לו ניתן לי

לו ניתן לי

לו ניתן לי על חיי לחזור לסובב את הגלגל אחור מה הייתי משנה? ההייתי משתנה? זו שאלה שלא אדע לפתור... "אִם "- יש שאלה יותר שאלתית מזו? אם רק הייתי..כזאת או הייתי אחרת אם רק הייתי הולכת/לא הולכת עושה/לא עושה נשארת/עוזבת אם אם אם.. ואם נניח שהייתי יכולה לחזור אחורה בזמן.. לאן הייתי חוזרת..? איפה הייתי רוצה לקבוע נקודת התחלה חדשה? באיזו נקודה הייתי קובעת לי הזדמנות שניה? אפשרות לשפר, לתקן? אין לי מושג.. באמת. סוג של תהיות פילוסופיות.

ה מוזה

New member
יא ../images/Emo12.gif

זהו,השארת אותי בלי מילים נדמה לי שהתחברו לנו המחשבות:)

akazw

New member
אני אוהבת את השאלות שלך

מהדהדות אצלי.... אקא

akazw

New member
גלגל החיים

הדהד אצלי חזק השיר הזה ואני מסתובבת איתו ומזמזמת לי אותו כל הזמן, והוא העלה בי הבנות ותובנות חדשות. אני רואה את החיות בטבע, ואת המחזוריות , ואני חושבת, או יודעת, מין ידיעה פנימית כזו, שכמו שהציפורים הנודדות נודדות בגלל קוד גנטי שלא נשלט על ידם, כן גם אנחנו, חקוק בכל אחד מאיתנו, המקום שהוא אמור להגיע אליו, למעשה חקוק כל המסלול, וכל החלטה שאנו מקבלים, היא משהו שהיה בתוכינו קודם, שנולדנו איתו, ואנחנו בוחרים בהתאם אליו,כדי לקדם אותנו במסלול הזה שבנו. מה שאנחנו עוברים בדרך הוא חלק מהמסלול שלנו, ולכן עכשיו כשאני חושבת אם ניתן היה להזיז את הגלגל לאחור, נראה לי שלמעשה הייתי בוחרת שוב בחירות דומות, שיקדמו אותי במסלול שלי, שהוא למעשה מה שחוויתי עד היום. אם יעלה בי עוד משהו אשתף אקא

זה נכון... רוצים לחזור אחורה אבל

מן הסתם בוחרים את אותן הבחירות

רקדנית הרוח

מה דעתך לשאול את השאלות לגבי העתיד,כך שתוכלי ליצור לעצמך את התמונה העתידית המיטבית שלך ? מה שהיה היה. אם תתכווני לעתיד ,תוכלי ליצור גם הווה וגם עתיד אחר. בהצלחה, דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

הייתי רוצה לחזור לגלגולי בצרפת....

כדי לחוות את התקופה, האהבה שהיתה לי ולהיות בפריז ולדבר צרפתית...וכנראה גם לתקן שם משהו שהתקלקל... עזר כנגדו

השאלה היא..

האם את כוללת בתהיותייך את החוכמה והנסיון שצברת עד כה על מנת לשנות את מה שהיה בעבר? כי אם לא, מין הסתם היית בוחרת את אותן בחירות של פעם. ואם כן, אז זה לא בר ביצוע, כי כל החוכמה והנסיון שנצברו, נצברו בגלל בחירות נכונות או שגויות ואלמלא אותן בחירות לא היינו יכולים להשתמש בחוכמה הזו של עכשיו על מנת לשנות מהלכים שנעשו בעבר. את מבינה מה אני אומרת? אם כך, זו שאלה שאינה יכולה לעמוד בפתרונה במבחן המציאות. ולכן, "אין לבכות על חלב שנשפך", אלא להמשיך ללכת הלאה וללמוד מנסיון העבר, לגדול ממנו, לא לבכות אותו, לא להצטער על מה שנעשה או שלא, כי את מה שהיה כבר לא ניתן לשנות.

הרצון לחזור לאוו דווקא כרצון לשינוי

אלא לחוות את אותם חוויות של פעם הניחוח,האהבה פשוט לחזור ולהיות שם באותה תקופה באותה עיר בפריז...מבלי רצון לשנות דבר. לא מתוך בכיה על חלב שנשפך אלא מגעגוע לתקופה שהיתה..והיתה תקופה טובה ושונה. ואת זה אני מתכוונת לעשות בנסיעה לצרפת שנה הבאה...... . עזר כנגדו

נראה לי שפעם כבר אמרתי פה

שאני יותר מדי מלאת רגש בשביל להיות כזאת הגיונית
את צודקת, ברור.. אבל התהיות האלו ברור שלא באו ממקור רציונאלי. אני לא בוכה על חלב שנשפך.. אני רק רוצה לפעמים לחזור אחורה. כמו שמעבירים את קלטת הסרט אחורה כדי לראות שוב סצנה אהובה ומרגשת ולעיתים לחזור למקום בו עשינו שגיאה (אולי) ולתקן.. הלוואי והכל היה כ"כ פשוט.

יופי לנו שאין לך מושג

אם היה לך מושג אז היית חוזרת בזמן ונעלמת לנו אז תעשי חסד עימנו ותקבעי את נקודת ההתחלה שלך לעכשיו וכולנו נרוויח אנחנו אותך ואת... את עצמך

סטארגייט תודה על הפירגון ../images/Emo24.gif

איזה מזל יש לי שאני תמיד מקשיבה בעיקר לעצמי. תודה על הפירגון שבוע טוב עזר כנגדו

אהבתי את התגובה..

עאלק "תעשי עמנו חסד"... כל מה שרצית לומר זה בעצם CARPE DIEM לא? (או איך שלא כותבים את זה...)

unicorn1a1

New member
אני חושבת המון על השאלות האלו...

במיוחד בזמן האחרון. וכל הזמן מנסה להאמין שמה שקרה ומה שיקרה זה מה שצריך לקרות ושקיימים כוחות יותר גדולים מאיתנו שיודעים מה טוב לנו. מנסה להאמין שבאיזשהו שלב אני אבין שגם ה"טעויות" היו צריכות לקרות בשביל שדברים אחרים, יותר טובים, יתקיימו. אבל כל כך קשה להאמין בזה לפעמים. למרות שאני חושבת שגם אם הייתי חוזרת אחורה ומתקנת את מה שנראה עכשיו בעיניי כטעות, אני מתארת לעצמי שגם אז הייתי חושבת מה היה קורה אם הייתי בוחרת באפשרויות אחרות (זאת אומרת- במסלול שאני נמצאת בו עכשיו).... השאלות שלך הזכירו לי את הסרט "אפקט הפרפר". ראית? זה סרט ששואל בדיוק את אותם שאלות. יש שם בחור שכל פעם מנסה לחזור אחורה ולתקן, אבל כל פעם הוא גורם לטעות אחרת, ושוב חוזר, ושוב עושה טעויות, וזה לעולם לא נגמר...

למעלה