לזכר חבצלת

לזכר חבצלת ../images/Emo141.gif

לזכר חבצלת כמו מטומטמת אני עומדת ליד הרוע הנקי והשונה הזה העושה ממני אידיוט גמור ליד אנדרטת התקשורת הנקברת עם מותך, איך עשו ממני אידיוט כזה וממך מזדיינת עם מטומטם אחד וכל זה, אני בוכה אבל מה זה יעזור כעת כשנהייתי חכמה יותר ואנשים שאני אוהבת מרחוק ורואה רק את הטוב ולא הרע וחושבת על רציחות האופי הנעשות מהגיל הרך ואילך והרדיפות את מי שהן רודפות עד צוואר והחזק יודע ושם אצבע על הכישרון כמו רופא על דופק ומחוסן מפני זה ונהרגים מסביב ורוצחים מלאכי חבלה ומלאכי השרת הכותבים מילים מילים. (יונה וולך)

בקשה

אז דבר ראשון - תודה שוש דבר שני בקשה לכולם בעיקרון פרסום שירים ברשת נוגד את חוק "זכויות יוצרים". אני, כמו שאתם בטח שמתם לב מאוד בעד הבאת שירים ברשת. השירה סובלת מאוד מחוסר קהל. לדעתי נתח לא מבוטל של מצב הזה יושב על כתפי חוסר ההכרות ומפגש מאוד לא נעים בימי ביה"ס (אבל זה כבר נושא לדיון אחר). לכן אני (בתמימותי) מקווה/מאמין שמפגש אקראי עם שיר עשוי לגרום לגולש להכיר עוד שירים של אותו המשורר. לכן כשמביאים שיר ברשת, בבקשה לציין את שם המשורר, הספר שממנו הוא לקוח וההוצאה לאור כך, אם מישהו רוצה להכיר עוד הוא יוכל בקלות למצוא את הספר. תודה

shellyland

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo23.gif

ים של דמעות בשתי עיני... וזו אינה מטאפורה - זה אמיתי. דמעות אמיתיות עלו בי למקרא השיר. שוש יקר - אתה רוצה אולי לספר לכל חברי הפורום את מה שסיפרתי לי בטלפון על אותה חבצלת? אני חושבת שכדאי.

מוגג

New member
שאלה שתחשוף בורות

האם מדובר על אותה חבצלת, אהובתו (?) של פנחס שדה? ואם לא אז אני בכל זאת סקרן לפיסות מידע...

נהפוכו ../images/Emo70.gif

עליה בדיוק מדובר. אלא שהמידע שלי בנושא מבוסס על כתבה בעיתון "העיר" משנת 1985 (ובה גם הופיע השיר של יונה וולך, שגזרתי ושמרתי), לכן אני מהסס לכתוב כאן את מה שאני זוכר, ושאמרתי לשלילנד בטלפון, כי בכל זאת יש בזה משום לשון הרע. אז אולי נתייחס לשיר, כאילו הוא מדבר על דמויות בדיוניות (ונקרא להן, לצורך העניין "חבצלת" ו"המטומטם") ?

shellyland

New member
אתה לא חושב שהשרשור "ההוא"

כבר ארוך מדי? אפילו לי נמאס לעקוב אחריו.

shellyland

New member
"אהבתי אותה ../images/Emo23.gif

בלי תנאים וגבולות ולכן היינו שניים ועכשיו, כשאיננה, וצר לי עד מות, ירחמו עלי השמיים" (נתן זך המוות בא אל סוס העץ מיכאל מתוך "שירים שונים")

למעלה