לזכר הנערים

achokler

New member
ולמה את חושב שהוא צריך אותך

אחרי שהחייט סיים לייצר את החולצה
מעניין אותו מה קרה לה?
גם אם זו יצירת מופת.

אל תשכח מה גודל הגלאקסיה וכמה חיים / צמחים / דוממים יש רק בכדור הארץ.

ואם הוא כן מתעניין בך , מי אמר שרוצה לעשות לך מה שאתה מגדיר טוב.

אני יכולה להזדהות עם מה שכתבת

כי גם אני לא יכולה להבין את זה
למרות שאני לא רואה הבדל בין הנערים לבין כל אחד אחר שנרצח/מת מסיבות אחרות
זה עצוב ומתסכל גם יחד

achokler

New member
ההבדל היחיד

שהם לא הספיקו כלום
וכל עו דהם ילדים מגיע להם שישמרו עליהם
מבוגר שנוסע מהר מדי ונכנס בקיר - לא מאחל לו מוות אבל לפעמים קל להאשים את המבוגר.

אני מצטערת

ואין ספק שזה כאב גדול יותר כשמדובר בילדים תמימים אבל לחפש אשמים זה קל.
נכון מי שנוסע מהר שיתמודד עם התוצאות אבל באותה הקלות אפשר לומר שמי שעומד לעצור טרמפים צריך לשאת באחריות על מה שיכול לקרות ואני מצטערת אבל זה מעצבן אותי
והם גם לא שונים מילד ששכחו אותו ברכב או ילד שנהרג בצבא וכו... פשוט התקשורת היא זו שעושה את כל הרעש וזה עושה את המוות שלהם יותר "עצוב"

סיגלית 2014

New member
מנהל
הזדהתי עם כל מילה

מלבד עם המשפט האחרון. ויש לי הרגשה שכל השרשור היה דיון על המשפט האחרון (כי לא הספקתי לקרוא את כולו).
כי זה כואב... מאד!
אני מצאתי את עצמי אתמול יושבת ובוכה מול מסך הטלוויזיה כמו ילדה קטנה. איך אפשר להיות אדיש?
מדינה שלמה התפללה שימצאו אותם, שיחזרו בשלום, שלא יאונה להם כל רע.
כאשר הם כבר לא היו בחיים

אבל.. המשפט האחרון שלך מאד חזק. וזה מאד תלוי.
על מקרה זה וגם על אחרים, אפילו הרבה יותר גרועים ממנו, ניתן להתבונן מנקודות מבט שונות:
1. אלוהים הוא אכזר. אין צדק בעולם. צדיק ורע לו, רשע וטוב לא... וכו'.
2. טוב שמתו מוות מהיר ולא סבלו. "זו הייתה זכות לגדל אותם" (נאמר ע"י אחד ההורים).

למה זה קרה להם? למה דווקא הם? למה הם צריכים לשלם בחייהם? אין על השאלות הפילוסופיות הללו תשובה.
אבל זה מזכיר לי משהו חכם שאבי פעם אמר לי: "לא תמיד נוכל להבין את דרכי האל. אנו מוגבלים בהבנה שלנו. קחי לדוגמא את החלל... שהמוח האנושי לא מסוגל להבין מהו חלל אינסופי כי בשבילנו לכל דבר יש התחלה וסוף. כך אנו לא מסוגלים להבין את דרכיו ומעשיו. יש דברים שצריך פשוט לקבל."

ד ר ל י

New member
לייק

למעלה