לזה אני קורא גורל

shayCn

New member
לזה אני קורא גורל

בני זוג מאורסים ישבו ביחד והתבוננו באלבום תמונות של הבחורה כדי לבחור תמונות למצגת בחתונה.
הבחורה הוציאה תמונה שבה היא ילדה בוורלד דיסני עם הוריה.
הבחור היה מופתע כיון שזיהה ברקע את אביו דוחף עגלת תינוק שהוא יושב בה..

הם היו באותו היום באותו המקום והונצחו באותה התמונה..

(באדיבות אפונה ירוקה חמודה - פורום נוסטלגיה)

אני מכיר מקרה דומה במשפחה שלי שבת דודה שלי רקדה עם בן זוג בחתונה של חברה, ובעלה לעתיד רקד עם בת זוג אחרת בסמוך לה.
רק אחרי כמה שנים כשהם הכירו באקראי ומאוחר יותר התחתנו,הם גילו שהכירו ב"גלגול הקודם" בוידאו של החברה.

shayCn

New member
אה,כן

וישיהיה יום טוב לכולם

wish2

New member
מדהים

אבל קצת לחיץ אותי להאמין שאכן יש גורל.
ואם אני לא אמצא אותו?

shayCn

New member
את מזכירה לי מישהי

בטח שתמצאי אותו.
לעזור לך למצוא?

BW37

New member
לזה אני קורא סטטיסטיקה

2 אנשים, בני 30
חיים באותו אזור
עד גיל 30
חיו 11 אלף ימים לפני המפגש המאושר בינהם
הם היו כמה וכמה פעמים במרחק מטרים אחד מהשני
גם כל אחד מחברי הפורום כבר עמד ליד חבר פורום אחר לפחות פעם אחת
מספיק שההורים לקחו אותם לאותו פסטיגל בחנוכה...
או ששניכם הלכתם לאותה הופעה של שלמה ארצי
לא לדבר שכמעט בוודאות, עמדתם שניכם ביום ראשון בבוקר, ביד אליהו עם מדים מחכים להסעה...
או ביום חמישי אחד הייתם שניכם בנמל תל אביב
או ישבתם במרחק מטר במצדה או בחוף הים

זה נחמד כאילו שיש גורל מחבר
ואני לא אומר שאין, מקווה שיש
אבל לא בגלל תמונה אחת ששניהם מופיעים בה
היו לי כבר כמה חברות שנולדנו באותו תאריך, זה היה מיוחד, למרות שבעיתי בזמן היום הולדת

shayCn

New member
ההסתברות נמוכה יותר

הרבה פעמים אני פוגש אנשים שאני מכיר באקראי במקומות שונים בארץ,אבל זה לא אותו דבר.
הם הונצחו באותה תמונה.תקרא את הכיתוב בתמונה.
באותו הרגע..באותה לחיצה במצלמה..
הסיכוי לזכות בפיס במיליונים גדול יותר.

evanescent

New member
גם אם הסתברותית יש לזה

סיכוי נמוך מאוד, המשמעות של סיכוי נמוך היא שזה עדיין יכול לקרות. אם משהו לא יכול לקרות אז צריך להגיד שההסתברות/הסיכוי הוא אפס. כשאתה אומר שלמשהו יש סיכוי נמוך לקרות באקראי אתה כבר מכיר באפשרות שהוא יקרה באקראי. אז כאן נתקלת במצב שאפשרות כזאת התממשה (שוב זו המשמעות של סיכוי נמוך, שדברים כאלה כן קורים/יכולים לקרות רק לא הרבה, ולא שהם לא קורים בכלל).

shayCn

New member
כן,זה נכון.הסיכוי שזה יקרה באמת אפסי

המינוח הנכון לא כלכך משנה.זה מסוג הדברים שכמעט שלא קורים או שלא שומעים עליהם שקרו.כמעט שלא..לכן אני רואה את זה כגורל.

evanescent

New member
כמעט לא שומעים עליהם

כי הסיכוי להם נמוך ולכן הם קורים מעט - זה מתאים, לכן זה לא מצריך הסבר אחר מלבד הסיכוי הסטטיסטי של זה לקרות באקראי. אם זה היה קורה הרבה זה היה מצריך לחשוב על הסברים אחרים, שאחד מהם יכול להיות התערבות חיצונית מכוונת, אבל כאן אין כזה צורך.

shayCn

New member
אקראיות זו גם הסתברות

אמנם הסתברות נמוכה ביותר,אבל עדיין..הסתברות.
בכל אופן,לחשוב על מקרה נדיר כהסתברותי זה אכן שכלתני,
אבל מאבד מהקלאסיות והרומנטיות שבו

evanescent

New member
אוקיי, אז מתקנת את הסוף

כאן אין כזה צורך מלבד הצורך של אנשים ברומנטיקה

evanescent

New member
כן, אבל אפשר למצוא אותה במקומות אחרים

אפשר שהרומנטיקה תתמקד ברגשות זה לזו. מבחינתי תתכן רומנטיקה בזוג גם מבלי לחשוב שהיקום הועיד והוביל אותם להיות יחד. אפשרי להגיד נפגשנו במקרה ללא יד מתכננת ועם זאת אנחנו אוהבים מאוד ורוצים לחיות יחד וזה גם רומנטי כשלעצמו. גם מחוות רומנטיות יכולות להתמקד ברגשות שנוצרו ובעצם הרצון שהתהווה להיות יחד.

shayCn

New member
אנחנו בני אדם

אנחנו מחפשים סיבות לכל דבר.
סיבות להאמין באלוהים,סיבות לגלוש בפורום וגם סיבות לאהוב.
אם יש סיבתיות מרובה ל'למה להיות ביחד',אז הסיכויים שהקשר לא יצליח הם קטנים.
במהלך הקשר כשנחשוב על 'הוא בכלל מתאים לי?' או 'מה אני עושה איתו?' אז יעלו הסיבות וישכנעו אותם להשאר.
היקום הועיד והוביל אותם להיות יחד - זו סיבה מעולה להשאר בקשר.
קשה מאוד שהקשר יתקלקל וייהרס.

evanescent

New member
לדעתי זה דווקא לא טוב

הרומנטיזציה הספציפית שמדובר פה עליה, הצורך לתלות את הסיבה ביקום שהוביל והועיד כנראה נובע מחיפוש לגיטימציה לקשר ממקור חיצוני כלשהו, וזה אומר שמהבחינה האישית הפנימית האדם לא מוצא מספיק סיבות להיות בקשר וזה לא מעיד דברים טובים במיוחד על הקשר. למה זה שזוג אוהב אחד את השני לא יספיק להם בשביל להיות בקשר? ואם הם לא מספיק אוהבים/מחבבים, למה להשאר בקשר? זוגיות כדאית לדעתי אם היא טובה לאנשים בה ואם לא אז לא צריך אותה. אם למישהו/י לא מספיק טוב בקשר והוא ישאר רק כי הוא חושב שזה גורל אז אני לא רואה בזה מצב חיובי. אני לא רואה בזוגיות מטרה כשלעצמה אלא אמצעי להגדלת אושר.

shayCn

New member
החיפוש לגיטימציה הזה

טמון באנשים בצורה טיבעית.
כשאנשים רוצים זוגיות,אז הם מחפשים את הדברים המשותפים.את המכנה המשותף שיאחד אותם ושיגרום לקירבה בינהם.זה אותנטי לגמרי.
למה אנשים מעלים את עניין האסטרולוגיה בדייטים ויש התרגשות בינהם
אם הם בעלי אותו מזל?
למה גבר ואישה בעלי אותו שם ירגישו ייחודיות בדייט?

ברור שאלו לא הסיבות המספיקות לזוגיות,אבל בעיני החברה, לפחות בחלקה, אלו סיבות מספיקות.והחברה שמשמשת סביבה עבור כל אחד מבני הזוג,יש לה השפעה בעקיפין על חיי האושר של כל אחד.
לא סתם התמונה הזו הועלתה לרשת.היא בטח הגיעה מהפייסבוק של אחד מהם והתגלגלה עד לפורום בתפוז..

evanescent

New member
אנשים עושים ומחפשים

כל מיני דברים שלא בהכרח טובים להם, צריך להפריד בין השאלה מה אנשים עושים בפועל ומה הנטיות שלהם בפועל שזו שאלה אמפירית אנתרופולוגית, לבין השאלה מה טוב להם ולבין השאלה מה מבוסס על מציאות שקימת גם מחוץ לראש שלהם. לאנשים יש גם יצרים אלימים לפעמים, מכך שיש אותם לא נובע שטוב גם לממש אותם. ומכך שמשהו גורם התרגשות לא נובע שלהמשיך להאמין בו ימקסם את האושר של אותו אדם, יכול להיות שיש לזה גם תוצאות רעות שגם אותן צריך לשקול. תוצאה רעה אחת במקרה הזה יכולה להיות אם מישהו ימשיך להיות בקשר שהוא די סובל בו בגלל שהוא חושב שזה הגורל שהכוכבים/אלוהים/זאוס הועידו לו ובפועל היו יכולים להיות לו חיים טובים יותר אם הוא היה מאמין שיש לו יכולת לכוון אותם בעצמו ופועל לשם זה.

shayCn

New member
בדר"כ אנשים הולכים לפי רחשי ליבם

כיון שהם מאמינים שהרגשות שלהם למה עושה להם טוב קשור בהכרח למה שהם צריכים.אם זה נכון לפעול כך? לא יודע.לפעמים כן ולפעמים לא.זה אינדיוידואלי.
מצד אחד אנשים יעדיפו את מה שטוב להם,אבל הרגשות מטיבעם מתעתעים
ונובעים גם מהעבר,מהילדות שלהם,השלכות מקשרים קודמים,להורים שלהם
וכהנה וכהנה סיבות כך שקשה מאוד ביום-יום תמיד לעשות את השיקול הנכון ולבחור את מה שצריך על פני מה שעושה טוב.
יצרים אלימים הם קיצוניים וברור לאנשים שזה לא עושה להם טוב לממש אותם.אני מאמין שהשפויים ינסו להמנע מהם קודם,כל אחד עפ"י הדרך שהוא מכיר,אבל זה שונה בתכלית מאהבה וזוגיות.
מסביב, המציאות היום-יומית היא שתמיד יש דברים רעים שקורים..אם זה במדינה,בחדשות.אנשים רוצים באופן טבעי משהו אחר,רוצים אופטימיות וסיבות לטוב,אז גם החשיבה שלהם תהיה בהתאם.
מה ההבדל בין טוב לרע?..לעיתים בצורה ברורה ושכלתנית אפשר לדעת ולעיתים זה מעורפל ואז הרגש,אותה פעולה כימית שמופרשת מהמוח, היא שתקבע .
הסיבות של גורל/כוכבים יכולים להוסיף לסיבות הנכונות ולחיזוק קשרים אם יודעים להשתמש בהם נכון.אם יש סבל מאמונה בסיבות ותחושה שהם רודים ומעכירים,אז יש כאלו שיפנו לאנשים רוחניים ש'יסירו' מעליהם את אותו סבל ויש כאלו שיפסיקו להאמין באותם סיבות ויבחרו להאמין בסיבות חדשות..

למעלה