לוקאס

Marie Claire

New member
לוקאס

בהחלטה של מהרגע להרגע הזמנו מקום בלוקאס. הכל נשמע מאד מבטיח. המיקום במתחם החדש של רחוב מזא"ה, שיחד עם שדרות רוטשילד מהווים בעיני את פנינות החמד השוות ביותר בעיר. המסעדה יפה. מעוצבת בצבעים נעימים. הזמנתי במקום במעשנים והושיבו אותנו קרוב מאד לדלת. כל פתיחת דלת הכניסה משב רוח מקפיא (וזה קרה בתדירות של אחת ל- 5 דקות לפחות). אז למעשנים מבינכם - קחו זאת בחשבון. במעמקי המסעדה, יותר קרוב לבר הרבה יותר חם, אבל לא מעשנים שם. לראשונות - סלט קינואה, שדובר בו רבות וצלחת אניטפסטי. די התלהבתי מהביסים הראשונים של הסלט. בביס העשירי התחלתי להשתעמם. ממול צלחת האנטיפסטי הוגרה כסבירה, ללא שום בשורה וללא טיפת דמיון בתיבול. כ- 10 דקות לאחר הגשת הראשונות, שאנחנו עדיין באמצע אכילת המנות הראשונות הגיעו העיקריות לשולחן. מרוב תדהמה לא אמרתי מילה. שמנו את הראשונות בצד ועברנו לעיקריות. סלמון ממול שהיה פשוט משעמם ושניצל בתיבול של חרדל ושום בצד שלי. תוספות - פירה. אני אשמה, שהזמנתי שניצל משעמם. היה לי בראש חשק עצום לשניצל דק כדוגמת קפה נואר או סבסטיאן. מה שהגיע לשולחן היה מהזן העבה והבלתי מושך בעליל מבחינתי. הפירה חסר כל טוויסט. זה שמולי טען שהבעיתיות נובעת מאי ייבוש נכון של תפוחי האדמה. קטונתי. היה פשוט משעמם. אהההה.כן...גם היה לחם. 2 פרוסות כהות ו- 2 פרוסות לבנות. הלבנות הוגדרות על ידי הממול כאשכנזיות מדי. בקיצור - לא כולם צריכים לאפות. עדיף לקנות לחם טוב ולא חסר היום איפה. הלחם מוגש עם חמאה וזיתים. טוב...אזרתי עוז ושאלתי את המלצרית למה? למה הם רוצים שנלך כל כך מהר? היא התנצלה ושלחה את המארחת, שהתנצלה גם היא והציעה מנות אחרונות על החשבון. קרם ברולה עם מן קציפת שוקולד - מהמנות המיותרות שאכלתי. המנה השניה היתה דומה לעוגה עם קרם מסקרפונה. המנה הוגדרה כסתמית. אני לא טעמתי. זו היתה אחת הארוחות המיותרות ביותר שאכלתי בתקופה האחרונה. ודבר אחרון....השרותים....מקסימים. מן עיצוב רטרו מקסים לטעמי
יחד עם אפריטיף אחד, חצי קראף יין, מים מינרלים ואספרסו ארוך הגיע החשבון ל- 330 ש"ח. מנה אחרונה אחת היתה ללא חיוב, השניה הוכנסה בהחלט לחשבון. לא חוזרת...ממש ממש לא.

מה זה? אני על סף בכי מהביקורת../images/Emo201.gif

כל כך מתיש...
איזה באסה
. כבר היה עדיף אם היו אומרים לכם שהמסעדה שמורה לאוטובוס והייתם הולכים למקום אחר...
כבד.
לריבת תותים שאמא ש ל י הכינה
לעצמי שהכנתי 1/3 עבודה

meravbr

New member
קראת מה שכתבתי

פה? שניצל וםירה את יכולה לאכול אצלי, מה זה הסטנדרט הזה במסעדה שמתיימרת לבראסרי (בסדר, מנות מסורתיות, אבל שיהיו טובות
) אגב, על הבר מעשנים גם מעשנים...

גרגרני

New member
איזה ביקורת טפשית!

פירה חסר טוויסט? פרוסות לחם אשכנזיות? טעים אבל מהביס העשירי משעמם? מה את מצפה מהמסעדה בדיוק? שיגלו לך עולמות שעדיין לא הכרת? זה לא שלושה כוכבי מישלין באלף דולר לזוג! ועוד הזמנת שניצל?! קצת הגזמת

Marie Claire

New member
אז הביקורת שלי טפשית ../images/Emo13.gif

בואי אגיד לך מה אני מצפה ממסעדה - שיהיה טעים ושיהיה נעים. וכל מנה בתפריט מחייבת אחרת היא לא צריכה להיות שם. גם שניצל. והפירה היה מ ש ע מ ם וחסר כל טוויסט

meravbr

New member
נא לכתוב להבא את השגותיך בעידון,

ונא לא להשתמש במלים שלא הולמות את הפורום הזה, תודה.

מה אני מצפה ממסעדה?

שיגישו לי לחם איכותי ולא כזה אנמי חסר טעם שכל הדיוט יכול להכין. שיגישו לי פירה עם טעם מיוחד. לא סתם מחית תפו"א סתמית (בטוחה שאכלת באי אילו מסעדות פירה איכותי ומענין יותר מהפירה הפשוט שמכין כל אחד בבית). שהמנה תהיה כל-כך טעימה שהיא לא תמאס לאחר כמה ביסים. שהשניצל יהיה גם הוא מיוחד. ולמען הדווח - אכלתי שניצל מבשר עגל ב"לה פמילייה" שבראשל"צ לפני שבוע. הציפיות לא היו גבוהות, אחרי הכל רק שניצל... א-ב-ל להפתעתי היה ממש ממש טעים. רק שניצל אבל ט-ע-י-ם! בקיצור, גם מנות לכאורה פשוטות יכולות להיות נפלאות בידי שף טוב. ולגבי גילוי עולמות - גם "פנגיאה" אינה מסעדה עם כוכבי מישלן, אבל היא בהחלט גילתה לי עולמות של טקסטורה באוכל ועולמות של טעמים שמתפתחים עם כל ביס ולא מתפוגגים לתוך שיעמום. אז אפשר גם אחרת. וכן, אני מצפה. לא מדובר במסעדת פועלים שמגישה אוכל יומיומי אלא כזו שממצבת את עצמה על רף שונה לגמרי וגם יודעת לגבות מחירים בהתאם. ולגבי ההתבטאות שלך? מקווה שהיא לא תחזור כי היא לגמרי לא מכובדת ומכבדת.

למעלה