! אם היית אומר שבתי הספר החילוניים ייזכו ליחס שווה לאלו החרדים הייתי אומר סבבה! הידד לחינוך החרדי... אבל במצב היום? איפה ההתפשרות? ונישואין אזרחיים בכלל זה משהו לא נורמאלי! במקום שמי שירצה יוכל להתחתן נישואין אזרחיים הם כופים עלי נישואי דת... בקיצור, אין פה שום התפשרות! יש פה פחדנות לשמה להתעמת עם המגזר החרדי וזה נמאס! פעם זה היה הגיוני כי היה חבל לסכסך את המדינה לפני שעוד קמה... אבל היום? היום הגיע הזמן לשנות!

EverMan

New member
איך זה קשור אליי ?

איך זה קשור אליי ? דתיים גם עובדים באגד ? שגרים בת"א , בכרמיאל וכו´ ? זכותם לא לעבוד יום שבת ? בדיוק כמו שזכותי ? אדם דתי לא יכול לאכול אם המטבח הוא לא כשר. אתה יכול לאכול אם המטבח כשר. נקודה. בגלל זה זה פשרה. וכן , אמור להיות שוויון בבתי ספר. אין כל קשר לסטטוס קוו. בקיצור - אתה מעדיף לצרוח מאשר להבין.

CANDY MAN

New member
אני צורח? אני רק רוצה שיוויון!

להבין? מה יש להבין? אני מבין שמיעוט דתי משתלט לי על החיים זה הדבר הכי מובן פה... העניין הוא שאני לא רוצה להשתלט להם על החיים... אני רוצה לחיות בדרך שונה משלהם ולת להם לשמור על הדרך שלהם. בקשר לנהגי אגד הדתיים: מכיר את החוק שאסור לפטר אנשים במילואים? מכיר את החוק שאוסר לפטר אישה בהריון? בדיוק ככה אפשר לעשות חוק שלא מכריח מישהו לעבוד בשבת! מי שירצה ולא יהיה איכפת לו יתאפשר לו לעבוד בשבת... מה רע בעוד קצת פרנסה? בקיצור, אתה מפחד ולכן אתה מפחד להיכנע ומעדיף לחיות תחת כפייה... אני ועוד רבים מתומכי שינוי אומרים שנמאס לנו מהכפייה... אבל מה זה יזיז לך... אתה גם ככה תעדיף לצעוק כמו ילד מפגר "שינוי שונאת חרדים"... ככה עשית וככה תמשיך לעשות...

EverMan

New member
יופי , אז לא יוכלו לפטר אותו

אבל אתה תרוויח עוד יום כסף ? מה עוד , שגם לך מגיע יום מנוחה בשבוע. זה חוק סוציאלי לחלוטין. אתה הרי יודע למה זה יגרום ! שלא יקבלו דתיים למקומות עבודה ! וגם לי בתור חילוני מותר לנוח ביום אחד בשבוע ! מפחד ? לא. אני להבדל ממך לא שונא את הדת ולא מתייחס אליה בצורה מגעילה. אני להבדל ממך מוכן ללכת לפשרות. אני להבדל ממך לא חושב שאני היחיד שצודק בעולם. אני מפחד ? לא ! ואני בהחלט מוכן לריב בקרבות הנכונים. כמו חוק טל , וכמו זה שהם לא עובדים , וכמו ברוכות ילדים. אבל הסטטוס קוו בהחלט לא דבר פסול. אבל אתה מעדיף לדמגג ולקלל.

yoavl1

New member
מה נסגר איתך ענבר?

התחלת להצדיק את הכפייה הדתית בגלל שאתה מתעב את שינוי? גם אני לא רואה את טומי לפיד כאופציה, אבל יש גבול. אם גם לקנדימן מגיע יום מנוחה בשבוע, זה הוא ייבחר. לא אתה, לא שרון, לא ביבי ולא אף רבי! בנוגע לפשרה, זה הכל עניין של הסתכלות. אם החילונים יחליטו שהדתיים גם צריכים לאכול חזיר ולנסוע בשבת, זו תהיה כפיה חילונית. ואז זו נקודת המוצא שצריכה להיות לפשרה שהיא - איש באמונתו יחיה. זו פשרה.

CANDY MAN

New member
עזוב, הוא מעדיף להיות שמן ולא לזוז.

נוח לו שמחליטים בשבילו מה לעשות, נוח לו שכופים עליו חוקים דתיים... מה איכפת לו שיש אנשים שלא מאמינים בדת... מה איכפת לו שיש אנשים שנדפקים מהכפייה (כולל הוא עצמו ממש בלי שהוא יודע)... ענבר לא מאמין בשיקול דעת... הוא לא חושב שאנשים יכולים להחליט בעצמם מה טוב להם... ענבר מרובע... ועם מרובעים אין מה לדבר... איש באמונתו יחיה זאת קללה בשביל ענבר... החופש המדהים הזה שיש במשפט גורם לענבר חלחלה.. טוב שהוא מיעוט בארץ הזאת...

EverMan

New member
איש איש באמונתו יחיה זה הבסיס

של האמונה שלי. אבל אתה מעדיף לפגוע בהם בכל תחום. אתה היחיד בעולם ולך אכפת רק מה שפוגע בך. אל תדבר איתי על שמנות , כי אתה בנתיים רוצה שכולם יזרקו את האוכל ששייך לכולם אך ורק לפה שלך !

CANDY MAN

New member
למרות שנמאס לי כבר לכתוב את זה...

אני אינני הולך לפגוע בחרדים בשום תחום! אני לא מכריח אותם לעשות כלום (חוץ מלהתגייס לצה"ל שזה לגטימי) ואני לא מתכוון לכפות עליהם כלום! מה שאני רוצה זה שתיהיה לי זכות לבחור דרך שונה משלהם! הם יתחתנו נישואין דתיים ואני אזרחיים! הם ישארו בבית בשבת ואני אוכל לנסוע בתחבורה ציבורית תו התחשבות בהם לא להתקרב לאזורים שיש בהם אוכלוסייה חרדית! הם יקבלו כספים לישיבות שלהם אבל אותו סכום כסף בדיוק!!!! צריכים לקבל גם המשרתים בצה"ל! שים לב שאין לך מה להגיב על שום דבר שאני כותב! אתה כל הזמן טוען שאני חסר התחשבות אבל ת´אמת שאני הכי מתחשב בעולם! אני לא אומר לעשות דברים רק בדרך שלי כי אז אני יהיה בדיוק כמוהם! אני אומר בואו נציע אלטרנטיבה וכל אדם יחיה לפי אמונתו!!!! אתה סתם מנסה לטחון מים כי הרי אין לך טיעונים אמיתיים נגד מה שכתבתי.. שזה בערך הדבר הכי הוגן בעולם!

CANDY MAN

New member
איפה הפשרה למשל בכך ש...

שאין תחבורה ציבורית בשבת? או בכך שיש איסור על נישואין אזרחיים? או פשרה בזה שהחרדים לא תורמים כלום למדינה! לא בצבא לא במשמר האזרחי ולא בשום דבר! אם פשרה כזאת מי צריך פשרות...

מעניין, מאוד מעניין...

לך תוכיח, בעוד אלפיים שנה, שהייתה שואה. גם אז אנשים יגידו.... שואה? מה זה בכלל שואה? סתם המצאה של היהודים. כבר היום יש כאלה שאומרים את זה. הפואנטה במה שאמרתי היא שהתנ"ך הוא לא סיפור ולא אגדה. חפירות ארכאולוגיות מוכיחות סיפורים רבים מהתנ"ך (מנסרת סנחריב, לדוגמה, ספר מלכים ב´) ולכן, לדעתי, מספר סיפורים בתנ"ך נועדו להעביר מוסר השכל, והשאר- אמת. נכון שאי אפשר להוכיח שהתנ"ך אמיתי, כי עברו אלפי שנים מאז, ובימי קדם לא היו חומרים לשימור עתיקות וכו´, אבל תזכור שבעוד 2000 שנה מעכשיו אף אחד לא יוכל להוכיח שהייתה קיימת מדינה בשם ישראל, במקרה וזו תיחרב חלילה וחס.

CANDY MAN

New member
איזה השוואה לא קשורה....

איך יידעו שהייתה שואה? יש מאות אלפי עדויות, יש סרטים, יש ספרים, יש תיעוד, צילומים ובקיצור, יש את כל "ההוכחות" הנדרשות... אלו שמכחישים את השואה אלו אנשים אנטישמים שיודעים בברור שהייתה שואה כי הם לא עיוורים אבל הם מעדיפים להכחיש זאת בגלל השנאה שלהם או הבושה... תלוי מי המכחיש. במקרה של התנ"ך יכול להיות שיש סיפורים שמבוססים על דברים אמיתיים אבל איך זה קשור לכל שאר הסיפורים הבדיוניים שאותם מתרכזים ללמד אותך... יש הוכחות שה´ ברא את העולם או את האדם? יש לך הוכחות שכל ההתגלויות של אנשים "לאלוהים" לא היו כל מיני אנשים שלקחו יותר מידי גראס? הרי זה הכל בולשיט! לא מציאותי! ואין קשר בין סיפורי האלוהים לסתם סיפורים שיכול להיות שאכן קרו... לכן התנ"ך הוא סיפור אגדה נחמד עם מוסרי השכל נחמדים אבל חוץ מזה אין שם יותר מדי חוץ מעבודה בעיניים...

הייתי מסביר לך...

למה הטרנספר הוא הכי מוסרי שאפשר, וגם מפרסם פה מאמר שמונה 10 סיבות למה אסור לתת לפלסטינים מדינה על גדת הירדן המערבית. אבל את המאמר כתבתי בבית של דודה שלי על המחשב שלה וזה קצת בעיה, כשאהיה אצלה שוב אני אעלה את זה לכאן. תראה, אוטובוסים בשבת צריך, אך אסור יהיה להכריח נהגים לעבוד בשבת. זה אחד. שתיים, מקובלת עליי הפשרה של לא להתקרב לאזורים חרדיים. 3. אני עדיין חושב שהמוסדות הציבוריים צריכים להיות סגורים בשבת. השבת צריכה לסמל משהו ולייחד אותנו משאר העמים, לכן הכל צריך להיות סגור. אוטובוסים- אין בעיה.

למעלה