לזיכרם

לזיכרם

נדליק שישה מיליון נרות

kokotas

New member
שיר ליום השואה

שלום לכם לזכרם של ששת המיליונים המצוין הערב אני מצרף תרגום שיר שהולחן ע"י MANOS KHATZITHAKIS . KOKOTAS
לפי המקורות שלי, השיר נכתב ע"י NIKOS GATSOS הולחן ע"י KHATZITHAKIS ביצוע: NANA MUSKHURI הפולקה של יהודי פראג בוקר- בוקר, החיים באשפתות בתוך הרעש של העולם ילדים ערומים, גופות צנועות עם שירים ותפילות הם עומדים בתור ללחם הם לא מבקשים תמורה אחרת. עבודת פרך ללא מילים רק מחבקים את התנ"ך מי הוא זה שמהלך עם ראש מורכן כאילו שמחפש ארץ אבודה. יש לי כוונה לספר לכם הערב בבית הכנסת. ובשנה היא מתוך הכפור ראינו כולנו את הרוצח. לראשונה שהתקדם במימי מולדובה בכל מקום פקודות וצרחות הפצעים של אירופה. ואנו ציפורים ללא קן מחבקים את התנ"ך. אתמול ושלשום, ערבי אימה עם קולו המר של הרבי שהוא סיפר רבות על איזו ארץ נצחית בראש השנה בכפור ראינו כולנו את הרוצח לראשונה שהתקדם במימי מולדובה

היום יום השואה

תשרשרו עוד ועוד על השואה לפחות עד מחר בערב בבקשה מימכם תפסיקו להתעסק בעינייני חולין

חולפת2

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif יום השואה

לפני כשנתיים שידרו בטלויזיה את אחת מתוכניות "פסטיבל מספרי סיפורים",בהנחיתו של יוסי אלפי,שהוקדשה למספרי סיפורים יוונים.בתוכנית התארח בנו של חיים רפאל(מהמעדניה בלוינסקי)וסיפר שבכל חג ההורים שלו היו מזמינים כל מיני אנשים לחגוג איתם,מכיוון שכל המשפחה נכחדה בשואה,אז שלא יחגגו לבד,היו מזמינים אנשים להסב איתם לשולחן החג. ובכמה משפטים הקצרים האלו של הסיפור,הוא צייר תמונה כל כל מלאה בבדידות,ועצובה,ומאז-בכל פעם שאני הולכת לחנות-תמיד אני רוצה לספר לו מה עשה לי הסיפור הזה,אבל אני מתביישת. אגב,אנג'לו רפאל הוא קרוב משפחה שלהם?

12אניהיא

New member
לזיכרם

לכל איש יש שם שנתן לו אלוהים ונתנו לו אביו ואימו לכל איש יש שם שנתנו לו קומתו ואופן חיוכו ונתן לו האריג לכל איש יש שם שנתנו לו ההרים ונתנו לו כתליו לכל איש יש שם שנתנו לו המזלות ונתנו לו שכניו לכל איש יש שם שנתנו לו חטאיו ונתנה לו כמיהתו לכל איש יש שם שנתנו לו שונאיו ונתנה לו אהבתו לכל איש יש שם שנתנו לו חגיו ונתנה לו מלאכתו לכל איש יש שם שנתנו לו תקופות השנה ונתן לו עיורונו לכל איש יש שם שנתן לו הים ונתן לו מותו .

שואת יוון

יוסי תודה על החוברת מסע לפולין שנתת לי! עכשיו סימנו לצפות בסרט הראשון שהייתי בפולין ב-1999 רואים שהייתי במצוקה,טוב שנסעתי שוב ב-2001 כי ידעתי למה לצפות.לכולם הייתי ממליץ לכם לצפות בסרט גדול המתאר קרוב לאמת מה קרה בבירקנאו שם הסרט " נצחון הרוח " המתאר את יסורייהם של סלוניקאים במחנה.בסוף הסרט בכתוביות רואים את המשפחה הסלוניקאית רוקדים חספיקו ובאותו רגע למען האמת נישברתי.לדעתי יהודי יוון סבלו אולי יותר מיהודים אחרים כי ביום באו אנשים זרים שלא ידעו מי הם ומה רצונם העמיסו אותם בתוך קרונות של בקר ישירות לברקנאו למרחק של 2400 ק"מ .מיד עברו סלקציה בשפה הזרה להם ישירות למותם ואחר כך למישרפות"קרמטוריום" .לידעתכם בבירקנאו היו 4 משרפות יהודי סלוניקי בשיתוף פולנים גויים היצליחו לפוצץ את קרימטוריום 4 בכך חבים את חייהם מאות אלפי יהודים.בכך אותם יוונים ופולנים גזרו על עצמם גזר דין מוות.הייתי מבקש מכם שמעשה זה תדעו ותספרו זאת לאחרים!יסו וקליניחטה.

יאסו מנגאס. ש.גרשון

שלום לכולם . אנו דור ראשון של ניצולים וכל שנה יש אזכרה בבית הכנסת היווני של רקאנטי ולמחרת אנו בבית הקברות באזכרה . החשוב ביותר שרציתי להעביר לחברי הפורום אוהבי המוסיקה הכי טובה בעולם שיש 19 חוברות שיצאו לזכרם של הניצולים וכדאי מאוד לרצות להתענין ולקרוא חלק מהם ... ואז רבותי היקרים המוסיקה היוונית תשמע לכם עוד יותר טובה ואתם תגיעו להבנה טובה יותר. ש.גרשון

למעלה