לוסטרל תחילת טיפול

פיפה 42

New member
לוסטרל תחילת טיפול

שבוע שעבר הייתי אצל הפסיכאטרית שלי (המלצת הפסיכולוגית) והיא איבחנה אותי בנוסף לפיברו שכבר יש לי 4 שנים בפוסט טראומה.
ורשמה לי לוסטרל 50 מג.
מישהו מכיר את הכדור הזה ויכול להגיד לי אם מה שהרגשתי תקין ובכלל אם התופעות בהתחלה כאלה חזקות?
לקחתי את הכדור הראשון וסבלתי מתופעות חזקות של שלשול חריף, בחילות ,קצת בלבול,כאבי ראש . האמת שהרגשתי ממש מסוממת.
בגלל שזה היה סופש למחרת הורדתי את המינון ל25 מג (קראת קצת באינטרנט שעדיף להתחיל עם המינון הזה)
אתמול דיברתי עם הפסיכיאטרית וזה היה נראה לה מוזר שסבלתי ככה ולא ככ אהבה שהרודתי מינון כי לוקח לכדור 3 שבועות עד שהוא מתחיל להשפיע. ולדעתה אם אני מרגישה טוב יומיים שלושה עם ה25 מג לעבור ל-50 מג.
העיניין שגם 25 מג משפיע עלי מאוד יש לי בחילות חזקות, עייפות נדנודי שינה וכאבי ראש.
אני יודעת שיש תקופתהסתגלות לכדורין מהסוד הזה.
אני מאוד רגישה לכדורים ככה שאני לא יודעת אם זה בסדר מה שאני מרגישה או שזה מוגזם והכדור לא מתאים לי.
תודה לעונים.

קודם כל מה שאת מרגישה זה בסדר

את בסדר

גם אני מגיבה מאד קשה לכדורים, והרבה רופאים לא מבינים את זה ונצמדים ל"ספר". אם יש לך אפשרות להחליף פסיכיאטרית נשמע לי שכדאי. כי בלקיחה של כדורים צריך מעקב ולפעמים מחליפים כדורים ומינונים וזה יכול להיות תהליך לא קצר. ואם הרופא לא קשוב לך זה לא עוזר, איך לומר..

לשמחתי הרבה מצאתי (אחרי הרבה שנים, והיא לא מקבלת יותר מטופלים חדשים) רו]פאה שעברה איתי דרך ארוכה מאד והבינה את הרגישויות שלי, ומקבלת את זה שזה מה שאני חווה גם אם זה לא מתאים ל"ספר".

והיא בדרך כלל מורידה לי מינון. כי הגישה של הרבה מהם שתסבול לפעמים סבל נוראי במשך לפחות שלושה שבועות עד ש"יחוסו" עלייך היא לא אנושית במיוחד. הם צריכים להבין שיש גבול לכוח הסבל של בנאדם.
ומאידך אנחנו צריכים להבין שיש תקופת הסתגלות שצריך לעבור אותה, ולעשות באמת עם עצמנו החלטה האם זה משהו שהוא בלתי נסבל. כי כמעט תמיד יש איזשהן תופעות לוואי וזה שתעברי לכדור אחר לא מבטיח לך שהתופעות לוואי יהיו פחות גרועות.

ואכן, בדרך כלל תופעות הלוואי עוברות אחרי כשלושה שבועות (ואצל מי שרגיש לפעמים יותר זמן).

לדעתי האישית, כמטופלת, אני לא רופאה ולא בת של.. ומהניסיון האישי שלי, יומיים שלושה נשמע לי לא מספיק זמן בשביל ההדרגתיות. בדרך כלל הרופאה שלי ממליצה לי שבוע עד להעלאת מינון.

אבל בשום אופן אל תקחי זו כהמלצה רפואית, אלא כנושא לדיון עם הרופאה שלך.

חשוב גם שהרופאה תדע שלחולי פיברו תת"כ כדאי להתחיל עם מינונים שהם בערך חצי מהמינון המינימלי המקובל לפציינט רגיל. יש לנו רגישות לתרופות. זה כתוב בכל החומרים המקצועיים, כולל בפרוטוקול של איגוד הראומטולוגים הישראלי לפיברו, את יכולה להפנות אותה לשם.

שיהיה בהצלחה

זה לא פשוט כל הקטע הזה של להסתגל לכדור, אבל לפעמים זה ממש שווה את כל הסבל של ההתחלה. ורוב התופעות עוברות אחרי שהגוף מסתגל לכדור.

עכשיו ניסיון לענות בקצרה ולעניין

נראה אם יצליח לי:

1. התופעות לוואי שאת מתארת מוכרות וידועות, את יכולה גם להתסכל בעלון לצרכן, כמובן שיש עניין של חומרה ולכן צריך מעקב. אבל נשמע שאלה מהתופעות לוואי הידועות והצפויות וגם צפויות לעבור תוך כשלושה חודשים. אני מבינה שאת פוחדת שאולי יש לך תגובה קיצונית ולא רגילה ואולי את עושה לעצמך נזק. אז על פניו (שוב, אני לא רופאה אלא רק מטופלת) זה לא משהו חריג. וזה גם לא חריג שהרופאה אמרה לך שהיא מתפלאת שאת חווה את התופעות לוואי האלה בכאלה עוצמות ומכאלה מינונים ומנסה לדחוף אותך ליותר ויותר מינון גבוה - זה מה שהם עושים בדרך כלל. נצמדים לספר במקום לראות את הבנאדם שמולם.

אז היא לא צריכה כל כך להתפלא, יש אנשים עם רגישות יותר גבוהה, וכל מה שהיא צריכה זה להאמין למטופל וללכת איתו צעד צעד עד שמגיעים לתוצאה הנכונה לו סובייקטיבית. גם אם זה לוקח זמן, גם זה אם ייקח שישה שבועות בהדרגה יותר של המינון ולא שלושה שבועות עם המינון הגבוה יותר (בום וטראח)
.

בשביל לדעת אם הכדור מתאים או לא, וזאת קודם כל על ידי הדרגה שמתאימה לך, לסבול אמנם תופעות לוואי אבל לא ברמה שזה הורס לך את החיים ואתה סובל נורא נורא, צריך לקחת בצורה מסודרת ולחכות את פרק הזמן שלוקח להם להכנס למנגנון של הגוף שיסתגל אליהן, ואז לראות אם התועלת עולה על ההפסד, כשאתה מגיע לכדור הנכון לך תופעות הלוואי נעלמות כמעט לחלוטין.
אבל זה ניסוי וטעיה ואין דרך ללמוד את זה בלי לנסות.

אני מקווה שתיצמדי למינון המינימלי עד שתרגישי שאת יכולה להעלות מינון וכך לאט לאט להגיע למינון הנכון, אבל תקופת ההסתגלות לכדורים היא לא גן של שושנים
אז תחזקנה ידייך ותדעי שלא רק את עוברת את זה ומרגישה את זה.

למעלה