לזכור חלומות

uvdude

New member
לזכור חלומות

יש לי קצת בעיה במיומנות שהיא די חלק מחלומות צלולים (משהו שעוד לא היה לי ואני רק מחכה ליום שאני אצליח...) והיא זכרון החלומות... תגידו לי אם גם אתם נתקלתם בתופעה הזאת כשאני קם בבוקר אני לא זוכר שום אבל שום חלום שהיה לי. אבל מה. 5 דקות אחרי שאני ער אני פתאום נזכר בחלום אחד וזהו! עכשיו זה לא שאני ישן גרוע או משהו. אני ישן יחסית הרבה שעות והשינה שלי טובה. אני נרדם מהר אבל בזמן האחרון יש לי בעיות להתעורר. אני אומר את זה כי בד"כ אני מתעורר בלי בעיה. מתחילת השנה (של ביצפר...) אני לא מתעורר כמו שצריך. ועוד משהו, יש לי זיכרון מצויין. עכשיו למה אני מז*** את השכל? רציתי לדעת אם גם אתם נתקלתם במשהו דומה, או אם אתם יודעים אולי למה אני לא זוכר את החלומות שלי. טוב דיברתי מספיק. תודה לכל מי שיכול לעזור לי להגיע לדבר האמיתי

דנה^^

New member
בעיקרון

תקנו אותי אם אני טועה אבל לא נראה לי שאנחנו אמורים לזכור חלומות? באופן כללי, זה שאתה זוכר חלום אחד זה גם משהו כי היתה לי תקופה שלא זכרתי בכלל. תשתדל לכתוב את החלום הזה שאתה זוכר ביומן חלומות, תנסה לכוון את השעון המעורר לשעתיים-שעתיים וחצי שעות לפני שאתה בדרך כלל קם, רוב הסיכויים שתזכור את החלום שממנו השעון יעיר אותך. בעיקרון בתקופות של בית ספר גם אני לא זוכרת חלומות, אני גם בקושי יושנת בתקופות האלה אז זה קצת בעייתי..

Cheetah

New member
את טועה ../images/Emo12.gif

לדעתי לאן היינו מגיעים אם יוסף לא היה זוכר חלומות...

דנה^^

New member
תגובה

החלומות נובעים מהתת מודע (טוב אני לא יודעת לנסח אבל הבנת את הכוונה) ולכן אני לא חושבת שאנחנו אמורים לזכור אותם.. בנוסף לזה- אני חושבת שרוב הפעמים שאנשים הולכים לישון הם לא זוכרים הרבה חלומות שהם חלמו באותו לילה אם בכלל. אנשים מנסים להגיע לדרכים כדי לזכור יותר חלומות, כי באופן טבעי הם לא זוכרים אותם.. בגלל זה אני חושבת שאנחנו בכלל לא אמורים לזכור אותם, עם דגש על הקטע של התת מודע.

Cheetah

New member
המממם

אנשים זוכרים חלומות בצורה טבעית לגמרי... וסך הכל השיטות הכי יעילות לגרימת שיפור בזיכרון חלומות, הם פשוט התכוונות חזקה, הם גם טבעיים לגמרי... אין סיבה לחשוב שזה מעוות משהו כאשר, את מתכוונת לזכור משהו וזה קורה. זה תהליך טבעי. אני חושב שאת מתכוונת להגיד שיש תיאוריות משונות על המטרות המשוארות של החלימה... מזל שאף אחד לא הגיע למסקנה מוחלטת, והכל זה סתם הסקת מסקנות חצי לוגית, חצי הנחות לא מבוססות, ובכל מקרה אף אחד לא חושב שיש לו תיאוריה ששוללת את הרעיון של זכירת חלומות, כי כמו שאמרתי זה קורה בצורה טבעית, שזה נקודה די חשובה.

fishi14

New member
אני בד"כ זוכרת חלומות, פשוט...

...צריך להשאר כמה שניות או דקות במיטה ולחשוב על מה חלמת, עדיף לעשות תא זה עוד כשאתה חצי רדום- כי אז בעצם אתה עוד לא ממש התנתקת מהחלומות. עצה לחיים: תקומו לאט, תעשו את הדברים בבוקר לאט- וככה יהיה לכם יום רגוע ונחמד!, עוד עצה: תקנו שעון שמנגן דיסק במקום הצפצוף הרגיל של השעונים (כמו שלי...), ואז קמים לאט- וזוכרים חלומות יותר טוב!

למעלה