לחברים שלום

לחברים שלום

בעת האחרונה זכיתי לפניות רבות מקרב קהל הרוקדים, הן חברים כותבים בפורום והן כאלה שאינם כותבים. הפניות הגיעו בדרכים שונות: על דפי הפורום, מסרים אישיים, טלפונים ושיחות בע"פ. לכל המתענינים הנני להשיב אני נמצא כאן ולמרבה השמחה חי, בריא, נושם ובועט. המנעותי מהכתיבה בפורום נבעה משיקולים אישיים שאין בכוונתי לפרטם בעת הזו. אי לכך אתייחס בהזדמנות זו לשני נושאים השייכים לפסטיבל כרמיאל שהסתיים זה לא מכבר ולמיטב זיכרוני טרם קיבלו התייחסות הולמת במסגרת זו. האחד הוא מופע ה"אימים" של הלהקה הקנדית בהיכל התרבות, שלמען החברים אזכיר כי הופיעו בלבוש אדם וחוה. עיון מוקדם בתוכניית הפסטיבל הביאני לחשוב כי למופע שכזה יש פוטנציאל רב וכדאי לצפות בו שכן הוא עשוי להיות חידוש מרענן בפסטיבל. במסגרת המופע זכינו לחווית ריקוד בלט מודרני של שלושה גברים ערלים ובחורה אחת בעלת תספורות איכותיות שחברה אליהם. הריקוד כלל קפיצות קרב עם תנועות סופר עצבניות לצלילי מוסיקה קלאסית של צ'יקובסקי שלמיטב הבנתי לא התחברו כלל ועיקר. הקהל זכה להזדמנויות רבות של פוזיציות שהפנו איליו את ישבנם של הרקדנים, כך שלא ניתן היה להחמיץ ולו פרט אחד מפרטי ישבנם (לרבות הטחורים). תנוחות רקטומליות אלה נחנו במקרה הטוב בחוסר אסטטיות בוטה ובהרבה חוסר טעם. לא אטעה אם אקבע כי הקהל באולם ששילם במיטב כספו גילה בגרות ראויה לציון ומחה מחאה שקטה בעטיו של המופע הגרוע ועד מחצית משכו של המופע התרוקן האולם עד כדי מחציתו. לא נותר לי אלא לקבוע כי אותו גורם האמון על קביעת התוכנית האומנותית והזמנת הלהקות האורחות שגה שגיאה חמורה וראוי שיתן על כך דין וחשבון. הנושא השני קשור בהרקדות שהתקיימו במתנ"ס במהלך הפסטיבל. עקב העובדה כי הנני מדיר רגלי ממגרשי הטניס שאינם ראויים לשמש כמשטח הרקדה, בחרתי מאונס לרקוד על ריצפת הפרקט של המתנ"ס. זאת למרות הצפיפות, המחנק, הסירחון ועומס החום הבלתי נסבלים. אי לכך זכיתי להשתתף בהרקדות ריקודי העמים והנוסטלגיה שהתקיימו שם. ראויה לציון גרוע במיוחד הרקדת ריקודי הנוסטלגיה שהתקיימה בלילה האחרון משמע ביום חמישי. בהרקדה זו נטלו חלק המרקידים דני בן שלום וירון מישר מיודעינו שלמיטב הבנתי עשו כמעט את כל השגיאות האפשריות ובכך גרמו לרוקדים רבים לעזוב את האולם בשעה מוקדמת יחסית. ראשית, רשימות ההרקדה לא נבחנו מראש כראוי וכללו ריקודים רבים שנרקדו כבר אף באותו היום ובאותה הרקדה. הרקדת הנוסטלגיה כללה ריקודים שונים שאינם ריקודי נוסטלגיה אלא ריקודים של העת האחרונה. ירון מישר החליט כי ראוי להתחיל את פרק הרקדת הזוגות שלו בריקודי זוגות בקבוצה ולא במעגלים, דבר שנשמעה עליו ביקורת לא מעטה. בחירת הריקודים שהושמעו נבנתה בצורה שגויה שכן במקום לפתוח בריקודי נוסטלגיה שהם נחלת רבים מהרוקדים ולעבור לריקודים מיוחדים בשעה מאוחרת, נראה היה כי המרקידים מתחרים בינהם מי יתן ריקודים נדירים יותר שידועים רק למעטים. הנ"ל היה נכון גם בהרקדת ריקודי העמים שנערכה על ידי יהודה, אם אני זוכר נכון את שמו, והיא כללה ריקודים בלקניים/יוונים רבים ולא גיוונה בריקודי עמים אחרים. בהרקדה זו נהנו ליטול חלק בעיקר אלה המשתתפים בחוג נוע-עם בתל אביב ואילו אחרים נאלצו לצפות מהצד ולכבוש את תיסכולם. אז רבותי המרקידים, המפיקים והמארגנים, אנא הרשו לי להזכירכם מדובר בפסטיבל המוני ולא בהרקדה ייחודית וכדאי לקחת גורמים אלה בחשבון.

בד"כ איני נוהג לענות להודעות מסוג

זה אלא שהפעם אתה מציין עובדות מופרכות ולכן רק אציין את העובדות: 1. ריקודי הזוגות שנוגנו בחלק שלי היו כולם ריקודי זוגות במעגל. לא היה אפילו ריקוד אחד של "זוגות בקבוצה (מה שאני מבין שאתה מתכוון לזוגות עם הפנים למקור המוסיקה) - לא בהתחלה, לא באמצע ולא בסוף. 2. לא היה אפילו ריקוד אחד שחובר לאחר שנות ה-90 ורובם המכריע היו משנות ה-70. 3. אין אפשרות לסנן ריקודים אשר "נרקדו כבר במשך היום" חוץ מזה שאתה טוען (ודי בצדק) שרצוי לשים ריקודים המוכרים לרוב הקהל. נכון (וכאן זה המקום היחידי בו אתה צודק) שלא נוהלה רשימה מסודרת של "מה כבר נרקד בערב זה" ולכן היו הרבה ריקודים שהתחלתי לנגנם והורדתי מייד כיוון שנאמה שכבר נרקדו (מה שמעיד על טעם טוב של קודמיי
). לא אאשים אחרים בחוסר רישום מדוייק של תחילת ההרקדה, אך לי לא היתה כל דרך לדעת זאת לבדי.

ירון מכובדי

תשובתך אינה ראויה למענה, שכן הכחשת מציאות על ידך אינה הופכת את דברי לעובדות מופרכות. מכיוון שחרגת ממנהגך והשבת לדברי בניגוד לעמדתך שלא להשיב להודעות מסוג זה הרי אעשה כך גם אני. בקשר לריקודי בזוגות בקבוצה אכן הבנת נכון והתכוונתי לריקודי זוגות עם הפנים למקור המוסיקה ולמרות דבריך הרי שכן השמעת בתחילה ריקודים כמו: "ימין ושמאל" "אילו ציפורים" ואחרים שאם אתאמץ אף אזכור את שמותיהם וניתן לאמת זאת אצל נוכחים נוספים. באשר לטענתך שלא היו ריקודים שחוברו לאחר שנות ה-90 קרי 1999, האם אלה לדעתך ריקודי נוסטלגיה? הצלחת לגרום לי לחייך. קביעתך המלומדה כי אין אפשרות לסנן ריקודים שנרקדו כבר במשך היום, הטענה שאף אתה גורס כי יש בה "צדק" אינה אלא מחדל של המרקידים והמפיק שלא טרחו להכין שיעורי בית ולהצליב רשימות השמעה. עובדה זו אינה מצביעה על התייחסות רצינית ואחראית לפעילות וכדאי שמבלי להאשים אחרים תיטול אחריות ולו חלקית למחדל זה.

כיוון שאני נוטה להאמין

שאתה דובר אמת, לא נותר לי אלא להגיע למסקנה היחידה האפשרית. אתה רואה מישהו אחר (אולי דני בנשלום ואולי מישהו אחר) ואתה קורא לו ירון מישר. מצטער, זו טעות בזיהוי. אין לי כל דרך אחרת לפרש את המידע השגוי שאתה מוסר כאן.

אז בוא ואספר לך סיפור:

ישד לי ידידה שעונה לשם טלי. היא רוקדת קבוע בחוגי הנוסטלגיה. כיוון שלא היה בידי רישום של הריקודים שנרקדו ורציתי לשים ריקודים בזוגות עם הפנים למקור המוסיקה (ימין ושמאל, בין נהר פרת, משעול הפרא וכו'), קראתי לה במהלך ההרקדה ושאלתי אם היו כבר ריקודים מסוג זה. תשובתה היתה חיובית וכללה את הריקוד "ימין ושמאל". לאור תשובתה ויתרתי לחלוטין על ריקודים בסגנון זה. אני שולח לך במסר אישי את מספר הטלפון שלה. אתה מוזמן להתקשר ולשאול (אנא בקש סליחה על שנתתי לך את מספר הטלפון שלה) ולאחר מכן חזור לכאן ובקש סליחה יפה, כמו גדול.

איתן ידידי.... האם הופתעת ?

ציטוט : הנושא השני קשור בהרקדות שהתקיימו במתנ"ס במהלך הפסטיבל. עקב העובדה כי הנני מדיר רגלי ממגרשי הטניס שאינם ראויים לשמש כמשטח הרקדה, בחרתי מאונס לרקוד על ריצפת הפרקט של המתנ"ס. זאת למרות הצפיפות, המחנק, הסירחון ועומס החום הבלתי נסבלים...... איתן, אני הופתעתי לראות אותך שם... לאחר שבחרת (בצדק לדעתי) לרשום טרם כרמיאל בפורום זה, את רשימת המפגעים של המתנ"ס הנ"ל. ו....לראות אותך "נשפך" בסאונת המתנ"ס המקומי... רוקד כאילו כלום, אוחז בבת זוגך הרקדנית ממטרו....ומוביל אותה בשבילי זיעה ודרך.... חשבתי לי אז...... מה לכהן בבית קברות ?

דב חביבי

כבר היו בעבר כאלה שגרסו כי לא תמיד נופלת לידינו האפשרות לבחור בין טוב ורע, לעיתים עלינו לבחור בין גרוע לגרוע. אכן האלטרנטיבה שבחרתי היתה כמלוא הנימה פחות גרועה מחברתה ולכן בחרתי בה. הרי האלטרנטיבה של לא לבחור באף אחת מן האפשרויות עדיפה פחות אם אתה נוכח בכרמיאל במהלך הפסטיבל. אכן נכון כתבתי על כך בעבר ואף בשרשור זה כי הצפיפות, הסירחון ועומס החום קשים היו ולמרות זאת בחרתי להנות מהריקודים ומבת זוגי שהיתה פרטנרית אולטימטיבית למטרה זו. אכן זכינו למחמאות רבות ולשבחים על ביצועינו, מחמאות שזורמות אפילו עד לעת הזו. לסיכום מתברר כי בחיים לא תמיד הולכים אנו רק לשמחות ולעיתים נאלצים אנו לבקר גם בבית הקברות. אגב אם אתה מכיר פסטיבל אחר או נוסף לריקודי עם בו התנאים טובים יותר ומשופרים אשמח לקבל את האינפורמציה ואני מבטיחך נאמנה כי אבחר בו. מאידך אולי ראוי גם לציין כי בשוליים ניתן היה לראות שיפורים קלים שאין זה מן הנמנע כי צעקתנו ושוועתנו עלתה השמימה ונשמעה באוזני העושים במלאכה. ניתן להזכיר כי בניגוד לשנים קודמות שובצו אנשי האבטחה לעבודה לאורך כל הלילה ולא נעלמו בשעה 02:00. כמו כן הופקדו עובדי נקיון לשירותים באופן רצוף וצמוד כפי שבא לידי ביטוי בשירותי המתנ"ס. הוספו תאי שירותים לאורכו של הרחוב הראשי של קרית הפסטיבל, אמנם בתשלום אך רמת הנקיון בהם שווה את התשלום. הוספו באולם המתנ"ס שני מאווררים תעשייתיים גדולים שתרמו את תרומתם הצנועה לאוורור האולם (יש צורך בעוד שמונה כאלה לפחות). למותר לציין כי מזג האויר החם במיוחד (מעבר לטמפרטורות הרגילות בעונה) תרם את חלקו ולא עשה חסד עם הרוקדים. איני יודע היכן אתה בחרת לרקוד אך אני מקוה שלמרות הכל נהנית.

כן... נהנתי מאד

ציטוט : איני יודע היכן אתה בחרת לרקוד אך אני מקוה שלמרות הכל נהנית. כן, נהנתי מאד ! אני מכיר את הפתגם האומר ש.."רף הציפיות הוא רף האכזבות". הפעם בחרתי להיות בכרמיאל כל שלשת הימים. לא שאין לי השגות על הנעשה שם, אך אני איני מצפה מעירייה שצריכה להשקיע משאבים בחינוך ובטיפול בבעיות אלפי תושביה, לשפוך את כל משאביה, על פסטיבל, שעם כל הכבוד לו, הוא נמשך רק שלושה ימים בשנה. אני לא בא לכרמיאל בשביל לרקוד, בשביל זה יש לי מגוון עצום של אולמות במרכז ארץ, מי כמוך יודע, אני רוקד כל שבוע באולם ומדריך חמישה כוכבים. בשבילי כרמיאל זה מפגש, זה אווירה, זה ארץ ישראל (אליהו גמליאל וחליל הרועים שלו) ועוד הרבה דברים יחודיים. גם לרקוד אני מספיק, אך כאמור, לא בשביל זה באתי עד כרמיאל.

דב שמחתי לשמוע שנהנית

מסתבר שכל אחד מגיע לפסטיבל בכרמיאל ובאמתחתו מטרות שונות. אם באת לפסטיבל למען המפגש, האוירה, ארץ ישראל ואחרים ולא במטרה לרקוד, יבושם לך. נראה לי כי למטרות אלה ישנם מקומות אחרים ואירועים אלטרנטיביים המייצגים את משאלותיך טוב יותר עשרת מונים והתנאים בהם עדיפים. והרי לנו חומר למחשבה לסופו של שבוע.

אגב אליהו גמליאל...

מיהו אותו איש מופלא? ישבתי ושרתי איתו ועם עוד אנשים שהתאספו באזור המתנ"ס ביום האחרון לפסטיבל. עשה רושם שכולם מכירים את אותו נגן מופלא, וגם את חברו שהיטיב לנגן על אקורדיון. מיהם אנשים אלו? האם הם מרקידים? והכי חשוב- איך אפשר ליצור איתם קשר ולומר להם שהם פשוט עשו לי את הערב?

ניתן לשיר ולרקוד עם אליהו גמליאל

ועם עוד יוצרים גדולים מדורו, בהרקדת עונג שבת שנערכת פעם בחודש ביום שישי האחרון של החודש בקיבוץ גניגר. בהרקדה זו מתכנסים גדולי יוצרי ריקודי העם הותיקים: אליהו גמליאל,בנצי תירם,יענקלה לוי,סעדיה עמישי,מרקו בן שמעון,ולפרקים יונתן גבאי, יואב אשריאל ויוצרים נוספים. במהלך הערב אנו רוקדים מריקודיהם שגם במהלך ההרקדה מספר אליהו סיפורים ופירושים לשירים ולרקע שעליו חובר הריקוד, וכן ומתכנסים לקבלת שבת אותה מנחה בדרך כלל אליהו גמליאל עם נגינה בחליל, תוף וכלי נגינה נוספים. שרים משירי ארץ ישראל, שומעים סיפורים ועושים שמח בתופים ודרבוקות. שווה שווה לבוא ולחוות אירוע מיוחד במינו זה. כל תיאור אינו מצליח להעביר את עוצמת החוויה!

וואו.

זה נשמע מקסים. למרות שבטח לא אכיר שם אף ריקוד- נראה לי שזה משהו ששווה לחוות פעם בחיים.

SEARCHALL

New member
הרקדת עונג שבת בגניגר

הייתי שם אתמול. אכן חויה יוצאת דופן, ותענוג אמיתי. זאת למרות שאיני מכיר את הריקודים הישנים, אבל אפשר בהחלט להשתלב. מומלץ, מומלץ, מומלץ.

תגובה לתחושות מכרמיאל

איתן כיוון שהנושאים שהעלת כל כך נכונים אבל אוכלוסיית הרוקדים חוזרת מקטרת כל שנה ולא עושה כלום. אולי כדאי דרך הפורום לגבש איזשהו צוות מייצג שיזום פגישה עם המארגנים על מנת לבדוק מה ניתן לשדרג .ואולי לא ניתן לשדרג כלל וזה יהיה המצב גם הלאה ואוכלוסיית הרוקדים תצטרך להחליט אם מתאים לה כך אז בלי קיטורים או לחילופין לא מתאים לה ואז.. .על פניו נראה כי למרות הכל הרוב נהנים וכי ימשיכו לבוא למרות התנאים שהזכרת ואז למה שהמארגנים יתאמצו בכלל

למעלה