לופוס

shirael

New member
לופוס

שלום לכולם! לאחי הקטן (בן 22) אובחן לופוס לפני 2-3 שנים. הייתה לו התפרצות התחלתית ש"נטפלה" לו בעיקר לדם והורידה לו את ההמוגלובין ל-7, ועל הדרך דפקה קצת את תפקודי הקרישה. אחרי שנה של מינונים הולכים וקטנים של סטרואידים הוא עכשיו בלי, ורק עם תרופה מניעתית ואספירין נגד הקרישה. לא היו לו עוד התפרצויות מאז, אבל המערכת החיסונית שלו בשביתה איטלקית - כל זיהום הכי קטן מתיישב עליו לשבוע, יש לו כאבים בפרקים מאז תחילת החורף, היו ימים שהוא בקושי היה מסוגל ללכת, שלא לדבר על לתופף ולהתאמן בחדר כושר, כמו שבן 22 אמור לעשות... אנחנו מחפשים דרך להקל עליו, אבל מסקר קטן בפורום לופוס ראיתי שיש בעייתיות גדולה עם טיפולים אלטרנטיבים למחלה הזאת, בעיקר כי לא ממש מבינים איך היא פועלת, ולכן קל מאוד לגרום נזק במקום תועלת (אפילו התרופה המניעתית שהוא לוקח, זה בכלל תרופה למלריה - לאף אחד אין מושג איך בדיוק היא מונעת התפרצויות, רק יודעים שהיא עובדת...). אני מניחה שאני מחפשת בעיקר המלצות על איזה תחום ברפואה המשלימה יכול בכלל לעזור כאן לשפר את איכות החיים, אבל גם שלא יכול להזיק בשום אופן... תודה!

הבעיה היא לא שלא מבינים איך המחלה "פועלת"

אלא שלפעמים יש כאלו שמנסים ל"תקן" אותה במקום לעזור להגיע לאיזון. מניסיוני יש טיפולים שיכולים "להרדים" מחלות כאלו, ויש כאלו שיעוררו- אולי כי ההתערבות שלהם בגוף היא חזקה ומהירה מידי. אבל בדר"כ היה חשוב המטפל ולא סוג הטיפול. תכל'ס גם ללא טיפול מהרפואה המשלימה יש לפעמים התפרצויות והתדרדרויות, כך שקשה לרוב לאבחן האם הגורם הוא הטיפול שניתן, או המחלה. בעיקרון אתם יכולים לפנות לכל סוג של טיפול שאחיך יסכים לו ורק להיות "עם היד על הדופק"(ולברוח ממי שמבטיח 100% הצלחה): חשוב לדבר עם המטפל ולהסביר לו את הבעיה. לחפש טיפול משמטרתו לאזן- ולא לתקן/לחזק להבין שברוב הטיפולים המטרה היא תמיכה גם במצב פיזי וגם בנפשי . וכמובן להישאר בוזמנית במעקב רפואי צמוד.ובמקרה החמרה להסתייע בו מייד

שלום לך

שלחתי לך מסר לגבי דרך לטיפול במחלה. ניתן לטפל בה ברפואה אלטרנטבית. הלית וייל הילינג, דמיון מודרך, IPEC

shirael

New member
IPEC...

נכנסתי לאתר הרשמי של השיטה, זה נראה נהדר. יש ארבעה מטפלים באזור של המשפחה שלי (חיפה) - יש המלצות? מלבד זאת, דיברתי עם אמא שלי היום והיא כבר לגמרי מבולבלת. מכל כיוון מכרים זורקים לה שמות של "מטפל הומאופטי" זה או אחר שהוא "מדהים ומעולה"... איך בוחרים ככה? ועוד מבלי שאנחנו יודעים מספיק על האפשרויות ובכלל על כל התחום הענק הזה של רפואה משלימה...

hal767

New member
טבעונות-רפואה טבעונית ללא תרופות

תזונה טבעונית אורגנית נכונה, או קרוב לזה ככל האפשר, בשילוב עם אורח חיים מתאים יכולים לשפר את מצב הגוף. בנוסף נעזרים בטיפולי מגע, אותם יש להתאים למקרה.

למעלה