לזכור אקורדים

dintsur

New member
לזכור אקורדים

שלום, רציתי לדעת מהן השיטות שלכם (או שהיו לכם) לזכור את האקורדים? איזה תרגילים? לפי איזה סדר? פשוט לי יש בעיה, אני מחשב את האקורד תוך כדי נגינה ועד שאני מספיק - הוא כבר עובר:) , חוץ מזה זה מוציא אותי מריכוז. אז אני פשוט מאלטר משמיעה כל הזמן, אני חייב לשנות את זה. תודה, דין.

DannyZ

New member
אתה צריך לתרגל

יש תרגיל שהרבה מורים נותנים לעשות שהוא להתאמן על כל האקורדים המרובעים ברצף כרומטי או בקוורטות. (מומלץ מאוד לעבוד עם מטרונום - איטי מאוד בהתחלה) אז התרגיל הראשון יהיה פרוקי אקורדים של אקורד maj7: Cmaj7, Fmaj7, Bbmaj7 Ebmaj7.. ואז אתה עובר לדומיננט-7 ואז לשאר האקורדים. אם תאתמן על התרגיל הזה בקביעות וברצינות תשלוט בקלות יותר במהלכים כשאתה מאלתר. במיוחד במהלכים 2-5-1 שמה זה אותו רצף בעצם.. אז תתאתמן על: Maj7, Dominant7, minor7, minorMaj7, minor7b5, diminished7, augmented 7, sustained 7

דוייק

New member
אהה..

עכשיו הבנתי למה התכוונת... בכל מקרה, מה שהוא אומר זה נכון. אני ממליץ לך גם לשנן תבניות של אקורדים על הצוואר, יעני אצבועים, ואח"כ לשלשב ביניהם אבל תמיד תדע על איזה דרגה אתה בסולם. כמובן שלשנן תבניות ודברים כאלה, תעשה רק אחרי שאתה מבין למה הם טובות ולא סתם לשן ולנגן כמו תוכי.

seafox

New member
תגיד עידו..

אני מנסה כבר שנים להבין את פשר חתימתך... אתה מוכן להסביר?

דוייק

New member
חחחחח כן...

פעם בא איזה אחד לפורום אילתים שלנו, כתב מין הודעת נאצה כזאת מצחיקה אחושרמוטה... א פשוט לקחתי ציטוט משם. הפכו את הודעה הזאת להודעה בטאגליינס: "הודעה חשובה מאוד!!!!!!!!!!!!!" אז פשוט ציטטי משם ציטוט נבחר:)

dintsur

New member
תודה

אני דווקא מבין את הדברים, אבל לא מצליח לשנן אותם. אני לא מבין את זה, אלף פעמים שיננתי למבחנים פי אלף נתונים מזה ואני פשוט לא מצליח..

למעלה