לו"ז לטיול בירושלים

לו"ז לטיול בירושלים

ראשית
על הטיפים בעניין הר הבית. נראה שהמקום לא ישתלב טוב בטיול המתוכנן. הרעיון הכללי הוא כזה (טיול בקבוצה קטנה של מספר מטיילים, ויש לנו את "ירושלים וכל נתיבותיה"): אני חונה בגן הפעמון, (הגעה משוערת 07:45) משם הליכה דרך הר ציון (אופציה לעבור בחדר הסעודה האחרונה וב"קבר דוד") לשער האשפות, ההגעה לשער האשפות בשעה 08:40. שלוש שעות תוקדשנה לאזור העופל - עיר דוד, ניקבת השילוח וחפירות הכותל הדרומי. 12:20 - סיור במנהרות הכותל, משך הסיור כשעה בערך. (כבר נרשמנו). יציאה לדרך ויה דולורוזה, משם יציאה אל שער האריות. אם יש די זמן, הליכה למוזיאון רוקפלר (המוזיאון נסגר בשעה 15:00, כך שאם נצא מהמנהרות אחרי השעה 14:00, לא נלך לשם). הליכה לכנסיות בנחל קדרון: מריה מגדלנה, כל העמים (גת שמנים), קבר מרים, מורדות הר הזיתים, יד אבשלום ומשם חזרה לאזור שער האשפות והר ציון בסביבות השעה 17:00.
האם לוח הזמנים נראה סביר?
מהן שעות הפתיחה של הכנסיות במורדות הר הזיתים (מריה מגדלנה, כל העמים, קבר מרים)?
לא הכנסתי לתוכנית מקום לאכול. איפה כדאי לאכול באזור (בצהריים אנחנו אמורים להיות באזור שער האריות)? אשמח להערות והמלצות נוספות.
מראש!

הלו"ז שלך נראה צפוף

כמעט ללא ללא מקדמים, אבל אפשרי. אוכל: מאחר ובצהריים אתם בויה דולורוזה, הצעתי: בין תחנה שלוש לארבע, נמצאת מסעדה מזרחית של........, כן, כן, ניחשת נכון, "אבו שוקרי" שגם הוא טוען כמו שלושת מתחריו האחרים לבלעדיות. המסעדה בסיידר וגם המחירים. זמני הפתיחה של הכנסיות במורדות הר הזיתים: כנסיית כל העמים (גת שמנים): 08:00 - 12:00; 14:30 - 18:00. המערה בגת שמנים: 08:30 - 11:45; 14:30 - 17:00. מריה מגדלנה: ימי ג', ה' 10:00 - 11:30. כנסיית קבר מרים: 06:30 - 12:00; 14:00 - 17:00. כנסיית פטר נוסטר (אלאונה): 08:30 - 11:45; 15:00 - 16:45. כנסיית בכי האדון (דומינוס פלביט): 08:00 - 12:00; 14:30 - 18:00. תהנו, ושתף אותנו בחוויות

pinzo01

New member
לא רק שזה צפוף

עמית זה נראה כאילו אתה רוצה לסמן
על כל המסלול חלק את המסלול ליומיים ותעשה אותו בנחת ולעומק איזור הר ציון ועיר דוד, מנהרות הכותל כולל הוויה דלורוזה עד לכנסיית הקבר באמצע ארוחת צהריים אצל אבו שוקרי בעיר העתיקה יום השני הר הזייתים כולל אלואנה ובכי האדון קבר מרים עד לכנסיית גת שמנים המשך למוזיאון רוקפלר וסיים בגן הקבר

שמוליק, תמצית הטיול בארץ היא:

להספיק הרבה, לצלם הרבה ולרוץ לספר לחבר'ה. זאת הרוח החדשה של פורום טיולים בארץ. חבל שהוא הגיע לזה. לחשוב שאפשר למצות את הר ציון בפחות מחצי יום זה מגוחך! רק ביה"ק הפרוטסטניטי (שינדלר וההוא בלי ראש) לוקח שעתיים לפחות! המכלול של קבר דוד ומרתף השואה זה עוד שעה וחצי. ולא דיברנו על המנהרה, צינור החרס, הארמנים, בית גובט ועוד. עיר דוד, אם רוצים להכיר אותה, לוקח יום שלם! וזה בלי לדבר עם המשתכנים היהודים ושכניהם הערבים.

ברור לי שאהיה שוב באתרים

ההליכה דרך הר ציון הגיונית, כיוון שהרכב חונה בגן הפעמון, אבל אין לי כוונה בשלב זה לבקר בצורה יסודית באתרי הר ציון, דבר שייעשה בעתיד, כפי שאני עושה גם באזורים ומסלולים אחרים - בעיני היכרות עם הארץ נרכשת טוב יותר בחזרה לאותם מקומות יותר מפעם אחת, לעיתים בעונות ובאירועים שונים, ומתן דגשים משתנים בכל ביקור באתר. מעבר לכך, סביר שהתוכנית שתבוצע בפועל תהיה שונה במידה מסויימת מהתוכנית המקורית, (וברור לי שנסחפתי בתכנון המקורי). מכאן ועד הכללה לגבי "הרוח החדשה של פורום טיולים בארץ", דומני שעדיין רב המרחק - איש איש וסגנונו.

pinzo01

New member
אני לא מצפה ממישהו שהולך לטייל

(עם כל הרצון הטוב לפרגן לעמית ) עם ספר ותמיד הספר יהיה שיטחי ביחס למורה דרך המכיר ויודע איך להרחיב, איך לקשר את הדברים עם נושאים חשובים כמו הערך ההיסטורי ,דתי ( בי-ם זו חובה ) כך שאם המטייל הפרטי רוצה לרוץ אין לי בעיה עם זה ואין לי שום חבל על אף שהייתי בין מקימיו זה שהפורום טיולים הוא כזה מהסיבה הפשוטה חומר מעמיק לא תמצא שם תמונות כן, וזה הדבר הפשוט ויזואליה ולא עומק תוחזר תקופת האיקונקלאסט לפורום............

pinzo01

New member
עמית פעם ועוד פעם ועוד פעם

איני מחזיק מעצמי מומחה לי-ם אך אספר לך סיפור קצר יש לי קבוצה שאני מטייל איתה כבר שנה רביעית יש לנו מפגש חודשי עיוני ובעקבותיו טיול רגלי והנושא הוא רק ירושלים כרגע אנו נמצאים בתקופה העותמנית ואם אתה מדבר על לחזור לאתרים עוד ועוד בירושלים כל פעם שחזרתי אליה והאמן לי יותר מכמה אלפי פעמיים אני מרגיש שחסר לי ידע אפילו במקומות שבהם הייתי והעמקתי הן עם הקבוצה הספציפית הזו והן עם קבוצות אחרות העיר הזו כבור ללא תחתית המלצתי לך באם אתה רוצה להעמיק בה קח אותה בנחת !

צודק

נסחפתי עם כמות האתרים שאני רוצה לבקר בהם באגן העיר העתיקה (ובוודאי שאשוב לבקר באתרים נוספים בהמשך). מוזיאון רוקפלר כבר ירד מהפרק. יש לי עניין אישי בהר הזיתים (ביקור בחלקת הקברים המשפחתית מהמאה ה-19, שאינה רחוקה ממתחם הכנסיות), אך גם המסלול כפי שהגדרת לכיוון כנסית הקבר הוא אחת מהאופציות הנשקלות - נראה איך יתפתחו העניינים מחר.

למעלה