לזניה לא חלבית. נירה רוסו - מתו 100 הפשטידות

אמרלדה

Active member
לזניה לא חלבית. נירה רוסו - מתו 100 הפשטידות

פתאום נזכרתי בה והלכתי לחפש אותה, כי הילדה בת החמש רגישה למוצרי חלב.

250 גר' עלי לזניה
3 כפות שמן זית
1/2 כוס או יותר עלי ריחן טריים
כף עלי רוזמרין תלושים מהגבעול
3 כפות שמיר קצוץ - רק העלים
מלח ופלפל
1 כוס יין אדום יבש
2 כוסות מים רותחים
1 מיכל רסק של טל וטרי (כמובן שעדיף מוטי, אבל לשמור על המידות)
כפית סוכר
כף שום כתוש טרי או מצנצנת

(הערה שלי: ניתן כמובן להוסיף פטריות, חצילים או במקרה של הקטנה שלנו, תירס. .)

לחמם את השמן במחבת גדולה ומוסיפיםלו את עשבי התיבול השונים והמל"פ. מאדים 5 דקות.
מוסיפים את היין, רסק, מים, סוכר ושום ומבשלים כ 5 דקות עד בעבוע
שוטחים בתבנית משומנת חצי מעלי הלזניה, מכסים בחצי מהרוטב, מכסים שוב בשאר העלים ושוב ברוטב
(פה ושם מוסיפים שכבת ירקות אם רוצים)
אופים 40 דקות ב180 מעלות.

הלזניה הזאת טעימה, וגם המבוגרים יצטרפו.
אבל בינינו? אורז צבעוני הילדה תטרוף הרבה יותר בשמחה. רק אני משתגעת להכין לה משהו בלי חלבון.

יאללה. מספיק פטפטתי הערב. לילה מבורך.
 
למעלה