לוקי סקיווקר

Lu Tze

New member
לוקי סקיווקר

זה השם של אל התחבולות במיתולוגיה הנורדית. התכונה הדומיננטית שלו היא ערמומיות והוא נחשב לאל "רע" שמדי פעם עשה מעשים טובים, כשזה פעל לטובתו. הקטע המוזר הוא שהשם שלו הוא במרחק של "י" אחת מלוק סקייווקר, דמות שהיא כמעט ההפך הגמור מלוקי. בהתחשב בכך שלוקאס הבין במיתולוגיות של עמים שונים ובכך שלוקי הוא אל די מפורסם, קשה לי להאמין שמדובר בצירוף מקרים (וגם אם לוקאס לא התכוון ליצור דימיון בשם, הוא בטח שם לב אליו), אבל אני לא מבין למה לתת לדמות של לוק שם שמזוהה עם אישיות כ"כ שונה. למישהו יש השערות?

Mor L

New member
בהחלט.

זוכרים את הסרט "המסכה" עם ג'ים קארי? ואת הסרט "דוגמה" עם מאט דיימון ובן אפלק, וג'יי ובוב השקט? בשני הסרטים האלה מוזכר השם "לוקי", במסיכה כאל מציק ורשע שאהב לעשות תעלולים, ובדוגמה השם הזה היה שייך למלאך המוות, שגולם ע"י מאט דיימון. מכאן שבשני המקרים לוקי היה אל סורר שלא עושה טוב לאנשים, וג'ורג' לוקאס ידע זאת היטב, ויצא לו נחמד שלוק הוא ההיפך של לוקי באופי. הוא פעל כאן על ידע אישי של הצופים כדי ליצור אירוניה ומעט הומור, וככה הניגוד הוא עוד יותר גדול ונותן משמעות נוספת ללוק. למרות שיכול להיות שהוא בחר את השם הזה מסיבות אחרות, אבל זה בכל זאת יצא מצחיק. ואם כבר מדברים על שות, איך זה שבגלקסיה רחוקה רחוקה השם של הדמות הנשית הכי מפורסמת הוא מהתנ"ך? (שרה, רבקה, רחל, לאה). אחת מארבעת האימהות? דווקא את המסכנה והנאחסית ביותר הוא לקח. זה אמור להגיד משהוא על ליה?

Padme Amidala

New member
../images/Emo45.gif מעניין ../images/Emo13.gif

גם לפי דעתי לוקאס השתמש בניגוד הזה בשביל האירוניה...

Lu Tze

New member
הוא לא היה מלאך המוות.

הוא היה מה שמכונה ביהדות "מלאך חבלה", מעמד שגם מלאך המוות משתייך אליו, אם אינני טועה. ובכלל לא זכרתי קראו לו לוקי.

Mor L

New member
כן.

תיזכר בסרט דוגמה, בפתיחה יש שמות שרצים על המסך, ואחד מהם זה לוקי, על הגוף של מאט דיימון. ובהמשך בן אפלק אומר: "אין מלאך המוות מאז שהתפטרת - "There is no death since you quit."

MajorWinters

New member
דוגמה לא בדיוק מקור מוסמך../images/Emo19.gif

אחלה סרט... אבל לא מקור להסתמך עליו...

Lu Tze

New member
אני חושב (או לפחות על סמך זה הגבתי)

שהיא מתכוונת ל"עולם" של הסרט עצמו. ונכון, לוקי מכונה "מלאך מוות", אבל הוא לא מכונה "מלאך המוות". אני חושב שבאנגלית למלאכי חבלה קוראים death angles.

למעלה