לחברי הפורום כולם

רלמ

New member
תגובה שלי לרוב מה שקראתי פה בדיון..

קודם כל, צויין פה שאין לקפואירה תורת חיים פילוסופית משלה.. ובכן יש ועוד איזה יש מדובר כאן על כושר גופני ענק, על אקרובטיקה טובה, על מיומנות קשר עין והגנה עצמית ותקיפה, רואים הרבה ערמומיות בקפואירה, יש מין שובבות כזאת. עכשיו, עם כל מה שאמרתי עכשיו הכי בולטות תכונות שסותרות את זה - בולטת הצניעות, השליטה העצמית בעוצמה, השליטה במחשבה של היריב, הטעיות חכמות. צויין פה שקפואירה זה קרב מדומה - לא בדיוק. מי שנמצא בקפואירה יכול להבין שיש את הרז´יונל וכדומה, שזו קפואירה קצת יותר אגרסיבית. זו קפואירה שמתרכזת בבבבבסיס שלה בבעיטות גבוהות, בקשר עין חזק, וככה גם בהפלות בלי סוף. מלמדים אותנו איך להפיל, איך לתת בעיטה, איך להטעות. בקשר לעימות: בקפואירה אמנם לא מלמדים אותי איך ללכת מכות, וגם לא מלמדים אותי שיטות איך להתחמק מסכין ואקדח. אבל מלמדים אותי מיומנות של אבחנת עין ואינסטינקטים של לדעת איזו בעיטה עומדת לבוא אלי ולאיפה, איזה אגרוף הולך להשלח אלי - ועם זאת: איך להגן על עצמי, איך לנצל את הכח של היריב שלי כנגדו. איך אני אפיל מישהו שרץ לכיווני (זה לא כזה בעיה). כשאני נמצא בעימות (מה שלא קרה לי כבר המווווווווווווון זמן) אני מאמין שאני אדע איך להתמודד איתו, אבל אני לא חושב שאני אתחיל לעשות ג´ינגה כמו מפגר למול היריב (יודעים מה זה?) אני גם לא אשתמש בקפואירה בשביל להוריד אותו. אבל מה שכן - אני בהחלט הולך לנצל את המיומנותצ שאנחנו לומדים. בקפואירה אנחנו לא תורת לחימה, אנחנו אמנות לחימה (יש הבדל) אנחנו שומרים על מסורת שכמובן החלה בברזיל. אני עושה קפואירה לא כדי להגן על עצמי במצב של עימות, אני עושה קפואירה כי אני נהנה מזה. אני לא אערב את הדבר שאני נהנה ממנו בעימות, כי זה רק יהרוס לי את ההנאה. כמו שאמרתי בהתחלה, אחת התכונות של קפואריסט טוב, זה צניעות. אנחנו נילחם בקפואירה רק בקרב מאורגן, בתוך הודה, כשקפואריסט נלחם בקפואריסט, ולא ג´ודואיסט נלחם בקפואריסט. מהידע האישי שלי - אם מורה לאמנות לחימה כמו קראטה או קונג-פו ישמע שתלמיד שלו השתמש באמנות לחימה בכוווווונות רעות לגבי מישהו, הוא יכעס מאוד מאוד. אני צודק? עמי

רלמ

New member
זה בנושא על קפואירה

משומה לא התחבר לי לשרשור.. עמי

יניב ה

New member
לחברי הפורום כולם

קפואריסטים ולא קפואריסטים. אני חש צורך להסביר כמה דברים על השיטה ובמיוחד לאור הצורה בה היא יוצגה בעת האחרונה. קראתי את ההודעות האחרונות ולמרות שאיני מתנגד להקמת פורום מיוחד אני חושב שיהיה זה הפסד גם לקפואריסטים שכן מעוניינים ללמוד ולהתעניין בתורות אחרות וגם לאנשים השונים שאינם עוסקים בתחום. קפוארה הגיע למערב רק ב1970 (30 שנה הן פרק זמן קצר עבור אמנויות לחימה לדעתי) ולארץ רק לפני 12 שנה (כן אני יודע שדניאל סלע בא עוד לפני אבל זה לא תפס באותה תקופה), פרק זמן שלדעתי הוא קצרצר ביותר. מה לעשות רוב הקפואריסטים בארץ עדיין לא הבשילו דיים כדי לייצג את התורה. למען האמת רובם עדיין לא למדו אותה. קפואירה היא אמנות בעלת פילוסופיות רבות ולא אחת ולכן אין אני יכול להביא דוגמא מובהקת לאחת (יש הרבה מאמרים מעניינים בגוגל, אני מצרף לינק של אתר אהוב עליי במיוחד ובו יש מידע הן על היסטוריה והן על פילוסופיה. אני כן מאמין שיש לקפואריסטים מה לתרום לפורום זה (כפי שאני מאמין שפורום זה יכול ותורם לי כקפואריסט). אבל אכן יש גבול. ולכן אני מבקש מחבריי לקפוארה לרסן מעט את תגובותיהם ומשאר חברי הפורום לגלות סובלנות. כלפי האמנות עם לא כלפי חלק מהעוסקים בה. תודה על ההקשבה. יניב

zakomea

New member
סתם תוספת...

רק שתדע יש לך טעות קטנה, הקפואירה בארץ כבר יותר מ15 שנה, אני יודע כי המורה שלי הביא את הקפואירה לארץ לפחות את אבאדא כשהוא הביא את מאסטראנדו קאמיסה לארץ ומאז והוא (המורה שלי לא קאמיסה) מלמד בארץ קפואירה. סתם הערה חביבה...

אסף2

New member
תודה על התיקון

האמת למיטב ידיעתי קפוארה עוד הגיעה לארץ לפני זה (בערך 30 שנה כמדומני) ע"י מורה בשם דניאל סלע אבל לא תפסה בכזאת התלהבות באותה תקופה. חבל. אני יודע שבאבדא יזאק זה המורה הראשי בארץ כי אני למדתי אצלו שנה וחצי. קמיסה עד כמה שידוע לי הוא המייצג שמעל יזאק. דרך אגב. איך יזאק מרגיש כיום? (אני זוכר כי סבל מבעיות גב בתקופה שהתאמנתי אצלו ואני מלא תקווה שהחלים).

יניב ה

New member
סליחה

נכנסתי על שם של חבר לעבודה בטעות. ההודעה הקודמת היא שלי.

לא ה"מה" אלא ה"מי" ...

יניב: כתבת מאוד יפה ואני מזדהה עם כל מילה. אינני איש קפואירה ואינני בקיא בשיטה. אם זאת: טרם ניתקלתי ב"שיטה רדודה" - אלא רק ב"מתאמנים רדודים". חקור את שיטתך לאורך שנים ותמצא בה את כל הרבדים והמרכיבים שאתה מחפש. הסיבות הן שתיים: הראשונה היא עצם העובדה שהשיטות יוסדו והתפתחו ע"י אמני לחימה רציניים ובעלי עומק שהשקיעו בהן מפעל חיים. שנית: כל פעילות אליה תביא את ערכיך ותפיסת עולמך, תחזיר לך תשואה על ההשקעה... עכשיו: אם זה לא ה"מה" (קרי- השיטה) אזי זה חייב להיות ה"מי" (קרי - המתאמנים). יש כאן נציגים ממגוון שיטות ובקשת גילאים נרחבת, כולל חבר´ה צעירים. עצם העובדה שהם צעירים ומתלהבים, יכל להכניס פילפל לפורום ואני רואה בזאת ברכה כל עוד נשמרות מידות טובות של התנהגות...

WhiteBear

New member
*אפצ´י* ניכנס לי פלפל לאף ../images/Emo6.gif

אבל בלי קשר, חקור את שיטתך לאורך שנים ותמצא בה את כל הרבדים והמרכיבים שאתה מחפש. אני לא בטוח שאתה צודק, נירמז פה שכל השיטות מביאות ב"סוף" לאותה הנקודה... אתה חושב שזה המצב

אתם באמת כל כך בטוחים...? ../images/Emo8.gif

רב אמן בקפוארה, רב אמן באייקידו ורב אמן באגרוף תאילנדי מגיעים לקרנבל בריו, ו"נלחמים" על ליבה של יפהפיה מקומית... יש לכם ספק מי יזכה?

הדוגמא שלך לא משהוא, אבל ...

יש רק הר אחד, אילן! אילו הן הדרכים אל פיסגתו שמגוונות. מי שסובר שלא, חוששני כי לוקה בחוסר ידע / הבנה על אופיין וטיבן האמיתי של אומנויות הלחימה.

ועל כך אני יכול לומר 2 דברים:

1) ההודעה עליה הגבת היתה בדיחה-לשמה, לא דוגמה לשום דבר (ובטח לא חיווי דעה על אמנות לחימה כלשהי). אבל אולי זו באמת לא בדיחה משהו... 2) אני דווקא כן סובר שהדרכים אל פסגתו של ההר הן מגוונות. זה לא מוריד מהעובדה שאני בהחלט לוקה בחוסר ידע ובחוסר הבנה על אופיין וטיבן האמיתי של אומניות לחימה.

יניב ה

New member
אני מסכים

וכפי שכתבתי כאן בעבר. רוב הקפואריסטים בארץ עדיין לא הבשילו. שלא יהיו כאן טעויות גם אני עדיין קטונתי מלהבין את כל השיטה אבל. יש להבין שקפואירה בתור אמנות ראוותנית מושכת בד"כ אנשים צעירים ותוססים שלא תמיד בשלים עדיין לייצג את השיטה. כל מי שיש לו תלמידים מתחת לגיל 15 מכיר את ההרגשה שלא כל התלמידים מגלים עניין אמיתי בתורה. אין מה לעשות בגילאים אלו עדיין אדם יותר מחפש דבר "מגניב" ולא דרך חיים של ממש. אני לא מתפלא לגבי חלק מהתגובות שנכתבו כאן בפורום והייתי שמח לראות כאן אנשי קפואירה משכבות יותר מבוגרות שאולי יכולים לתת הסברים יותר טובים על השיטה ולהשתתף יותר בדיונים (למרבה הצער רוב אלו שאני מכיר נוטים לפחד ממחשבים). רק לפני שמישהו יתחיל לטעון שה"תרח הזקן" שונא צעירים. אז גם אני שמח לראות כאן אנשים משכבות גיל יותר צעירות אבל אני לא יכול להתכחש לעובדה שהיו כאן כמה הודעות בעלות תוכן לא נאה בזמן האחרון. בתקווה שבעתיד גם מבוגרים יותר וגם הצעירים יותר יתרמו אחד לשני (אני מתחיל להשמע כמו אם פולניה...) יניב

אני מצטרף להבעת התקווה שלך ../images/Emo45.gif

שקפואריסטים ישתתפו ויתרמו לפורום דברים יפים ומעניינים כמו שאתה עצמך כותב. איפה היית עד עכשיו?!

יניב ה

New member
הרשה לי להבהיר את עצמי

לא התכוונתי שאין בקפואירה פילוסופיה אלה שיש בקפואירה ריבוי פילוסופיות. הבאתי גם דוגמא לקבוצה שבה נלמד ערך מסורתי יחד עם התרגילים (ערך טיפה ניו איג´ בשבילי אבל עדיין). לדעתי קפואירה לא מכילה רובד ערכי אחד כי עם כמה רבדים שמועברים לתלמיד עם הזמן. עלינו לזכור כי אין ספרות עשירה של קפואירה (אף על פי שמצאתי כמה ספרים מעניינים בנושא) ולרוב המסרים מועברים בע"פ ממורה לתלמיד. עקב כך התפתחו סיגנונות רבים של קפואירה ופילוסופיות שונות ממורה למורה (תופעה דומה כמדומני יש גם באמנויות לחימה אחרות).

למעלה