לחברי הפורום היקרים

bogun

New member
לחברי הפורום היקרים

יש לי שאלה אליכם.כולם כמובן יודעים את שמו של המבצע של היטלר נגד ברית המועצות,ברברוסה. אבל מהגרם להיטלר לבחור דוקא את השם הזה,מי היה ברברוסה? אני יודעה שהיו כמה ברברוסות שהיו יכולות להשפיעה על הבחירה:היה הברברוסה הגנרל הימי התורקי,היה מנהיג ברברים גרמני שקראו לו ברברוסה,ואחרון חביב -היה גם קייזר ברברוסה. האם זה אחד מהחבר"ה האלה או מישהוא אחר. מצפה בקוצר רוח לתשובה.

bogun

New member
כן,גם אני נותה לכיוון זה.

תודה חבר,אבל אולי יש לך מקורות שאני יכול לדעת בטוח או שזה רק בגדר השארה? אני לא יודעה הרבה על הקיזר הזה,ואני אשמח אם אתא או מישהו יכתוב לי על מה הוא עשה ומה עשה הברברוסה הגרמני הברברי וכך נוכל לדעת למי הוא שאף.

hastings

New member
פרידריך הראשון ברברוסה

פירוש הכינוי "אדום הזקן". נבחר למלך גרמניה באמצע המאה ה 12. אחד המנהיגים הבולטים של אירופה באותה תקופה. היה פוליטיקאי מעולה ונחשב מנהיג צבאי מצויין. היה אמור להצטרף לריצ´רד לב הארי ומלך צרפת במסע הצלב השלישי, אך טבע בדרך (בדנובה אאל"ט), וכוחותיו שבו לגרמניה. גם לי ידוע שעל שמו נקרא המבצע. הוא נחשב לגיבור הגרמני הגדול של תור האבירות (מקביל בערך לריצ´ארד לב הארי בבריטניה), מה שמאוד מתאים לרומטיקה ולאתוס של הנאצים. האגדה מספרת שהוא יושב עם גיבוריו סביב שולחן הסעודה אי שם בשמים וזקנו ממשיך לצמוח. כאשר הזקן יקיף את כדור הארץ 7 פעמים, הוא יקום אתם לתחיה וישיב את תפארת גרמניה כקדם, אם לא למעלה מזה.

ברברוסה היה איש אשכולות מדהים

בכל קנה מידה, ובוודאי ביחס לשליט, והוא כונה עוד בחייו "פלא העולם". הוא אמנם היה קיסר האימפריה הרומית הקדושה שבתקופתו כבש צלאח א-דין את ירושלים, אבל סך הכל היה שליט מדהים, נאור, מרחיק ראות וחופשי מהרבה מאד ממשוגות זמנו.

bogun

New member
תודה רבה לכם

אז בעצם זה ברברוסה "הברברי".מעולה.זה חשוב לי הפרטים הקטנים האלה. תודה לכם על העזרה.

הברברי? לא יודע. מדובר במאה ה-12

שיא ימי הביניים. האיש לא היה איזה ראש שבט מרובינגי, אלא מלך גרמניה וקיסר האימפריה הרומית הקדושה.

bogun

New member
סוררי

טעות במספר.בקיצור אני כבר הבנתי על מי מדובר.העניין הוא שהימי הביניים זה לא התחום שאני מתמצא בו.אני רק עכשיו מתחיל טיפה להתעסק בזה,יש לך אולי ספרים טובים להמליץ?

hautpmann

New member
מציינים את היום הזה איפשהו בעולם?

היום לפני 61 שנים החל מבצע ברברוסה. מעניין אם מישהו בעולם מציין את היום הזה..

bogun

New member
מציינים,מציינים

אבל לא היום ולא את התחלת המבצע,אלא יותר נכון את סופו.

למעלה