לוקח בלי רשות

princess66

New member
לוקח בלי רשות

הדרדס בן ה-5 ילד מקסים חכם ומאוד מתוחכם. כל יום רוצה לקחת משהו לגן... לרוב אנחנו לא מרשים כי טבעם של כל הדברים האלה שהם הולכים לאיבוד. בנוסף אנחנו משתדלים לשים לו בארוחת הבוקר איזה קינוח - אוזן המן, שוקולד קטן או משהו אך מכיוון שהגננת נזפה בנו הפסקנו. אבל... בשבוע האחרון אני מגלה שבזמן שאנחנו מתארגנים בבוקר הוא לוקח דברים ושם בתיק... שוקולד/חטיף/משחק. אני לא רוצה להביך אותו אז מנסה בעדינות לבדוק את התיק או ליצור הזדמנות עבורו לרוקן אותו אבל עדיין כמעט בכל בוקר אנחנו נהיים שוטרים. למה זה? בבית הוא באמת מקבל את הדברים האלה, שוקולד כשמבקש זמין אצלנו ועוד דברים אז למה בהחבא? אני יכולה להתעלם אבל אז הגננת תנזוף בו (ובי...) ואני לא רוצה שזה יקרה. שוחחתי איתו מספר פעמים והסברתי לו שזה לא לעניין, שיש סיבה שאנחנו לא מרשים משחקים לגן ושאין שום סיבה או צורך לקחת שוקולד לגן וכשיחזור יקבל. זה עבד כמה ימים וזהו... מה עושים? לא אוהבת להיות שוטרת לחטט לו בתיק ולהביך אותו.... הוא באמת מותק של ילד...אבל מנסה כמו כל הילדים אני מניחה

adif11

New member
אולי בכל זאת תני לו לקחת צעצוע קטן משלו לגן ?

אצלנו לפני המון שנים עם הגדול ,הגננת הסכימה וזה עשה לו מאוד טוב. נהג לקחת איתו בובה קטנה מפלסטחק בצורה של דינוזאור נכון שלפעמים הוא היה נעלם וחל מהימים היה מבלה סגור במגירה של הילד בגן אבל איכשהו זה עשה לילד הרגשה טובה

אצלנו הגננת אמרה בתחילת השנה שהיא לא מרשה

לילדים להביא שום דבר מהבית. אולי אם הגננת שלו תגיד לו שהיא לא מסכימה שיביא דברים מהבית, זה יעזור?

kmiki

New member
עונה

תראי, את אמא שלו, ותפקידך לחנך. אני יודעת שלא כיף לשמוע את זה, ואני מקווה שלא ציפית לקבל פה רק חיבוקים וליטופים, אבל מה שאת עושה אינו לטובתך ויותר מזה, אינו לטובתו, כי את מאפשרת, את מאפשרת לו להמשיך, רק בגלל שאת לא רוצה "להביך" אותו, אבל הוא מביך את עצמו (אני בכלל לא חושבת שהמילה להביך נכונה פה). יש את ההתנהגות, ואת את ההשלכות על ההתנהגות הזו. מבחינתי את צריכה לנהל איתו שיחה, היא לא צריכה להיות מביכה, היא צריכה להיות כנה: "אני יודעת שאתה לוקח לגן למרות שאבא ואני לא מרשים" להראות לו שאת מבינה אותו ואת הרגשות שלו ולעבוד ביחד איתו על הפתרון. אז אולי באמת ללכת לחנות בשקל ולתת לו לבחור משהו קטן שלא נורא אם ילך לאיבוד, ואותו מותר לו לקחת איתו לגן בתיק (לפי נהלי הגן, אצלנו היה אסור להביא בכלל מהבית דברים והם היו הולכים ישר לתא עד סוף היום), ואם הלך לאיבוד, מחליפים אותו במשהו אחר שוב מהחנות בשקל (אפשר לקנות את אותו אחד 10 יחידות). אולי כדאי להבין מה מטרת לקיחת הדבר הזה לגן, ממתק אין שום הצדקה, לדעתי לקחת לגן, אבל צעצוע אולי נותן לו איזו תחושת בית, בטחון, הצלחה מול חברים, לא יודעת, אבל ברגע שתבינו מה זה נותן לו, גם תוכלו יותר בקלות למצוא פתרון הולם. אני אומרת להפטר מתחושת ה"לא רוצה להביך אותו", ולקחת יוזמה ולחתוך את התופעה.

שhira

New member
ישר עלה לי..

למרות שהגננת "נזפה" איך שאר הילדים? זכור לי אצלנו שהיו מספר פעמים של אסור בגן / בכיתה והבנות מאוד רצו ולאט לאט גיליתי שלמרות שבעיקרון אסור רב החברים כן עושים (ממתק בארוחת עשר). ואז דיברתי עם הגננת . וגם היו פעמים שהסברתי שנכון שX Y או Z עושים אבל אנחנו נשמעים לחוקים ואם מבקשים ונראה לנו הגיוני מדוע מבקשים אנחנו "ממושמעים". לגבי משחק- גם אצלנו היה כך ובשלב מסויים בתאום עם הגננת לקחה משהו קטן הראתה בבוקר לסייעת ושמה בתיק. כשמידי פעם חשה צורך ביקשה לגשת לתיק הציצה / ליטפה והמשיכה הלאה. ברגע שאיפשרנו די מהר ירד הדחף והרצון והעניין מהנושא.

השאלה היא מה המדיניות של הגן

יש גנים שבהם מבקשים לא להביא כלום. יש כאלה שמותר להביא רק ביום שישי. יש גנים שמותר להביא דברים אבל כשמגיעים לגן צריך לשים אותם בתיק או במגירה. מן הסתם יש גם גננות שלא אכפת להן... אני בעד להיצמד למדיניות הגן, כי אז גם יש להם הסבר וגם יש לכם גיבוי מהגננת. אם בגן שלו אסור להביא דברים אבל ילדים מביאים בכל זאת ולכן גם הוא רוצה - לדבר עם הגננת על רכיפה, ושהיא תסביר לילדים את הסיבות. ואם בגן מותר להביא וכולם מביאים ואתם בכל זאת ריצים שלא, כדי שצעצועים לא ילכו לאיבוד - יהיה מאוד קשה לאסור לגמרי, וכן כדאי לומר לו שמכיוון שמה שלוקחים לגן עלול ללכת לאיבוד, שייקח רק משהו קטן שלא שווה הרבה ושלא נורא אם ילך לאיבוד.

למעלה