לזיוה דינה

צללית4

New member
לזיוה דינה

קראתי את התגובה שלך קצתב באיחור החלפתי שם היה לי בעיה במחשב וגם עכשיו ניראה לי שיש כול מה שאת כותבת נכון אבל פתאום השבוע בגלל כול השמעות על הריטלין הבטחון ירד לי רציתי לשתף אותך במשהוא אוף מאיפו להתחיל הילד ניראה לי בלי ריטלין יותר רגוע בערבים אני שואלת אותו משהוא בצהריים והןא עונה לי יפה ולא כמו פעם עזבי אותי הוא אומר לי שהוא יותר זוכר דברים שאלתי אתו איך בהפסקה אמר לי בסדר אני כבר לו שקט אנ י רץ וכיף לי שאני עים ריטלין אני רץ חלש יותר בקשר לשעורים הוא עושה רק מה שיש לו מהוראה מתקנת כול התקופה הזאות הוא לא ברמה של הכיתה ביכלל גם עים הריטלין לא ראתי שיפור רקקצת ממש מעט בכתבשבוע הבאה הלך למורה והשאל איך הוא היה השבועיש לו חוג ושאלתי אותו עים הוא רוצה לקחת אמר שכןעכשן השאלה הוא היה לוקח ביום רגיל 20+10 ואחר הצהרים היה לוקח עוד 10 כמו היום היום הוא לא לקח בבקר אז כמה אני ציריכה לתת לו בשביל החוג רק
 

zivadina

New member
טיפול בילד ADHD

שלום רב צללית. נראה לי שלילד שלך יש בעיקר שתי בעיות: 1. מינון לא מתאים של ריטלין, אשר גורם לו להיות עצבני בשעות אחר הצהריים ולא להרדם בערב. 2. קשיים בלימודים. בקשר לבעיות של התרופה: את חייבת לחזור לרופא המטפל ולספר לו על כל הבעיות האלה. דרך אגב, ילדים עם ריטלין הם "פחות שמחים", אבל זה עובר להם ברגע שהתרופה פגה. הילדים שלי, למשל, לוקחים ריטלין לשעות בית הספר כדי להצליח להתרכז בכתה, ולא לוקחים ריטלין אחר הצהריים כדי לנהל חיי חברה תוססים. כל הבעיות של הילד שלך אשר נובעות מן הריטלין ניתנות לתיקון אם תקבלי ייעוץ מתאים מן הרופא שמטפל בילד, ולכן חשוב מאוד שתגיעי לרופא עם "רשימת תלונות". בקשר לקשיים בלימודים: צריך לברר אם הבעיות הן בגלל קושי להתרכז בכתה או בגלל לקויות למידה. תתני למחנכת שלו לרשום איך הוא מתנהג בכתה ומהן הבעיות שלו. כך תוכלי לדעת אם שינוי במינון יכול לעזור לו להשתפר בלימודים, או שצריך גם אבחון לקויות למידה שיצביע על הקשיים שלו בלימודים. בקשר לחוג: אם זה חוג שדורש רכוז ורק מעט תנועה, כדאי לתת לו ריטלין. שימי לב שאחר הצהריים מותר לתת רק ריטלין "רגיל" של 4 שעות, ולפני השעה 16:00. אם קשה לו להרדם בלילה, לא הייתי נותנת לו ריטלין אחר הצהריים, והייתי מחפשת לו חוג שבו לא צריך ריטלין (למשל: קראטה, ג'ודו, שחייה, כדורגל).
 

צללית4

New member
לקראטה לא צריך ריטלין?

ואני חשבתי ששם דפקה כן צריך כי זה הרבה ריכוז ימין שמאל קאטות
 
ההבדל בין תירגול לבין למידה

השאלה היא: עד כמה הילד מרותק לשיטת הלמידה או נמשך לקראטה עצמו? התשובה שלי היא שהרצון ללמוד קראטה לא יקרה בלי מורה טוב. גם בספורט יש בסיס שדורש ריכוז אבל החלק של התירגול עצמו גדול יחסית לחלק התיאורטי. לילד, אפשר לומר שהוא צריך לשמור על קשר עין, אוזן וגוף עם המדריך ומהמדריך לבקש שימת לב לילד, גם אם זו לא בעיה שהילד בכלל סיפר לך עליה (האם הוא מפסיד חלקים ולא יודע מה עליו לעשות בזמן הנכון ובמקום הנכון). בנימה זו, אני הולכת לאכול
 

שרה16

New member
לא בזמן אמונים!

כל הרופאים שפניתי אליהם שללו במפורש לקיחת רטלין באמונים גופניים. יש לזה בטוח הסבר מדעי..(אולי מופרש בזמן מאמץ חומר הזהה לפעילותו של הריטלין,אולי לא רוצים לקחת סיכון בפעילות מאומצת של הלב..) אחרי 7 שנים של לקיחת ריטלין באופן מסודר,שלי לוקח עכשיו רק לפני מבחנים ולפי התחושה שלו אם הוא נתקל בקשיים... הניסיון הכח הנפשי והחכמה שלו מעבירים אותו יום יום מעל מיכשול הקשב והריכוז, אל האינסוף (ומעבר לו)
למי שלא זוכר, הבחור כמעט 15,עוזר מדריך קראטה תלמיד מבריק,ובעיקר אדם. ו...תודה לפורום מקסים!
 
למעלה