לוסק - זה פשוט עובד.

vikvik

New member
לוסק - זה פשוט עובד.

אני יודעת שכולכם קראתם בעיתון כתבה של ורדית על לוסק וכבר דיברנו על זה כאן , אבל פשוט חייבת לכתוב כאן מנסיון אישי , לפעמים תרופה שעובדת מרגשת אותי כל כך
מעולם לא היתה לי בעיה של צרבות וכו' , אבל עם סטראודים שאני לוקחת הגיע גם זה , ויש ימים שזה ממש שורף , עושה בחילה , אין חשק לעשות פיזיו כי כל הגרון מגורה ויש תחושה שהכל תקוע , אוכל , ליחה ומה לא. ולוסק הזה עובד כמו כדור פלא. יש ימים שאני מפספסת לקחת בבוקר והצרבת לא מאחרת להגיע , אבל ביום שאני לוקחת זה פשוט לא קיים. אז בעיניים חצי פקוחות עוד לפני שאני מתעוררת אני רצה ללוסק , זה באמת כדור שווה ולא סתם עוד אחד לרשימה.

sporTV

New member
ממש ../images/Emo45.gif

מודה ומתוודה שעדיין לא קראתי את הכתבה, אבל.... אני בטוח שורדית ידעה בדיוק על מה היא כותבה! ואני כמובן מבטיח להשלים חוסרים מהעיתון! לוסק/אומפרדקס הם ממש חובה. למי שצירך כן... יום אחד מפספס ולא נעים

chakiv

New member
למי שלא קרא את הכתבה בעיתון (ספורטיוי)

הנה היא בשבילכם. מהדיון הקודם בפורום. (מקווה שזה יעבוד!)

chakiv

New member
טוב...אז זה לא עבד. קפסיטו help

איך מקשרים להודעות ישנות?!? אנא צור קישור לדיון האחרון שנעשה על אומפרזול. תודה ורדית

A n t o n

New member
לוסק - זה פשוט לא עובד

פעם לא סבלתי מצרבת בכלל, אחרי זה סבלתי רק באישפוזים ובשנה האחרונה זה תקף אותי כמה פעמים בשבוע ולפעמים כל יום. אז התחלתי לקחת לוסק וזה פשוט לא עזר בשיטטטטט. באישפוז האחרון כבר לא יכולתי לסבול והביאו לי זנטק הישן והטוב וזה באמת עזר כמו פלא! רופאים אמרו שזה מוזר כי זנטק נחשבת תרופה ישנה יחסית ללוסק.

chakiv

New member
לוסק ומערכת אנזימטית - ההסבר

כמו שבטח הבנתם וכמו שאתם מדגימים על גבי הפורום הזה - באדם אחד תרופה תעשה את העבודה אבל באדם שני התרופה לא תיכשל ולא תעשה את העבודה (או, שדווקא יופיעו תופעות לוואי כיוון שהתרופה עושה יותר מדי טוב את העבודה...). ההסבר לכך שאצל אנטון התרופה הסטנדרטית לא עובדת ואילו אצל אחרים היא כן עובדת נעוץ בעובדה שלוסק (אומפרזול, חומר פעיל, omeprazole) הינה תרופה אשר עוברת פירוק כבדי מאסיבי ע"י מערכת CYP 450 (מערכת אנזימטית הקיימת בכבד, במעי ואף במוח ותפקידה לפרק חומרים בגוף, בינהם - תרופות). מערכת CYP 450 הינה מערכת מורכבת מהמון אנזימים אשר ריכוזם מאדם לאדם משתנה, ועל כן פירוק התרופות משתנה מאדם לאדם. למרות זאת, כאשר בודקים יעילות ותופעות לוואי של תרופות, בודקים על מספר מסויים של אנשים כדי שאפשר יהיה לקבוע את המינון המדוייק שיהיה מתאים ב*אופן ממוצע* לרוב החולים. 5-10% מהחולים נמצאים בקצה - יגיבו ביותר תופעות לוואי או שיגיבו קצת פחות לטיפול התרופתי. אנטון בדיוק ממוקם בקצה - שאינו מגיב לטיפול התרופתי - בכל מה שנוגע ללוסק...ודווקא לזנטק כן יש תגובה. גם זנטק מפורק בכבד, אך ע"י מערכת אנזימטית שונה מזו של לוסק, ולכן השוני בתגובה. ניסיתי להסביר על קצה המזלג תאוריה שלמה שלוקח כמה שנים ללמוד אותה (איזו תרופה מפורקת ע"י איזה CYP, איזה CYP נפוץ באוכלוסיה, ובאיזה יש שוני בביטוי שלו....מה המשמעות לגבי אינטראקציות..ועוד). מאוד מעניין (אותי, בכל אופן). ורדית

sporTV

New member
אכן מעניין

לא היה לי מושג קלוש על זה... תמיד חשבתי שאנטון לא מעכל את התרופה כי הוא בעייתי
ואני שם לב מרגע לרגע כמה המקצוע שלך קשה. את אוצרת ידע של מאות שנים! תודה

למעלה