לופא קדוש ז"ל (1940-1914)

• פותח הנושא afc2
  • פורסם בתאריך

afc2

New member
לופא קדוש ז"ל (1940-1914)

שוער העבר והמאמן בן ה-74, שנלחם בעוז במחלת הסרטן הארורה, הלך לעולמו.

קדוש נולד באלכסנדריה שבמצרים ולאחר עלייתו לארץ עבר את מחלקות הילדים והנוער בהכח ר"ג עד לקבוצה הבוגרת. קדוש היה שותף לאליפות ולגביע של הקבוצה. לקח אליפויות גם עם מכבי נתניה ומכבי ת"א.

בעשורים האחרונים היה מזוהה עם הפועל ב"ש, אותה אימן לא מעט. לפני שלושה שבועות לפני משחק ליגה מול הפועל ת"א נערך לו טקס מרגש.

יהי זכרו ברוך.

droriko

New member
יהיה זכרו ברוך

אני זוכר בזמנו שהוא אימן אתהפועל באר שבע,וכל השחקנים שם היו מהשחקנים האלה שמופיעים תדיר בקבוצת הפייסבוק "שחקנים אפורים וסבירים". הוא פשוט הפך אותם למכונת קרב. היה מאמן מצויין,חבל שלא העז יותר ואימן בקבוצה גדולה(וזה לא שלא היו לא הצעות)

droriko

New member
ומיד אחרי זה פיטרו

הם טענו שהוא לא מספיק טוב לאמן בליגה הראשונה. העדיפו את דרור קשטן. לקחו אליפות.

שומו

New member

afc2

New member
הוא דיבר שהוא רוצה לאמן בנתניה ובמכבי ת"א

שבהן שיחק וזכה באליפויות בשנות ה-70.

רק מה, אף פעם לא הגיעו הצעות מקבוצות גדולות.

droriko

New member
אז הוא אמר אז מה?

אני זוכר באמצע העשור הקודם שהיתה(עוד)קבוצה שהוא השאיר בליגה,והיה סביבו הייפ גדול והוא כן קיבל הצעה לאמן במכבי אבל הוא בחר לסרב, לא מן הנמנע שהוא פחד מהמעמד. הרי לאמן קבוצת תחתית זה הכי קל. אם נכשלת-אתה יכול להגיד שהיא היתה גרועה גם לפניך. אם הצלחת-אתה מלך העולם. זה משחק של ווין-ויין. זה הרי יותר קל מלאמן קבוצת צמרת עם ים ציפיות וים אגו של השחקנים,והוא כנראה נרתע מזה, אחרת אני לא רואה איזה סיבה יש לבן אדם לסרב לאמן במכבי.

עכשיו אף אחד לא מערער על זה שהוא ידע כדורגל,אבל מה לעשות שבשביל להגיע לליגה של הגדולים צריך גם לאמן את גדולות.אין אפס.

לא רק יצחק רגר, גם לופא יותר ראוי

שהאצטדיון החדש ייקרא על שמו מאשר האוליגרך מחצרים.

somone1411

New member
כמה אנשים יקרים הולכים בזה אחר זה

אבל לופא חי טוב, הלוואי עליי לחיות 74 שנים

ifa1111

New member
עצוב מאוד. איש דגול

קשה להסביר את הסימפטיה העמוקה שחשתי ללופא קדוש. הכל התחיל ודאי בתחילת שנות ה-90 כשהעלה את בית"ר ירושלים חזרה לליגה הבכירה, אבל מאז ולמרות שהרומן המוצלח לא היה ארוך התחברתי מאוד לאיש. לענווה, לפתיחות והכנות, לכדורגל לטון המכבד שהיה לו.

עצוב לי מאוד לשמוע על פטירתו של לופא קדוש. אישיות שהביאה משהו אחר לנוף הספורט הישראלי. טירוף ותשוקה לא בצורה מתלהמת הייתי אומר אלא נורא ממוקד וחדור מטרה.

יהי זכרו ברוך.

itzikon5352106

New member
יהי זכרו ברוך

מאמן גדול ואישיות מקסימה.היה בן אדם מצחיק בטירוף,רק חבל שמעולם לא אימן קבוצה גדולה(אימן את בית''ר י-ם בליגה הארצית והעלה אותה ליגה)

רגע אחד שאני זוכר ממנו זה בגביע נגד בית''ר י-ם ב-00/01 כשב''ש הייתה בלאומית ואירחה את בית''ר.בתום 90 דקות היה 2-2 ובהארכה המגן השמאלי אנדראה בלאיץ' נפצע וב''ש עשתה כבר את כל החילופים אז לופא אמר לו שישחק כחלוץ ולא יעשה הגנה ודקה לסיום ההארכה בלאיץ' כבש את שער הניצחון.

יהי זכרו ברוך!

למעלה