לופ מתמשך

לצערי, לעיתים ניתוחים מלומדים

לא ממש עוזרים. ראה, נראה לי שאתה טיפוס טוטאלי . אינך יכול לשלב (בין האישה לפילגש - הירגע. חוץ מזה זו המטפורה שלך...) . זה קשה מניסיון. ואם אתה אדם טוטאלי , אז סביר להניח שאתה גם פרפקציוניסט. לא קל בכלל. גם יהיו טריליון מדדים, טריליון מימדים לטעמי, תתבלבל יותר. אדם טוטאלי חושש לאבד את הפרפקציוניזם שלו מול עצמו (אל דאגה, אני לא עושה פסיכואנליזה - לא מסמפטת כל כך את הגישה , מלשון המעטה) . אז לא משנה אם כל סביבתך תתמוך בך, האדם היחיד שאתה רוצה לקבל את תמיכתו, את אישושו- זה אתה עצמך. לגיטימי. אבל קשה מנשוא. אין כאן הוקוס פוקוס ובטח יושבי הפורום הזה אינם יחליטו בשבילך אבל זאת אני משערת כבר יודע... לצערי, גם לא יהיה מלאך שיגיד לך מה לעשות וסביר להניח שהגעת לרמה כזו בחייך שגם כוח חיצוני לא יהיה מנת חלקך. כן, טיפחת את האדם הקיומי שבך , האקסיסטנציאליסט שבך , אז קבל את ההשלכות שהן - שלא תוכל לנוח על זרי דפנה . צריכים שיקולים רציונאליים כמו שחכמים ממני ייעצו לך. אבל. אולי אני טועה , סברות עימי: אדם טוטאלי הוא גם מן המחמירים עם עצמו . למה? כי הוא כרוך אחר הרגש וחושש הוא שהרגש יוביל אותו יגון שאולה . לעיתים (מניסיון ) ההחלטות הטובות ביותר הן אלה המקשיבות לצפונות הלב. למה? לא יודעת. ללב סודות משל עצמו אבל מרגיש הוא טוב מאוד את צפונות השכל.

תרשי לי להסיר את הכובע בפנייך

את לא טועה !!! ואני מודה שבתשובתך נגעת בצורה ישירה ב"שריטה" שלי והמשפט החשוב שלך אליי והמעורר אותי להרבה מחשבה הוא ... " לצערי, גם לא יהיה מלאך שיגיד לך מה לעשות וסביר להניח שהגעת לרמה כזו בחייך שגם כוח חיצוני לא יהיה מנת חלקך" זו למשל אמירה שנותנת לי את המימד הנוסף אותו אני מחפש בהתלבטויות שלי .. האם אפשר לומר שאני חסר גמישות ? או שאני נוטה לחוש יותר את הסוף שבשינוי מאשר את ההתחלה שבו ?

כובע בוקרים אוסטרלי ? ../images/Emo8.gif

לומר שאתה חסר גמישות? לא יודעת (שפגאט ניסית? סתם...) יתכן בהחלט יתכן. סביר להניח שאתה ברבדים מסויימים כן זורם משתנה, שונה. ברבדים שיש לך עליהם שליטה, שאתה יודע שאינך מסכן את עצמך, שאינך נחשף לטעויות עתידניות. סביר להניח שהינך יודע טוב טוב מה אתה שווה ואני סבורה (אין לי ידיעה, לא הרחבת על החלטות שלקחת בחייך) שכן לקחת סיכונים בחייך אבל סיכונים שאתגרו אותך וראית בהם מבחן וגם ידעת שתעבור אותם בהצלחה כי מלכתחילה הרף שלך גבוה. לחוש את הסוף בשינוי? לא בטוחה. אם מעולם לא חשת בשינוי, אז איך אתה יודע שסופו קרב? ואם זה אינו שינוי עבורך, אז לא משנה מה תעשה, מבחינה אקסיסטנציאליסטית , המעבר בין תחומי חיים ישנה לך כקליפת השום. האם בעבודתך הלבבית ישנם תחומים אפורים עבורך? ישנם רבדים שאתה אישית חושש מכניסה אליהם כי אתה מפחד מכשלונות אובייקטיביים ואני לאו דווקא מדברת על שליטה בחומר הנלמד. אלא דברים שעלולים להפוך אותך לשונה, לאדם אחר עם גישה שונה לחייך, האם אתה חושש שהעבודה הלבבית שלך תשנה את עקרונותייך? את אמונותיך? את אישיותך? אלה דברים שאתה צריך לחשוב עליהם. אבל, אתה יודע, הרשה לי לצטט את האב הרוחני של הזרם האקסיסטנציאליסטי: "הלחם הוא משהו שבזכותו אני חי , והוורד הוא הדבר שלמענו אני חי. החשוב הוא למצוא אמת שתהיה אמת עבורי, למצוא את האידיאה אשר למענה ארצה לחיות ולמות. מה יועיל לי לשם כך אם אמצא אמת הנקראת אמת אובייקטיבית, אם אשנן את כל שיטות הפילוסופיה... באין משמעות יותר עמוקה בשביל עצמי ובשביל חיי? ... ולכן הנני משול לאדם המכין לו את כלי הבית ושכר לו דירה, אך טרם מצא את האהובה שצריכה לחלוק אתו באושר החיים ופגעיהם. מה שחסר לי הוא- לחיות חיים אנושיים שלמים ולא רק חיי הכרה, לבסס פיתוח רעיונותיי על משהו הקשור בשורשים העמוקים ביותר של קיומי, של האקסיסטנציה שלי. " (סרן קירקגור , "חיל ורעדה" ) . מאחלת לך למצוא את השורשים העמוקים של קיומך , שם תמצא את האידיאה שלך שתוכל לחיות למענה וגם למות למענה.

אני יותר ממודה לך

וואוו תודה תודה על הקטע הנפלא ממך .. הוא נוגע באמת באזורים שאני מרגיש שבהם לא נגעתי מעולם .. בשביל התיחסות מלומדת כזו בדיוק פניתי דווקא לפורום הזה.. אקרא ואקרא שוב ועוד אשוב..

nehud

New member
האם מטרות חייך מוגדרות

בתחומים הבאים באופן מאוזן חד וברור המבטיח פעולה 1 השכלה 2 בריאות 3 משפחה 4 שפע כלכלי /קרירה 5 רוחניות 6 חברתית/ תחביבים לאחר שתבחן את מטרות חייך בששת הנושאים כל אחד בנפרד ותראה האם הוא מוגדר ובהיר לך יקל עליך לראת כיצד מתמודדים עם הדילמה, באהבה אהוד אינני ממתין לפרוט אך במידה ונדרשת הרחבה אשמח להרחיב

nehud

New member
כיצד אם כן

הרצון לבצע הסבה משרת באופן מובהק את המטרות ? במידה ואינך רואה זאת באופן מובהק נוצרת עצירה !! העצירה יכולה להתרחש משתי סיבות מרכזיות : 1. המטרות לא ממש מובהקות = שכל ולב מאוחדים / לא מאוחדים 2. הדרך האפשרית למימוש המטרות המובהקות לא ממש וודאית (שכל ולב) (לב= גם אינטואיציה של אהבה ולא איטואיציה של פחד) במידה והמטרות מוגדרות באמצעות התנהגות/ מעשים של אחרים אין אלו המטרות שלך!!! באהבה אהוד

אכן אתה צודק..

לגבי 2 : זה מובהק שלי ... אך כן בהשראת אחרים לגבי 1: ייתכן באמת שאני נמצא ברמת החלום.(לב) ואני צריך להסב את החלום למטרה (שכל) מעורר בי הרהורים רבים .. איך אתה מציע לקרב בין השניים ? האם ע"י משחק של צימצום והרחבה עד שיתקבל האיזון ביניהם האם השיווי משקל החדש שייוצר יניח את דעתי .. ? אולי ייוולד "יצור" חדש , מוטציה שאותה אדחה.. או שבין השכל והלב לא ניתן לקרב.. ( אפילו יצא חרוז..) מעניין !! :)

nehud

New member
דרך הפעולה האפשרית

יש באפשרותך להתייחס למצבך כשידרוג מערכת הפעלה (מחשב) כאשר חלק מהקבצים סמויים (תת מודע) השידרוג מתבצע תוך כדי תנועה - כלומר אין אפשרות ליסגור את המערכת לצורך שידרוג אך אפשר להוריד קצב פעילות עד כדי עצירה בתחומים מסויימים. מסיבה פשוטה המערכת הישנה אשר שימשה אותך בנאמנות עד עתה בוחנת עד כמה אתה נחוש לבצע את השידרוג . כאשר הנחישות טוטלית שכל/לב השידרוג מתבצע כאשר יש ספק שכלי/ רגשי המערכת ממשיכה לבחון את תקפות השידרוג. במצבך הנוכחי להערכתי הלב הוא טוטלי ואינך מסוגל לעסוק בצימצום והרחבה שלו- פעולה המתאימה יותר לשכל באמצעות השכל יש באפשרותך לבחון לאן ומדוע הלב מוביל לאן שמוביל אך לכך נדרש אומץ לב - לעיתים לא נעימה לנו התמונה המשתקפת היות ולא תמיד מדובר בלב באהבה אהוד

nehud

New member
עקרון פעולה של מערכת ההפעלה

המערכת מקיימת את החלומות המובהקים שלנו - במקרה שלך היא מקיימת את השם שבחרת בין במודע ובין שלא במודע "על סף החלטה" המערכת מספקת לך בכל רגע סף חדש להחלטה הדבר דומה לאדם החולם להסדיר את המינוס בבנק - החלום מתגשם כל הזמן הוא מצמצם את המינוס אך לא מגיע להשתחררות מהמצב באהבה אהוד

אני הולך לפתוח אגודת ..

נו אתה מעודד אותי לפתוח אגודת "על סף" ( על לשון "אל סם" ) .. אהבתי את עיניין המחשב שמדבר אליי מ אד ובכלל את עיניין הסף המשתנה בכל רגע ורגע..

קראתי שוב את אשר כתבת..

לאחר קריאה נוספת .. נידמה לי שאשמח לקבל את עזרתך בגיבוש השאלה הנכונה , מה צריך להיות המבחן . למשל שמעתי פעם שהאי ודאות נכללת בהכרח המציאות והיא חלק ממנו בהכרח. ולגבי דומה שאני רוצה לראות "להציץ" בסרט העתידי לפני שאני קונה כרטיס..

פורטר

New member
אינך על סף החלטה

לדעתי אתה עדיין רחוק מלהגיע להחלטה. קראתי את כל התגובות שקיבלת ואכן יצרת דיון אמיתי ברמה גבוהה,אך תרשה לי לחזור לגובה העיניים.אני מניח כי אתה נוהג ברכב חברה ושאלתי היא האם תהייה מוכן לנהוג ברכב מקבוצה נמוכה יותר ? אני מתכוון לרכב בו נוהגים עובדים זוטרים יותר? האם הבעיה האמיתית היא פרידה מסמלי סטטוס או פרידה משכר גבוה לשכר אחר אשר לא יספק את הצורך הקיומי האמיתי של משפחתך? בעצם אני שואל איפה כואב באמת? לדעתי עליך לשלב בין העבודה שלך שאתה אוהב מאוד לבין האהבה השניה שלך.הן לא מתנגשות,הבעיה היא לוגיסטיקה ,איך מתכננים את היום כדי לשלב בין השניים.רק לאחר ניסיון תוכל לבחון את הדברים ולהגיע לתשובה טובה יותר.בניגוד לחברתי המלומדת,אני טוען כי פרפקטציוניזם אינה מילה גסה ,אך טוטאליות כן.אני בטוח כי יש ביכולתך לשלב בין דברים ועדיין לבצעם בצורה טובה ומקצועית (אחרת לא היית מגיע למעמדך ותפקידך). צא שלב בין הדברים תהנה מהכל גם יחד - בהצלחה

טוט

New member
קראתי את השרשור המעניין

אני הקטנה, הייתי מציעה לך לחשוב על הפרוייקט חינוכי שעליו אתה חולם ברמה היישומית. לברר, להתייעץ, להשיג מידע. אני חושבת שחשיבה מעשית כזו, עשויה לקרב אותך להחלטה. בכל מקרה, שינוי קשה לעשות, זה ללכת ללא נודע. הרבה הצלחה וסיפוק.

לך הקטנה את גדולה..

בימים האחרונים אני מתחיל בתכנית אישית לתירגום המחשבות לפעולות . נראה לי שהבעיה שלי היתה לנקז את המחשבות למעשים (כנראה שנוצרה לי מעין ציצטה..במחשבות) . העיניין הוא שמה שאני יודע שלא אוכל להתחמק ממנו היא התחושה שהתכנית תושפע כל הזמן מהסובייקטיבי שבי ולא מהאובייקטיבי. ( כלומר ארמה את עצמי..) אם יש לך עצה לעקוף את זה אשמח

nehud

New member
אל תנסה לעקוף את הסובייקטיבי

פשוט אין משהו אחר!!! האביקטיבי הוא האשליה של המדע -אשר גילה במשך הזמן שהצופה משפיע על הניצפה כלומר הניצפה הוא סוביקטיבי המדע עדיין מתעקש על עולם אובייקטיבי למרות הידיעה באהבה אהוד

הלאה הדילמות ?

מרענן !! אין דבר שהוא אובייקטיבי ? זה נשמע מאד מעניין .. שכן אם אין אובייקטיבי והכל סובייקטיבי אז נגמרו הדילמות???? שכן נראה שכל הדילמות נמצאות במרחק הקטן בין הלב (סובייקטיבי) והשכל (אובייקטיבי) לא ?? אשמח לשמוע יותר על גישתך..

nehud

New member
הדילמה נותרת השאלה/ות משתנה/נות

בכל מקרה גם השכל אינו אוביקטיבי הבט סביב, האם השכל של הסובבים אותך להם אתם שותפים יחדיו? הדילמה מתמוססת כאשר הלב והשכל מובהקים לגבי מטרה, נושא , דרך ...... באהבה אהוד

טוט

New member
סובייקטיבי

הי חזרתי. אני לא בטוחה שירדתי לסןף דעתך. אם כוונתך לומר, שגם התעמקות בפרטים, מושפעת עדיין מהשקפתך הסובייקטיבית, זה נכון. אבל אולי אם תתיעץ עם אנשים שמבינים בתחום, תשיג נתונים, ותשמע כמה דעות והערכות, אזי יש סיכוי שתוכל להעריך את הנושא בצורה מציאותית ככל שניתן. לך עם זה. בהצלחה רבה!

אתה צודק חלקית

אתה צודק במאה אחוז שיש לי קשיי פרידה מסמלי הסטטוס ורמת השתכרות . הכאב האמיתי שלי כפי שאתה שואל בצדק נמצא דווקא מהרצון שלי להיות מזוהה עם האהבה השנייה אבל אני כנראה לא מוכן לשלם את המחיר כי אני כאילו רוצה שיעבירו אותי עם "מסוק דימיוני" מהצלחה במסילה אחת להצלחה במסילה שניה שהיא ההוראה . אולי אני עצלן להתחיל את הדרך שוב ? אכן קשה ללא הרכב שאצטרך להחזיר

למעלה