לחבדניקים לשעבר דכאן..

סלסרו

New member
לחבדניקים לשעבר דכאן..

או לכל מי שיודע. 1. זכור לי סיפור על אחד מגדולי חסידי הצ"צ, שפעם הסביר מאמר של הצ"צ ואחד החסידים העיר לו שהצ"צ בעצמו מפרש אחרת. הלה נענה, שכשהרבי אומר את המאמר שכינה מדברת מתוך גרונו, אבל לאחרי שאמר את המאמר, הוא כאחד החסידים ופרשנותו אינה עדיפה על שלי. זו גישה פוסטמודרנית התואמת את גישתו של רולאן בארת' לגבי מות המחבר. מכירים? זוכרים עם מי זה היה? פרטים נוספים? הסיפור קצת מעומעם אצלי. 2. האם אתם זוכרים סיפור על אחד מגדולי החסידים שזלגו לו דמעות ומישהו (אולי אדמו"ר) אמר משהו שהמשמעות של מה שהוא אמר היא שמי שהמוחין שלו שולטים אינו מזיל דמעות?

אני אף פעם לא זוכר שמות

ואם לא היית אומר גם לא הייתי זוכר שזה הצ"צ, בכ"מ אני לא חזק בתורת חב"ד. ת'שני לא מכיר.

כן בהחלט.

שכחתי לכתוב. התקשרתי עכשיו לחבר "מבין" אבל הוא לא ענה. זה חשוב? לנסות גם מחר?

אז ככה... החסיד המדובר הוא...

ר' הלל מפאריטש, מגדולי חסידי הצ"צ. אמר הצ"צ "יש לי שניים וחצי חסידים" הבינו החסידים שחצי החסיד הוא ר' הלל שהוא חצי חסיד וחצי רב'ע. ובאמת התנהג קצת כמו רב'ע אך היה כפוף לצ"צ. ותודה לחברי היקר והאהוב.

סלסרו

New member
א-הא!

תח"ח בזכותך מצאתי את המקור לזה. היה זכור לי שכקאדמורשליטאזיע"א הזכיר זאת בשיחה. מצחיק שהסיפא צונזרה כאן.. סיפור מדהים, לא?

סלסרו

New member
האם ידידך מכיר את הסיפור השני?

ואם אפשר, גם את המקור? ת"ח מראש..

אם אני לא טועה

שמעתי את הסיפור בזמנו. משום מה מתקשר לי איכשהוא למשה הבן המומר של בעל התניא, למרות שאין לי מושג איך. הסיפור השני על אחד מגדולי התמימים (מה קורה לך חסידים? אתה בויז'ניץ?), מסתדר יפה עם תורותיו-הוראותיו של אדמור המה"מ שליט"א.

למעלה