אני מחפשת את הקו באמצע (ארוך מאוד)
לגבי העריסה - באמת לא הסבירו לי. בטח שלא היה לי אכפת עריסת חימום כשהבנתי על מה מדברים... לגבי הלישון עם התינוק - בחייך. אני האמא של הילד. לי יש את האינסטינקטים, ותאמיני לי - לא סיכנתי את הילד (הוא ינק, היה לו חם: 37 מעלות של אמא שלו, מטת בית החולים מספיק גדולה לשנינו). ומה שאת מתארת זה נהלים של בית החולים שנועדו למנוע חשש-שאולי-אם משהו-בית החולים יחשף לתביעה. כשהכל מבוסס על כך שלא מקובל בחברה שלנו לישון עם תינוקות, לכן זה נראה משונה ומסוכן. חיסונים זו דוגמה מצוינת. אנחנו נתנו לילדינו חלק מהחיסונים. אני לא רוצה להכנס עכשיו לשיקולים. בין השאר, החלטנו לא לחסן נגד צהבת B ביום הלידה, אלא מאוחר יותר. אז אולי לך זה נראה משונה וחסר אחריות, אבל אנחנו חשבנו, ביררנו, למדנו את הנושא, וקיבלנו החלטה לגבי הילדים שלנו. זו זכותנו. ילדתי בבית חולים בגלל שעם תאומים, חששתי שיש סיכוי רב שהלידה תסתבך (ואף תמשיך לקיסרי, טפו טפו, איזה פחד). הרבה מהדברים שעושים בבית חולים הפריעו לי בלידה. חלק סבלתי, ומחלק ביקשתי שימנעו. (למשל שלושה רופאים, בזה אחר זה, שנכנסים לדבר אתי, ודוחפים יד. *$$^&$^ תשאל את החבר שלך שדחף יד כרגע, למה גם אתה צריך? או למה הרופאה הכבודה צריכה לצעוק על בעלי, ולהעיף אותו מהעמדה ליד האגן שלי, איפה שהוא מקל על כאבי הצירים?) אני לא רוצה לראות את עצמי, מרגע שאני מגיעה לבית חולים ללידה (וזה שונה ממחלה), בובת חוט בידי הרפואה. אני מבדילה בין לידה ומחלה כי בלידה, אם הכל בסדר, באמת לא צריך כמעט כלום חוץ מעץ ומיילדת טובה, וכי בטיפול בילד, פרט לכמה דקירות ולבדיקת רופא, אני לא צריכה עזרה של אחיות. והילד הוא שלי, לכל הרוחות (סליחה שאני מתפרצת. התחושה בבתי החולים, ואני מוכרחה להגיד שבנהריה המצב מצוין, יחסית, היא שהילד הוא של בית החולים, ומרשים לאמא לטפל בו בשעות קצובות). מה שכן - אני מסכימה עם המסקנה שלך - אחרי הלידה הבאה, אני מקווה שאני ארגיש טוב והילד יהיה בריא, ואני אוכל להשתחרר מבית החולים מיד כשאקום על הרגלייים. לא בגלל שיש לי טענות, אלא בגלל שזה לא מתאים לי. חלק מהענין הוא הרצון שלי להעזר בבעלי (אי אפשר בבי"ח, מה לעשות), והצרך שלי בבית. היה לי לא טוב בבית החולים מעצם זה שאני לא בבית, וזה השפיע על היניקה של דולב, על ההגלדה של התפרים, לא יכולתי לאכול כמו שאני רגילה (כל שעתיים), לא היה לי נוח להתרחץ, לא הסתדרתי עם לשבת בנוחות על המיטה להנקות ... קרן - אני מוציאה את כל זה פה כחלק מהלעיסה של הימים ההם. (גם כן משהו לעשות בפורום שאני פתחתי...) אני בטוחה שאת עושה את עבודתך מנקודה של המון רצון טוב, ובכל זאת, היו דברים שהיו לי קשים. אני לא באה ב"הכל מגיע לי" אלא ב"אני הייתי במצב פגיע, ודברים החלישו אותי אפילו יותר".