לורביטק (Lorhabitteck) - חלק 4

Loewenthal

New member
לורביטק (Lorhabitteck) - חלק 4

חלקים קודמים חלק 4 - דמוקרטיה * * * עצם עוף הושלכה על רצפות השיש הכחולות, המטופחות והמבריקות בזמן שעוד אחת נמצצה בידי המשליך. "Tu as dit vraion. Il’apas sĕtú au figarunez. La mais pourlequa?", קול לעיסה גס נשמע. "ובכן, מדובר במשוגע הזה - כמו שכבר הבנת אדוני…", "כן אני מבין," סינן הלז מבין שיניו, כאשר הוא מוצץ את העצם ומשליך אותה ארצה. "הוא עומד פה בחוץ, בנאדם אגרסיבי ממש. באמת שלא הייתי מצפה ממנו כמו שאני מכיר אותו אדוני", "כמו שאתה הכרת אותו לפני שחזר, וגילה מה קורה כאן.", "כן בדיוק כך אדוני, היית מאמין למראה פתטי כל כך? עומד מול שער האחוזה, כשפניו מלאי שריטות ומוגלה, בגדיו קרועים ומלאים דם - ולא רק שלו… רגלו קרושה וכמעט משותקת. הוא צועק כאן, כאילו יש לו עוד איזושהי זכות - ועוד לבקש ממך טובה, כמובן שלא הכנסנו…" - "הכניסו אותו.", עצמות עוף קטנות ומלאות רוק נחתו על הרצפה. "אבל אדוני אתה…" - "הכניסו אותו." צל ארוך השתרך מכיוון הדלת שנפתחה, ואור השמש החזק הדגיש אותו ביותר כשהתקדם לעבר קצה החדר. הבחור הפרנסטי, שמדיו הסגולים היו ספוגים בגוון אדמדם, נעמד מול הוסאל שגרס שוק עוף אשר הוחזקה בידו. "מאלאדור לוק" נשמע קולו של האציל במבטא צרפתי גס. "אז אתה באמת חולה נפש אם אתה מעיז להראות את פרצופך המדמם כאן.", "שישמור אותי הירוניוס, בייחוד כשהתפללתי לפני שעה, לורד לודוויק. אני צריך חיילים - fasterion", לודוויק השליך את עצם השוק ארצה, ופניו השמנים התכווצו למבט רציני. "אני מבין שאין טיפת מידע בראשך על המצב כרגע.", מאלאדור ניגב את מצחו המדמם בעזרת ידו היבשה והמתקלפת, "לא, אבל טיפות אחרות בראשי.", "ובכן, אתה כבר לא מה שהיית לוק.", הוא נטל ירך מהצלחת הכסופה, והתחיל ללקק אותה בתנועות גסות וברבריות, "démocratic. אתה מכיר את המילה הזאת לוק?", "לא" סינן מאלאדור, "אתה עוד תשמע אותה הרבה בזמן הקרוב לוק… בכל מקרה, אין בידי, וגם לא ברצוני, לעזור לך. היו זמנים…", הוא סיים ללקק את הירך והתחיל לנגוס בה, "אך כעת אני כבר לא תחתיך, וכדאי שתרים את ראשך אל הכס בפעם הבאה שתבקר בלב פרנסט. סלקו אותו.", הוא הטיח את עצמות הירך על הרצפה. ארבעת השומרים שהקיפו את לוק עד עתה, סגרו עליו, לפתו אותו, והובילו אותו אל פתח האולם, כשדמו נוטף אחריו על פני הרצפות הכחולות, ומנוקה מיד על ידי אחד המשרתים. מאלאדור עוד היה מסוגל לשמוע את קולו של לודוויק, כאשר יצא החוצה מתוך דלתות העץ הגדולות. "ובכן, אמרתי לך שנערה כזאת לא תתאים לגבר הנדוש הזה, אם בכלל ניתן לכנותו 'גברבר', כאשר אתה רואה אותו בפעולה עם הדרקון, קטע הומוריסטי משעשע ביותר, פשוט מעלה גיחוך. Il réjouir, בהחלט הצחיק אותי אישית עד דמעות. ואת התמונות העלובות בביתו כבר הזכרתי? שלא יידעו האלים מהדיוקנאות הללו, כאילו הכין אותם באותו יום לכבודנו…" * * * 28 לליקוי מרקווי 49, השנה הכסופה אני כותב מתוך חדר שכור בפונדק "אילומינייט", שכן לטירתי איני מורשה להכנס. טירתי, טירת לוק מלאת ההון, נמצאת במצור על ידי חיילים שפעם ביצעו את פקודותיי. אך לא עוד - חיילי הממלכה תחת הקצין המלוקק הזה, רוג'ר רביט, שהעיז להכניס מסרים פלצניים לעם, על "דמוקרטיה" - איזשהו סוג של שילטון חדש שהגיע מארצות המזרח. כולם חשבו שמתי בקרב, ובכל מקרה כנראה שמאז שהתחלתי לנוח על זרי הדפנה (הירוניוס יסלח לי…), כבר אינני רצוי פה. בכל מקרה, רוג'ר נבחר בבחירות ה"דמוקרטיות" והמאולצות הללו, שכנראה פתאום משתפות את העם בבחירה, היית מאמין? לא יאה לעם השלטון הפיאודלי, ורוג'ר בא עם ראש מורם, כשהוא מצדיע עם הפנים העדינות שלו אל העם. הוא מכריז בפניהם שגם להם יש איזו זכות בחירה, tümasiê... הייתי צריך להתגנב מהכניסה האחורית כדי להגיע למגורים שלי, ולגלות שאנדרו - שהיה אמור לרשת את מקומי אם אמות, לפי פקודתי - סגור שם, כי הוא ניסה לקבל את המלוכה המגיעה לו. אתה מבין? אפילו דודי אינו יכול לקבל את המלוכה. ועכשיו אפילו משכני במצור. אבל אני יודע איכשהו שמשהו חשוד כאן בקשר לרוג'ר הזה, אני יודע שהוא קשור איכשהו לג'רמאנים, ובן הבליעל הזה עוד יקבל את מנתו. הוא עוד יאכלה בכף כאשר נמצא את הראיות המתאימות. ולכאן מחוז חפצינו – אנחנו בדרכנו למרכז פרנסט. אני מכיר את הארמון כמו את כף ידי הסדוקה. את השאר אתה כבר יכול להבין, שכן מעשי התגנבות קלאסיים כאלו למציאת ראיות, אינם נשקלים אצלי כדבר שיש להסבירו בפרוטרוט. ש"הגיבור" ישמור עליך. מאלאדור לוק * * * המשך חלק 4 בקרוב.

Loewenthal

New member
לוח השנה בעולם הסיפור

יום - מתחיל בערב ב- 3 כוכבים, נגמר ב- 2 כוכבים. הזמן שבין 2 כוכבים ל- 3 כוכבים (ליום הבא) נקרא "הזמן המעובר". שבוע - 9 ימים. חודש - 29-48 ימים. מתחיל בליקוי חמה ע"י אחד הירחים - מרקווי/קווטר. שנה - 7 שנות שמש, 64 חודשים, בערך 2500 ימים. מתחילה בליקוי חמה ע"י שני הירחים יחד. אין ספירת שנים במספרים, כאשר כל שנה מכונה בכינוי מסויים. כינוי השנה בכל שנה נקבע על ידי "המועצה" - בעלת נציגים מכל העולם הקרוב, כאשר הם קובעים את כינוי השנה עפ"י דבר בולט באותה השנה. פירוט השנים בטווח הידוע: השנה האלוהית ..לא ידוע.. השנה המגוונת ..לא ידוע.. השנה המוקצנת ..לא ידוע.. השנה האמיתית ..לא ידוע.. השנה האמינה השנה הפרקטית השנה המושחתת השנה הקודרת השנה הסופנית השנה המשתנקת השנה הגוועת השנה המתאוששת השנה המוכתמת השנה הנגועה השנה המעוברת השנה המנוסה השנה הזמנית השנה הקשורה השנה הרגועה השנה האופטימית השנה המוארת השנה השלמה השנה הקרובה השנה הירוקה השנה המחוברת השנה הפחותה השנה המסורתית השנה הפוסקת השנה התחובה השנה המסובכת השנה הלוקה השנה המצורעת השנה המחלימה השנה הלועזית השנה האקלימית השנה המוצפת השנה הזהובה השנה הלוחשת השנה המכוייסת השנה הכחולה השנה ההומוניסטית השנה השזורה השנה החקלאית השנה הכסופה ..העתיד.. אמונה ב- שנת יום הדין

רמץ

New member
מקסים! ../images/Emo28.gif

גם אם הזוי מעט... אולי כדאי להפריד בין שורות הטקסטים של דמויות שונות. למשל במקום: "אהובי, רק אותך... ואתה יודע את זה...", "כן אני יודע," אמר אובליוס בזילזול, כשהוא מוציא מפתח עשוי עופרת מעורבת מכיסו. "לאן אנחנו הולכים אהובי?", "הפתעה, את תראי...", "מה באמת?! אני כל כך אוהבת הפתעות!", קול צחקני וגבוהה ריצד על עור התוף הרגיש של אובליוס. לכתוב: "אהובי, רק אותך... ואתה יודע את זה...", "כן אני יודע," אמר אובליוס בזילזול, כשהוא מוציא מפתח עשוי עופרת מעורבת מכיסו. "לאן אנחנו הולכים אהובי?", "הפתעה, את תראי...", "מה באמת?! אני כל כך אוהבת הפתעות!", קול צחקני וגבוהה ריצד על עור התוף הרגיש של אובליוס. זה עוזר לקריאה. בכל אופן, סיפור עשיר, עלילה מעניינת ורעיונות מגניבים!! כל הכבוד!

Loewenthal

New member
תודה רבה

אקח את הטיפ הזה, אני שמח שאהבתם. אמשיך כשיהיה לי זמן.

למעלה