לזריזים שביננו:

guanyin

New member
לזריזים שביננו:

היום בשעה 12.45 ו16.50 ישנו בערוץ 8 סרט תיעודי על דוור סיני בהרי סצ'ואן (דווקא לא בבאק דור יונאן) שעובר ברגל בין כפרים, מוסר דואר, מתרגם, רוקד ושותה המון באי-ג'יו... לא הצילומים הכי יפים, אין ספור קלישאות, אבל עדיין מעניין ומעלה חיוך כשנזכרים בכל אותם איזורים! לירן - אתה תאהב את זה - הם מדברים במבטא סיצ'ואני שלא נברא הלאו-ווי שהצליח להבין!

LiranTheWizard

New member
2 בעיות...

1. אני לא בבית... (באוניברסיטה). 2. אני מנוי ללויין ולא לכבלים. בלווין יש ערוץ מקביל בשם "יס-דוקו" ויש להם גם 2 ערוצים של Discovery אבל לא מצאתי באף אחד מהם משהו כזה. בקשר למבטא סצ'ואני - המורה שלי לסינית מגיעה משם אבל היא לא דוברת את הניב המקומי... רק 普通话. אני מכיר סטודנט סיני מ-上海 שגם לא דובר את הניב המקומי שלהם אלא מנדרין בלבד.

סינית 2

New member
במקרה ראיתי 15 דקות אחרונות

ודווקא הבנתי כי הם דיברו בפוטונגחואה. היה את הסרט הזה גם ביום רביעי מתישהו בלילה, ממש משעשע איך שהוא היה מרוצה מעצמו שהוא מביא את הדואר עם הכסף שהבת שלחה למשפחה ממחוזות רחוקים וכך יש לו סיפוק שהוא עשה את עבודתו נאמנה...

guanyin

New member
ברור שפוטונגחואה

יש באיזור הזה כ"כ הרבה מיעוטים שונים, שהשפה הרשמית היא ערוץ התקשורת היחיד בינהם. לירן התכוון לדיאלקטים שונים, ואני דיברתי על מבטאים מחרידים (אבל בפוטונגהואה). גם אחרי חצי שנה של יונאן-חואה למיניהם, עדיין קשה לי עם כל עיוותי העיצורים בדרום סין.

happydog23

New member
בהחלט מעורר זכרונות - אני די בטוח שטיילתי

אי שם באזור, גם אם לא ממש בכפר שלו... מהתוכנית עצמה פחות נהנתי - כמה קלישאות על האדם הפשוט השמח בחלקו ועובד קשה כמיטב מסורת הקומוניזם והסינים אפשר לדחוס לסרט קצר אחד? זה איבד מהאמינות באיזשהו שלב.

guanyin

New member
גם אני הרגשתי ככה

קיויתי שהצילומים יפצו על עודף הקלישאות, אבל גם הם לא היו משהוא. בכל זאת - אני שמחה שראיתי את הסרט, אפילו שזה אומר שנאלצתי להפסיד שוב(!!!!!!!!!!!!!!!) את הסרט עיר האלוהים ששודר בערוץ אחר.

למעלה