לחברי הפורום שלום

רן נקש

New member
לחברי הפורום שלום

שמי רן נקש ואני משרת בקבע בתפקיד ראש מדור קרב מגע בצה"ל. את ההודעה הזו אני מפנה למאמנים ולצעירים לפני גיוס העוסקים באומנויות לחימה אשר מעוניינים לשרת בתפקיד מדריכי קרב מגע בשירות הצבאי שלהם. אני מדבר על שירות בבה"ד 8 (וינגייט). אני מחפש מדריכים שיוכלו להדריך בשני מסלולים: 1-מדריך קרב מגע בבה"ד 8 אשר עובד עם כל קבוצה שמגיעה מהשטח והטובים שביניהם מעבירים את קורסי המדריכים. 2-מדריך קרב מגע ששייך לצוות חוץ.מדריכים אלה מסתובבים בכל הבסיסים בצבא ומעבירים אימונים לכל היחידות (בעיקר יחידות לוחמות) זהו תפקיד מאוד אטרקטיבי שכן את/ה בא/ה במגע עם כל היחידות וזוכה לראות את צה"ל על כל רבדיו. דרישות התפקיד:צעירים לפני גיוס (עד חצי שנה לפני גיוס) ותיקים בתחום אומנויות הלחימה. ראש גדול וזיקה להדרכה. לפרטים נוספים ניתן ליצור איתי קשר ב 0544812664 רן

נצל"ש

שלום רן אני שמח על העובדה שאתה מנצל את בימת הפורום בכדי לגייס אנשים בעלי ידע וזיקה לתפקיד זה, בהחלט כאן המקום. במלחמה האחרונה עלתה בפלוגה בה אני משרת שאלת העברת הדרכות קרב מגע בסיסיות לחיילים הלוחמים במערך המילואים הקרבי. אינני מדבר על חומר מורכב אלא על בסיס קרב המגע-נקודות תורפה,מספר בעיטות ואגרופים בנוסף לקומבנציות בסיסיות. חשבתי לעצמי כמו שאתה פונה כאן למלשב"ים צעירים ,אולי כדאי לחשוב על פניה לעוסקים באומניות לחימה שנים רבות השיכים למערך המילואים הלוחם ותוך שנים מעטות יעברו את גיל 40 ויפנו את מקומם לסוסים צעירים. אסוף אותם, תעביר אותם קורס בבה"ד 8 ושיעבירו הדרכות לחילי החטיבה האורגנית בהם צמחו. תיתפלא איזה הענות תקבל,הצבא יקבל אנשים שיוכלו להעביר הדרכות ברמה גבוהה מאוד שיירתו במילואים בהתנדבות ויוכלו למלא להעלות את כשירות חילי המלואים בתחום זה. תודה על ההתיחסות ואשמח לכול תשובה.

רן נקש

New member
תשובה לרועי

נתת לי רעיון ואני אתחיל לגלגל אותו הלאה. אני יודע על מספר אנשי מילואים שהצטרפו לחיילים סדירים לקורס מדריכים. מבחינתי ככל שיהיו בשטח אנשי לחימה סדירים ומילואים מצבנו יהיה הרבה יותר טוב. אני אשמח לעדכן אותך אם יהיו התפתחויות בנושא.

ש מים

New member
ששת, חזור למציאות... ../images/Emo10.gif

לצבא אין תקציב לגיוס המילואים הללו.
(מנסיון. הוצבתי ביחידה מסויימת ולא זימנו אותי למילואים. נידנדתי וביקשתי והודעתי שאני מתנדב. ו... כלום! "אין תקציב למילואימניקים".)

במציאות שלי

עושה מילואים באותה פלוגת חי"ר כבר 12 שנה בן 34 ,סוחב את אותו מיקלע 30 יום בשנה בערך,(להוציא מבצעים ומלחמות) בערך באותה גיזרה, כמעט אותם האנשים, רק שבמונחים של הפלוגה בה אני נמצא אני כבר קשיש. התקציב אינו גדול הוא כולל ימי מילואים של מספר עשרות אנשים שאמורים להפלט מהמערכת, עלות הלימוד של אנשים מסוג אילו נמוכה מאוד מכיוון שהם עוסקים בא"ל באופן סדיר. ובמלחמה האחרונה טווחי המגע עם האויב היו לעיתים קרובים מאוד כך שהדבר ניראה נחוץ. אני סומך את אגרופי על רן שיקדם את הנושא ויחזור לפורום עם תשובה מוסמכת. רק לרענן פעם אני ורן דיברנו ביננו על בדים ויצא מזה כרטיס ההנחה לחברי הפורום. אולי מהרעיון הזה יצמח גרעין איכותי של מדריכים בוגרים שיוכלו הן להוות גיבוי למערך הסדיר והן להכשיר ולרענן את מערך המילואים הלוחם בתחום זה.

ננדין

New member
../images/Emo45.gifרעיון טוב ומבורך...

אני חושב שככל שיהיה יותר אנשי א"ל במערך הקמ"ג של צה"ל זה רק יטיב וישפר את המערך... רן -
בתפקיד החדש

שלום רן

אני בן 17 אני מדריך קראטה ובשנה הבאה אני מתגיס לצבא, אני לא ממש מבין בכל החילות ומה עושים בצבא. אני אשמח לדעת עוד קצת על הדבר תודה רועי

למעלה